Könyvkritika: Meik Wiking - A ​hygge otthon - Meghitt lakás skandináv módra és Lesley Pearse - Gyanúsítottak

  Sziasztok! :)
 
   Két, mostanában olvasott kötet rövid, ám annál lényegre törőbb értékelésével jövök.
   Ezek: Meik Wiking: A ​hygge otthon - Meghitt lakás skandináv módra és Lesley Pearse: Gyanúsítottak.

Meik Wiking
A ​hygge otthon - Meghitt lakás skandináv módra (My Hygge Home)
Magyar kiadás éve: 2022

Fülszöveg:
Az otthon a kapcsolódás és a nevetés helye. Az a hely, ahol biztonságban érezhetjük magunkat, támogatásra és megértésre lelünk, és teljesen önmagunk lehetünk.
Meik Wiking legújabb kötetében elénk tárja, hogyan hat otthonunk kialakítása jóllétünkre, és hogyan válhat az életterünk – a dán hygge elvének alkalmazásával – olyan hellyé, ahol nemcsak élünk, hanem igazán boldogok lehetünk.
A koppenhágai Boldogságkutató Intézet új kutatásain alapuló könyv olyan egyszerű praktikákat mutat be, amelyekkel nagy változást érhetünk el: például mitől érezhetjük bármelyik helyiséget tágasabbnak, miért okoz több örömet a kerek étkezőasztal, és miért fontos a jó világítás.

   Ebben a kötetben érik be igazán Meik Wiking munkássága, a Hygge és a Lykke könyvek tökéletes keverése, összhangja és egyesülése ez.
   Benne van minden, ami kell és nélkülözhetetlen egy olyan otthonhoz, ami valóban az OTTHONunk, az a hely, ahol önmagunk lehetünk és ami a leginkább kifejez minket.
   Imádtam benne a Tipp a boldogság megtervezéséhez, valamint a Boldogságépítészet lépásről lépésre részeket.
   Ezek mellett megint megannyi szuper fénykép és színes illusztráció kalauzol minket Wiking és a hygge világába, ráadásul most receptek is vannak, valamint megismerkedhetünk új kifejezésekkel és új hangulatokkal is.
   Ez a könyv maga a harmónia, a teljes testi-lelki nyugalom és egyensúly. :)
   Imádtam. *_*
   Pár szó a borítóról:  A borító hasonló a Hygge és a Lykke könyvek eredetijéhez, rajta azok a tipikusan hygge szimbólumok, amik igazán otthonná teszik a házunkat.


Lesley Pearse
Gyanúsítottak  (Suspects)
Magyar kiadás éve: 2022

Fülszöveg:
Mit teszel, ha álomotthonod a legrosszabb rémálmoddá válik?
Isten hozta a Fűzfa közben, ahol mindenki gyanúsított…
Aznap, amikor Nina és Conrad Best beköltözik a képeslapra kívánkozó Fűzfa közben lévő új otthonukba, valami más is kezdetét veszi.
Miközben a holmijaikkal besietnek a házba, a rendőrségi kordonnál elborzadt szomszédokat látnak összeseregleni, s nemsokára megtudják, hogy az egyik lakót megtámadták, és brutálisan meggyilkolták az erdőben.
A rendőrök abban a hitben, hogy valaki biztosan látta a gyilkost, a köz összes lakóját kihallgatják. Hamarosan kiderül, hogy valamennyi szomszéd titkokat rejteget.
A Fűzfa köz lakói távolról sem azok, akiknek elsőre látszanak, és a zárt ajtók mögött furcsa, sőt egyenesen sötét dolgok történnek.
Nina és Conrad azt hitte, hogy álomkörnyékre találtak… de lehet, hogy inkább egy rémálomba költöztek?

   Ez volt az első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó, sőt már ki is néztem magamnak a Ház az utca túloldalán címűt.
   Az alacsony és megosztó Molyos százalékok miatt kicsit félve álltam neki, de nem kellett csalódnom, mert nekem nagyon tetszett.
   Érdekes volt ennyi emberről olvasni, ennyiféle életbe, sorsba belelátni, közben pedig követni a nyomozás izgalmait is.
   Egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy a Fűzfa köz erősen emlékeztet a sorozatbeli Lila Akác Közre.
   Itt is mindenkinek volt egy piszkos kis titka, némelyik zavarba ejtő, némelyik pedig halálos.
   Eleinte nehéz volt követni, hogy ki-hol lakik, de segített a kötet elején lévő térkép, utána pedig már egyre jobban belerázódtam az eseményekbe.
   Nem sikerült kitalálnom a tettes kilétét, csak már akkor, amikor megtörtént a másik gyilkosság. Addig mindig másvalakire gyanakodtam.
   A jellemrajzok, a múlt eseményei, a motivációk kitűnően lettek ábrázolva.
   Ajánlom. :)
   Pár szó a borítóról:  A borító a kiadó sajátja, rajta Nina, legalábbis szerintem ez ő lenne, a háttérben pedig a házuk, a rendőrségi szalagokkal lezárt terület és a gyanusítottak sziluettjei.

Megjegyzések