Filmajánló: Hubie, a Halloween hőse

 Sziasztok! :)

   Moziba még mindig nem merek járni, meg hát nem is érdemes, hiszen minden valamirevaló film premierjét hónapokkal és évekkel tolták el...:( 
   Sajnos ez van és jobb lesz ha egyre inkább hozzászokunk, elfogadjuk.
   Szerintem az is egyre biztosabb, hogy nem lesz idén decemberben premierje a Kenneth Branagh féle Halál a Níluson adaptációnak, de nem akarok vészmadárkodni, szóval ne legyen igazam!
   Így marad a streaming és elsősorban a Netflix, ami csak úgy önti magából a filmeket idén ősszel is.
   Pár hete már írtam egy ajánlót az Enola Holmes filmről, amit ezen a linken tudtok elolvasni, most pedig érkezem egy kevésbé színvonalas, számomra mégis roppant szórakoztató Adam Sandler agymenéssel, ami a Hubie, a Halloween hőse címet kapta. 
   Az egyik Őszi Fesztivál bejegyzésemben már említettem, hogy ilyenkor szoktam őszies hangulatú filmeket nézni és a Hubie már akkor rákerült a listámra, amikor még csak az előzetesét láttam.
   A hangulatban valóban nem kellett csalódnom, hiszen Halloween előtt egy nappal és Halloween napján-éjszakáján játszódik, így totálisan megvolt benne minden, ami ehhez az Amerikában olyannyira népszerű ünnephez kapcsolódik.
   A kritikusok természetesen lehúzták és szidták, hogy mennyire egy igénytelen, alpári, olyan tipikusan Adam Sandler féle film, amiben azért jócskán van igazság, de mivel pontosan ezekért a dolgokért nem ültem le nagy elvárásokkal, végül kellemesen csalódtam.
   Nagy dolgokat tényleg ne várjunk tőle, de néhol azért kellemesen borzongató, meglepően vicces és úgy gondolom, hogy az az egyik nagy erénye, hogy igen jól operál a sok-sok mellékszereplővel, akik ismert arcok, valamint üde színfoltok ebben az alkotásban.
   Kimondottan jó volt például viszontlátni a Stranger Things feltörekvő üdvöskéjét, mindenki Will Byersét, Noah Schnapp-et, aki most kivételesen nem a mindig veszélyben lévő, megmentésre váró, örök szenvedő kisfiút alakított, hanem egy átlagos tinédzsert, átlagos gondokkal, habár az is igaz, hogy lúzer fiatalember volt, mégis roppant szerethető.
   Természetesen most sem maradhattak el az örök visszatérők, mint például Ben Stiller, Ray Liotta, Kevin James, Rob Schneider vagy éppen Steve Buscemi, akik szinte minden Sandler filmben kapnak valamilyen kisebb-nagyobb szerepet.
   Aztán itt volt még a komplett Sandler család valamint a Disney Channel, azon belül is leginkább a Jessie sorozat gyermekszereplői, akik persze már réges-régen felnőttek.
   Külön kiemelném, hogy szép gesztus volt megemlíteni a stáblista után, hogy a filmet a tragikusan fiatalon elhunyt Cameron Boyce emlékére ajánlják, aki lehet, hogy eredetileg ebben a produkcióban is szerepelt volna...?:(
   A film végső rejtélyeinek feloldásai, vegyes - felemás érzéseket keltettek bennem, mert természetesen az összes titokra választ kaptunk, de azért örültem volna, ha valóban van valami misztikum, valami természetfölötti ennek az egésznek a hátterében, ami végül nem teljesen valósult meg.
   A jelmezek, a látvány és a zene szerintem mind-mind szuperek voltak. Látszik, hogy az alkotók nem spóroltak a költségvetésen.
   A végső tanulságokat viszont mindenki levonhatta: Ne bántsuk a másikat, csak mert az gyengébb, bátortalanabb esetleg sokkal másabb, mint mi, mert akkor könnyen ráfázhatunk.
   Leginkább azoknak ajánlom, akik szeretnének egy kicsit kikapcsolódni, elszakadni a monoton hétköznapoktól és nevetni egy jót, ráadásul szeretik az őszt és rajonganak Halloween ünnepéért, de nem győzöm ismételni, hogy semmiképpen se legyenek óriási elvárásaink, mert ez pont nem az a film.
   Nem is kicsit agyament, ennyi.

Megjegyzések