Könyvek, amiket már nagyon várok - 58. rész

 Sziasztok! :)

   A mai bejegyzésemben sok-sok olyan könyvet mutatok, amiket már nagyon várok. *_*
   Íme a lista:

1. Rebecca Ross - Kegyetlen fogadalmak - A Letters of Enchantment duológia második, befejező része
Fülszöveg:
Az ​Isteni riválisokban kezdetét vevő, végtelenül romantikus és gyönyörűen megírt történet lehengerlő befejezése.
Két hét telt el azóta, hogy Iris Winnow megkínzottan és törött szívvel hazatért a frontról, a háborúnak azonban még messze nincs vége. Romannek nyoma veszett, Oath városa pedig továbbra is hitetlenkedve és a borzalmakra szemet hunyva viszonyul az eseményekhez. Amikor Iris és Attie újabb esélyt kap, hogy Dacre mozgásáról tudósítson, mindketten kapva kapnak a lehetőségen és a veszély ellenére is ismét nyugat felé veszik útjukat, tudva, hogy csak idő kérdése, hogy a háború elérje a várost, ami arra nincs felkészülve és ami lassan darabjaira hullik a kancellár vezetése alatt.
Amióta csak magához tért Dacre birodalmában, Roman képtelen felidézni a múltját. Azonban miután biztosítják róla, hogy emlékei idővel visszatérnek majd, Roman cikkeket kezd el írni Dacrének, nem igazán értve, pontosan milyen szerepet is tölt be a háborúban. Amikor egy furcsa levél jut el hozzá a szekrényajtón át, Romanben előbb gyanú ébred, utána azonban izgatni kezdi a dolog. Ahogy levelezésbe kezd ezzel a rejtélyes személlyel, Roman hamarosan válaszút előtt találja magát: álljon ki Dacre mellett, vagy árulja el az istent, aki meggyógyította őt? És ahogy a napok egyre sötétebbé válnak, elkerülhetetlenül egyre közelebb vonva egymáshoz Romant és Irist… a két fiatal saját szívét és közös jövőjüket teszi kockára, hogy megfordítsák a háború árját.


2. Heather Fawcett - Emily ​Wilde atlasza a Másvidékről - Az Emily Wilde trilógia második kötete
Fülszöveg:
Emily ​Wilde nagyszerű tudós, aki nemrég írta meg a világ első átfogó tündérenciklopédiáját. Kalandjai során a rejtettek számos titkára fényt derített, mint ahogy tudóstársát és korábbi riválisát, Wendell Bamblebyt is leleplezte.
Mert Bambleby nemcsak őrjítően megnyerő férfi, hanem száműzött tündérkirály is egyben, aki mostohaanyja elől menekülve a birodalmába visszavezető ajtót keresi. S amíg nem jár sikerrel, Emily nem áll készen arra, hogy elfogadja a házassági ajánlatát – gyengéd érzései ellenére jól tudja, hogy egy tündért szeretni veszélyes dolog.
Mindeközben Emily új célt is kitűz maga elé: meg szeretné rajzolni a különböző tündérbirodalmak térképeit. A kutatásai előkészítése közben pedig Bambleby ismét bajba sodorja, amikor Cambridge-t megszállják a mostohaanyja által küldött orgyilkosok. Kettejükre új kalandok várnak az osztrák Alpok festői vidékén, ahol Emily szerint Bambleby birodalmának ajtaja is rejtőzhet, melynek megtalálása segíthetne a férfinak megmenekülni családja gyilkos cselszövései elől.
Heather Fawcett nagy sikerű trilógiájának második részében Emilyre ismét nagy veszély vár. Minden erdőben és hasadékban veszedelmes szerzetek leselkednek rá, miközben nemcsak a tündérajtók, de szívének rejtélyes működését is meg kell fejtenie, mielőtt kifut az időből.


3. RuNyx - Gothikana
Fülszöveg:
Corvina Clemm álmában sem hitte volna, hogy ösztöndíjat nyer a Verenmore-i Egyetemre, amely éppoly titokzatos, mint ő maga.
A hegy tetején álló kastély, Verenmore az árnyak, a csalások és a halál otthona: egy évszázada minden ötödik évben eltűnik ott egy diák. Corvina elhatározza, hogy a dolgok végére jár, és a nyomozása során a sorsa összefonódik az egyik rejtélyes tanárával, Vad Deverell-lel.
Vadnak is megvannak a maga titkai. Nem hagyhatja, hogy Corvina közel kerüljön hozzá, és rájöjjön, mit rejteget. Ám valahányszor a lány a közelébe kerül, teste-lelke csakis arra vágyik, hogy birtokba vegye.
Corvina és Vad világa egyre inkább összekuszálódik. Egymás iránti szenvedélyük jelentheti a kulcsot Verenmore rejtélyének megfejtéséhez, de az is lehet, hogy mindkettejüket elemészti… 


4. John Langan - Horgok
Fülszöveg:
New ​York állam északi részén található a Dutchman’s Creek, amely az Ashokan-víztározóból ered. A meredek partú, gyors sodrású folyó a remek horgászat mellett azonban ígér valami mást is, ami túl fantasztikus ahhoz, hogy igaz legyen.
Amikor Abe és Dan, két özvegyember, akik egymás társaságában és a horgászat iránti közös szenvedélyükben találtak vigaszt, hallják a pletykákat a vízről, és arról, hogy lehet benne valami, ami gyógyír mindkettőjük veszteségére, csak legyintenek rá, mint egy újabb horgászmesére.
A férfiak azonban hamarosan egy olyan mély és régi történetbe keverednek, mint maga a víztározó. Ez a történet sötét paktumokról, rég eltemetett titkokról és egy titokzatos alakról szól, akit úgy ismernek: a Horgász. Abe és Dan szembesülni fog mindazzal, amit elvesztettek, és azzal az árral, amit meg kell fizetniük, hogy visszaszerezzék.
John Langan különös hangulatú regénye a gótika és a horror, a mítosz és a valóság keveréke, mely 2016-os megjelenését követően méltán kapta meg a Bram Stoker-díjat.


5. Rosie Andrews - Az ​erdő
Fülszöveg:
Az erdő mélyén valami éledezik.
Catherine színleg azért érkezik a birtokra, hogy betöltse a megüresedett nevelőnői állást, valójában azonban az előző nevelőnő eltűnése után nyomoz.
Az isten háta mögötti birtokon áldatlan állapotok uralkodnak.
A nyomok a kúriát körülfogó erdő mélyére vezetnek, ahol emlékezet, gyilkosság és mítosz kibogozhatatlanul fonódik egybe. Sikerül-e kiderítenie Catherine-nek, mi történt az elődjével?


6. Amanda Foody és Charlie Lynn Herman - Gonosztevők viadala - Gonosztevők viadala duológia első kötete
Fülszöveg:
Amanda ​Foody és C. L. Herman kasszasikeres társszerzői debütálása, a Gonosztevők viadala egy sötét történetbe kezd, melyben a becsvágy és a mágia…
Beleszerettél az Éhezők viadala győzteseibe.
Most készülj fel a Vérfátyol gonosztevőivel való találkozásra.
Felkel a vérhold. A Vérfátyol lehull. A verseny elkezdődik.
Minden generációban, a Vérhold eljövetelekor Ilvernath távoli városának hét családja megnevez egy-egy bajnokot, akik egy életre-halálra szóló tornán mérkőznek meg egymással.
A díj? A nagy mágia titkos forrása feletti kizárólagos ellenőrzés, a világ leghatalmasabb erőforrása, amelyről azt hitték, hogy már régóta kimerült.Ám idén egy botrányos, mindent eláruló könyv leleplezte a versenyt, és a hét új bajnokot a világ reflektorfényébe állította. A könyv értékes információkkal is ellátta őket, amelyekkel a korábbi bajnokok nem rendelkeztek – betekintést nyertek a többi család stratégiájába, titkaiba és gyengeségeibe. És ami a legfontosabb, választás elé állította őket: elfogadják a sorsukat, vagy átírják az örökségüket.
Akárhogy is, ezt a történetet vérrel kell megírni.

Megjegyzések