5 ok, hogy miért olvassátok Az elemésztő homály című könyvet

Sziasztok! :)

   A múlt héten örömmel és totális lelkesedéssel hoztam nektek  Christine Lynn Herman első regényének ajánlóját, ami Az elemésztő homály címet viseli és amit ezen a linken tudtok elolvasni.
   Ebben a bejegyzésben pedig összeszedtem nektek 5 olyan könyves és sorozatos indokot, amik mindenkit megerősíthetnek abban, hogy Nektek is el kell olvasnotok ezt a nagyszerű regényt.

   1. Hasonlóság a Stranger Things sorozathoz
   Nem győzöm hangsúlyozni, hogy akik szeretik a Duffer testvérek által kreált Stranger Things sorozatot, azok mindenképpen adjanak egy esélyt ennek a kötetnek, hiszen ebben a történetben is van egy másik dimenzió, abban pedig egy szörny, nevezetesen: a Fenevad, aki rettegésben tart egy álmos és kísérteties kisvárost, úgy, mint a Demogorgon Hawkins lakosait.



2. A mágikus képességekkel bíró Négy Alapító és azok leszármazottai
   Griffendél Godrik, Mardekár Malazár, Hollóháti Hedvig és Hugrabug Helga. Ők négyen minden Harry Potter rajongónak ismerősek lehetnek, hiszen anno a kor négy legnagyobb mágusa voltak, akik megalapították a Roxfortot.
   Az elemésztő homály című regényben szintén volt valaha négy különleges képességekkel bíró alapító, akik először vették fel a harcot a Homállyal és a Fenevaddal, s leszármazottaik azóta is töretlenül küzdenek Négy Ösvény (a regénybéli város) szabadságáért és lakosaiért.



3. Egy megosztó baráti társaság
   Akárcsak - az egyik példaként szolgáló - Hollófiúk ciklusban, így ebben a történetben is pár mindenre elszánt, bátor és kissé különc fiatal kerül a középpontba.
   Violet az új lány, akinek eleinte fogalma sincs semmiről, aztán persze ott van Justin a suli és a város üdvöskéje, Isaac, akit erőszakossága és sötét múltja kísért, valamint Harper, a magányos, megkeseredett lány, akit az egész lakosság és a családja is lebecsül.
   Ők négyen a fő-fő karakterek, de rajtuk kívül még megannyi izgalmas szereplő feltűnik a színen egy-egy fontosabb mellékszerepben.
 


4. Cimborák avagy mindenkinek kell egy familiáris
   Akik ismerik és szeretik a Chilling Adventures of Sabrina (magyarul: Sabrina hátborzongató kalandjai) című sorozatot azok tudják, hogy a legenda szerint, a mágikus képességekkel bíró egyének gyakran fogadnak fel maguk mellé úgynevezett familiárisokat, akik segítik és védelmezik őket.
   Ebben a sztoriban az egyik család, nevezetesen a Saunders família tagjai mellé gyakran szegődnek el ilyen állatok, méghozzá hálából, bizonyos okok miatt, amiket most nem kívánok részletezni, mert az hatalmas Spoiler lenne. ;)



5. Egy gyilkos erdő
   Akárcsak a Mogyoróliget című könyvben, úgy ebben a történetben is nagy ellenség maga az erdő, ami egy érző, lélegző és eléggé gyilkos szándékú, szinte már önálló életet élő entitás.
   Ágaival benő mindent, eljut mindenhová, ahová pedig elérnek a ,,kezei" ott bizony óvatosnak kell lenni és nem árt felkészülni, hogy előbb vagy utóbb, de pár holttest is biztosan előkerül majd.


   Mindent összevetve tehát, akik szerették a Stranger Things és a Chilling Adventures of Sabrina sorozatokat, valamint olvasták a Hollófiúk, a Harry Potter és a Mogyoróliget című könyveket, azoknak bátran ajánlom figyelmükbe ezt a regényt is.

Megjegyzések