Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout - A legsötétebb csillag

Jennifer L. Armentrout
A legsötétebb csillag (The Darkest Star)
Originek sorozat - Első kötet
Magyar kiadás éve: 2019
289-es sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
A New York Times és a USA Today sikerszerzője, Jennifer L. Armentrout vadonatúj sorozatával visszatér a luxenek és arumok világába.
A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik olyan hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luckel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…
Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!

   Az év talán leginkább várt könyve volt ez nálam, hiszen imádom a luxenek és az arumok világát, Jennifer L. Armentrout pedig az egyik kedvenc írónőm.
   Évekkel ezelőtt azt hittem, hogy biztosan lezárult ez a sorozat és félig-meddig igazam is van, hiszen a Luxen könyvek konkrétan valóban nem folytatódnak, de itt van most egy spin-off kötet, Luc és Evie Dasher kalandjairól.
   Megvallom őszintén, hogy nekem anno Luc nem igazán volt a szívem csücske. Persze bírtam, hogy kölyök létére olyan vagánynak és erősnek bizonyult, ráadásul óriási hatalommal és befolyással rendelkezett már akkor is, plusz mindenki félt tőle, ám engem eléggé idegesített.
   Ebben a kötetben viszont már eltelt négy év az invázió óta és Luc barátunk bizony felnőtt, ultra dögös, szinte semmit sem változott, de nyugodtan tekinthetjük Daemon Black 2.0-nak. Mindenképpen jó értelemben. ;)
   A könyv felénél jártam, amikor természetesen új kedvencet avattam. Egyáltalán nem kellett csalódnom. Végre egy igazán jó történet. Izgalmas, akciódús, pörgős, romantikus és a két főszereplő közötti kémia pontosan olyan izzó, amit már megszokhattunk az előzményekből.
   Nem hibátlan sztori, hiszen néha úgy éreztem, főleg az elején, hogy az írónő teljes egészében az Obszidián és társai alapjaira és cselekményszerkezetére épít, de amint igazán belelendültem már nem zavart a dolog és egyre inkább egyedivé vált.
   Evie belevaló és erős hősnő, mint minden J. L. Armentrout regényben. Sokban hasonlít Katyre. 
   Szinte azonnal megkedveltem és teljes mértékben tudtam vele azonosulni. Ahogy haladtam előre a történetben számomra egyre inkább világossá vált, hogy ki is ő valójában és mit takar a múltja, de ez nem zavart, sőt, tetszett, hogy sikerült kikövetkeztetnem. Mondhatom roppant elégedett voltam magammal.
A következő kötet borítója
   Luc meg csak hozta önmagát, mégis sokszor előbújt belőle a gondoskodó, szerethető férfi, valamint az igazi alfahím is, aki ugyebár foggal-körömmel védte a területét és persze a lányt, akit szeret.
   Evie és Luc sziporkázó és pirongató szócsatákat vívtak. Jókat nevettem rajtuk és sokszor bizony levegőért kapkodtam. Egyiküket sem kellett félteni. Mindig kiálltak az igazukért. Szuper páros, de tényleg.
   Külön kiemelném a nyomozós, sorozatgyilkosos szálat, ami persze ijesztő volt, de nem várt fordulatokat tartogatott. 
   Ezzel az egész idegen regisztrációs törvénnyel, a luxenek beilleszkedési törekvéseivel és az emberek nyílt ellenállásával ijesztően reális és életszagú lett a kötet. Ezért plusz piros pont jár a szerzőnek, hiszen átjött, hogy bőven merített ihletet a való világból is.
   Úgy vélem, hogy önálló kötetként is megállja a helyét, hiszen bőven vannak benne visszautalások, amikkel érthetővé válik minden előzmény, de leginkább mégis az elkötelezett Luxen fanoknak ajánlom.
   Felbukkannak benne olyan nagy kedvencek is, mint Archer vagy Daemon, amiért már megérte elolvasni. Igazi, totális fangirl pillanatok. *_*
   A világot nem fogja megváltani és annyira mélyen szántó gondolatok sincsenek benne, de akkor is jó szívvel ajánlom, hiszen egy kicsit humoros, egy kicsit szerelmes, egy kicsit űrlényes és egy kicsit kalandos, de pont ezért sokrétű, összetett és szórakoztató.
   Mindenképpen új távlatokat nyit a luxenek, originek és arumok univerzumában, szóval izgatottan várom a folytatást.
   Pár szó a borítóról: A borító nem követi a Luxen könyvek tematikáját, de pont ezért olyan jó.
   Egyszerű és nagyszerű. Ezek az ezüstös, papírból kivágott csillagok jól illenek a történethez. 

Megjegyzések