Kedvenceink kedvencei - 1. rész

Sziasztok! :)

   Most egy olyan bejegyzéssel jövök, amiben bátorkodtam összeszedni az irodalom és olvasás iránt rajongó szereplőket.

   Ezek a karakterek természetesen azokból a könyvekből vannak amiket már volt szerencsém elolvasni, így előfordulhat, hogy kihagyok valakit, de ezt nézzétek el nekem.

   Ha engem kérdeztek, akkor szerintem tök jó ötlet, amikor egy író úgy ösztönöz az olvasásra, hogy alkot egy olyan szereplőt, aki imád olvasni.
   Mindig jó érzéssel tölt el ilyen könyves figura, mert sokkal közelebb érzem magamhoz és könnyebb megkedvelnem.

   Íme a lista:

1. Bella Swan
Stephenie Meyer - Alkonyat sorozat
   Bella kicsit magának való és csendes jellem, aki nagyon szeret olvasni. Keveset beszél, nem sokat jár el otthonról, ellenben mindig nyitott egy kis olvasásra.
   A sorozat folyamán megtudhatjuk, hogy imádja Jane Austen könyveit, főleg a Büszkeség és balítéletet, a Romeo és Júliát, a Szentivánéji álmot, Emily Brontë klasszikusát az Üvöltő szeleket, valamint Robert Frost verseit is.
   Azt egyébként tudtátok, hogy valamilyen szinten ezeknek a klasszikusoknak az alapjain nyugszik maga az Alkonyat világának cselekménye is?
   Ráadásul, a Könyvmolyképző kiadó - az Alkonyat sikereit meglovagolva - többek között, ezért is jelentette meg saját kiadásban a fentebb felsorolt műveket.




2. Elizabeth Bennet
Jane Austen - Büszkeség és balítélet
   Ha már itt tartunk, akkor biztosan sokan tudjátok, hogy maga Miss Bennet is hatalmas irodalom rajongó.
   Ő a legolvasottabb és a legokosabb a testvérei között, pont ezért vág olyan jól az esze, ráadásul elég jól kiismeri az embereket - kivéve persze Darcy és Wickham - és hála az olvasásnak sokféle módon képes kiosztani Mr. Darcy-t.




3.  Lindy
Alex Flinn - A szörnyszívű
   Mivel a könyv egy modernizált Szépség és a szörnyeteg történet, így egyértelmű volt, hogy Lindy - aki ebben a sztoriban Belle megfelelője - szeret majd olvasni.
   Közös száműzetésük során, Kyle és Lindy verseket, drámákat olvasnak együtt, sőt, a lány először mindenféle ajándékokat kap a fiútól, de nincs rá semmilyen hatással, ám később, amikor könyveket kap, sokkal jobb lesz a kedve.



4. Julie
Polly Shulman - Rajongás
   Ez a könyv tulajdonképpen a Büszkeség és balítélet modernizált verziója és a könyv megszállott imádata köré épül.
   Julie és csapongó barátnője, Ashleigh, hatalmas Austen rajongók és pont ebből kerekedik körülöttük sokféle kalamajka, félreértés, egy szerelmi háromszög és persze rengeteg humor.
   Julie karaktere tökéletesen bemutatja, hogy milyen dolgokat művelhet egy elvakult rajongó, aki nem mindig képes türtőztetni magát, ám akinek határozottan helyén van a szíve és az esze.




5. Ethan Lawson Wate és Lena Duchannes
Kami Garcia és Margaret Stohl - Lenyűgöző teremtmények sorozat
   Ethan régen kissé kicsapongó volt, hajlamos a klikkesedésre, de édesanyja halála után teljes fordulatot vett az élete és átértékelte a dolgokat.
   Ennek köszönhetően megszakította a kapcsolatot a régi, de hamis barátokkal, elkezdetett olvasni és rajzolni is.
   A Lenyűgöző teremtmények eseményei alatt több szó is esik közte és Lena között, a Ne bántsátok a feketerigót! cselekménye, valamint  Boo Radley és Atticus Finch karaktereiről, motivációiról.
   A regény folyamán Lena és  Ethan olvasnak könyveket Charles Bukowski-tól és Kurt Vonnegut-tól is.



6.  Hazel Grace Lancaster
John Green - Csillagainkban a hiba
   Szegény Hazel rákos beteg, haldoklik, így igyekszik úgy élni az életét, hogy tartalmas legyen a neki szánt végtelenül rövid idő.
   Többek között, rengeteget olvas.
   Nagyon szereti - a kitalált író - Peter Van Houten regényét, ami számára igencsak kérdéses dolgokkal végződik, így miután megismeri Augustus Waters-t, a fiú felajánlja, hogy együtt utazzanak el Amszterdamba és látogassák meg az írót, majd kérdezzék ki azokról a dolgokról, amik mindenképpen érdeklik a lányt.



7.  Katy Swartz
Jennifer L. Armentrout - Luxen könyvek
   Katy imád olvasni, saját állítása szerint: mindene a könyvek birodalma, ráadásul van egy könyves blogja is, ahová recenziókat ír, később pedig értékelő és Book Haul videókat tölt fel.
   A későbbiekben igen fontos szerep jut Katy Angyali gonosz (Wendy Higgins regényei) imádatának, de ebbe nem megyek bele bővebben, mert akkor túl sok mindent árulnék el.



8. Cole Masten
Alessandra Torre - Hollywoodi ​mocsok
   Jó, ez így nyíltan nincs teljesen kimondva, viszont...
   Cole színész és elolvas egy, a Coca Cola részvényeseiről szóló regényt, ám az annyira megtetszik neki, hogy rögtön szeretné megfilmesíteni, lát benne fantáziát, jövőt és sikert.
   A sztori pedig - többek között - erre az elhatározásra épül fel, hiszen Mr. Masten és a stáb, így érkezik meg Summer városába, ahol aztán összetalálkozik ez a két csalódott szerelmes.


9. Hermione Granger
J. K. Rowling - Harry Potter sorozat
   Azt hiszem, hogy Hermione olvasás és tudás iránti szenvedélyes rajongását igen kevés embernek kell bemutatni.
   Ő az aki - többek között - könnyű olvasmánynak vette ki a téli szünetre, a több száz oldalas Roxfort történetét, sőt, Harry és Ron szerint ő az egyetlen aki valóban el is olvasta azt.
   Hermione könyvek iránti rajongása, tulajdonképpen mind a hét kötet alatt végig jelen van, de ténylegesen az utolsó részben teljesedik ki, amikor is felolvassa A három testvér meséjét és ezzel már sokadszorra hívja fel Harry figyelmét a Halál ereklyéinek jelentőségére.



Hamarosan érkezem az irodalomkedvelő karaktereket bemutató bejegyzés folytatásával, addig is írjatok még nekem olyan szereplőket, akik imádnak olvasni. :)

Megjegyzések

  1. Szia!

    Mindig érdekes bejegyzéseket hozol,jó volt olvasni az irodalomkedvelő karakterekről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti. :)

      Köszönöm a dicséretet, örülök, hogy tetszett a bejegyzés. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése