Könyvkritika: Luanne G. Smith - Az igéző

Luanne G. Smith
Az igéző (The ​Conjurer)
A szőlő boszorkánya trilógia - 3. kötet
Magyar kiadás éve: 2024

Fülszöveg:
Létezik a barátságnál erőteljesebb varázslat?
Sidra élete fenekestül felfordult. A férje halott, és a sógora, a nagy erejű dzsinn azt hiszi, hogy ő a gyilkos…
A nő eltökélten be akarja bizonyítani az ártatlanságát, így a barátai, Elena és Yvette társaságában visszatér választott hazájába. A parfümboszorkányairól híres francia falucskában vár Sidrára a valódi sorsa; de veszély is leselkedik rá a keskeny sikátorokban.
Jamra azonban a sarkában van, ráadásul a dzsinn többre áhítozik a bosszúnál. Meg akarja torolni a népe által elszenvedett megaláztatásokat is, amelyeket a halandók okoztak nekik az évszázadok során.
Vajon Sidra és a barátai elég erősek lesznek ahhoz, hogy megállítsák a bosszúszomjas dzsinnt? A barátságnál tényleg nincs erőteljesebb varázslat?
Felejthetetlen történet bosszúról, felszabadulásról és a barátságról.
A szőlő boszorkánya-trilógia várva várt befejező része!
Hagyd, hogy téged is megigézzen!

   Az előző részekről az alábbi linkeken olvashattok: Könyvkritika: Luanne G. Smith - A szőlő boszorkánya és Könyvkritika: Luanne G. Smith - A ragyogó
   A szerző másik könyvéről pedig itt: Könyvkritika: Luanne G. Smith - A hollóvarázs.
   Végére értem egy újabb remek trilógiának.
   Luanne G. Smith az egyik kedvenc íróm lett idén A hollóvarázs kötetével, de már régebb óta olvastam tőle A szőlő boszorkánya trilógiát.
   Képzeljétek el, hogy rajta van a kötet hátulján az ajánlásom és ennek nagyon örülök, megtisztelő számomra, hogy rákerültem a regényre. :)
  Az igéző remek és varázslatos lezárása volt ennek a kalandnak, amiben egy boszorkány, egy tündér és egy dzsinn kötöttek barátságot.
   Izgalmas volt, gyorsan haladtam vele, mert mindig történt valami meglepő, ami arra késztetett, hogy egyszerűen ne tudjam letenni.
   Elena, Yvette és Sidra triója, a kalandjaik teljesen magával ragadtak.
   Az írónő egyedi világot és egyedi mágiát alkotott, ami kicsit wicca-szerű volt, mégis teljesen új.
   A mitológiája, a háttere nagyon tetszett most is, ráadásul elképzeltem, hogy akár egy univerzumban is játszódhat A hollóvarázs történéseivel.
   A búcsú keserédes, de szívmelengető, mert imádtam ezt az utazást, jó volt elmerülni a lírai fogalmazásmódban, miközben pörgött az akció, a kaland és a varázslat is.
   Ajánlom? Naná. 
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata, illik a sorozat többi kötetéhez és minden olyan tárgy rajta van, ami illik a cselekményhez is.
   Tömjének, füstölők, keleti fűszerek, virágok és magvak, valamint parfümös üvegcsék.
   Egyszerűen csodaszép.

Megjegyzések