Regényes képregények

Sziasztok! :)

   A következő bejegyzésben olyan képregények ajánlójával jövök, amik nem a már jól megszokott Marvel és/vagy DC  szuperhősökről szólnak, hanem van nekik valamiféle irodalmi vonatkozásuk.
   Előfordul, hogy eredetileg regények voltak, de kaptak képregényes feldolgozást is, ám akadnak köztük olyanok is, amik azért egyediek, mert tévésorozatot, filmet csináltak belőlük.

   Íme a lista:

1. Alkonyat képregények
   Stephenie Meyer cseppet sem mindennapi vámpíros történetét Young Kim adaptálta képregény formába.
   A rajzok csodálatosak, az egész könyv kívül-belül gyönyörű. Egyszerűen jó ránézni, szuper a szemnek és a léleknek is.
   Azt kicsit sajnálom, hogy a legtöbb kép nem színes, hanem fekete-fehér. Színesen még nagyobb élményt nyújtott volna, viszont amikor ráleltem egy-egy színes jelenetre, az még nagyobb extázis volt.
   A szöveg az eredeti fordítás, nem sokat változtattak rajta.
   Forks vagy Phoenix városa nem voltak megrajzolva, csak egy-egy fénykép volt digitálisan megszerkesztve.
   Ez az összepasszoló, egymást kiegészítő borító pedig valami eszméletlen szép.



2. Különleges ​Úriemberek Szövetsége képregények
   Ez a képregény azért különleges a számomra, mert készült belőle egy film is A szövetség címmel, ami minden negatív kritika ellenére az egyik nagy kedvencem.
   Leginkább azért rendhagyó, mert a szerző olyan irodalmi karakterekből verbuvál világmegmentő, hős csapatot, akik a saját regényeikbe inkább antihősök vagy éppen roppant megosztó személyiségek.
   A történet a Viktória korabeli Angliában veszi kezdetét, egy alternatív történelemben ahol a Drakulából ismert Miss Mina Harker, Nemo Kapitány, Allan Quatermain, dr. Henry Jekyll és persze Mr. Hyde, valamint a Láthatatlan Ember veszik fel a harcot Dr. Fu Manchu-val.



3. Orgyilkos osztály képregények
   Habár a sorozatot elkaszálták és hiába volt a rajongók minden összefogása, a képregényeket attól még lehet folytatni, hiszen úgy tűnik, hogy a Fumax kiadót nem tántorította el a bukás a további folytatásoktól.
   A történet mindenképpen korhatáros, szigorúan 18 éven felülieknek ajánlom, hiszen a rajzok tele vannak erőszakkal, vérrel, drogokkal és gyilkosságokkal, ráadásul igazán szókimondó, elég sok benne a káromkodás is.
   Ezek viszont senkit se riasszanak el, hiszen egy mindenképpen egyedi sztoriról beszélünk, ami Marcus Lopez bizarr kalandjait követi nyomon a bérgyilkosokat képző iskolában.
   



4.  Trónok harca képregények
   Ez az a sorozat amit valószínűleg senkinek sem kell bemutatnom. :)
   Természetesen nem olyan részletes, mint a könyvek, hiszen azok majdnem ezer oldalasak, ezek a kötetek pedig még a kétszáz oldalt is alig érik el, mégis, leginkább azoknak ajánlom, akik szerették a tévésorozatot, de akárcsak nekem, nincs idejük végigolvasni a könyveket.
   Arra viszont köteles vagyok felhívni a figyelmet, hogy akik csak ezeket a képregényeket olvassák és a könyveket egyáltalán nem, azok sok-sok mindenről lemaradhatnak vagy éppen nem úgy élhetnek meg történéseket, halálokat esetleg jelentős, megdöbbentő fordulatokat.



5. Az Esernyő Akadémia képregények
   A történet szuper képességű gyerekek egy csoportjának felnőtté válását kíséri figyelemmel és mutatja be, de persze nem a Marvel és DC féle hősökről van szó, hanem a Gerard Way által kitalált és alkotott héroszokról.
   A sztori a sci-fi, a fantasy és kaland témák legjobb elemeit ötvözi, egyedi karakterekkel, kissé furcsa és morbid látásvilággal, mégis pörgős, sodró lendületű.
   Akik ismerik már a sorozatot azok biztosan ismerősként köszöntik a szereplőket.
   



Hasonló képregények lehetnek még:

















Megjegyzések