Fókuszban: az ikrek

 Sziasztok! :)

   Érkezem egy új Fókuszban bejegyzéssel, amiben olyan könyveket ajánlok nektek ahol fontos szerep jutott különböző nemű, korú és személyiségű ikreknek.
   Ők sok esetben főszereplők voltak, de akadt, hogy csak mellékszereplők.
   Legutóbbi Fókuszban bejegyzések ebben az évben:
   
 




   Íme a lista:

1. M. Leighton - Rossz fiúk trilógia
   Egy nagyon könnyed és egy roppant szórakoztató, haladós, kis romantikusan-erotikus történetről beszélünk, ahol a főszereplő fiatal nő, Olivia Townsend, szerelmi háromszögbe keveredik a jóképű és sötét titkokat rejtegető testvérpárossal Nash és Cash Davenporttal.
   Nem igazán tudok úgy nyilatkozni a könyvről, hogy ne lőjek le óriási csattanókat, szóval maradjunk csak annyiban, hogy a krimi szálakkal is bővelkedő trilógiában végül kiderül, hogy senki sem az, akinek valójában mutatja magát...


2. Lois Duncan - A másik ÉN
   Nem árulok el nagy titkot, hiszen a fülszövegben is benne van, hogy főszereplőnk hamar rájön, régen elveszett ikertestvére akar rajta bosszút állni, majd szépen-lassan átvenni a helyét az életében.
   Lia egy megkeseredett, gyűlölettől hajtott lány, akit eddigi keserves sorsa hajszol egyre borzalmasabb tettekre, habár érezzük és többen is elmondják, hangsúlyozzák, hogy benne mindig volt valami sötét, és gonosz...
   Laurie  szimpatikus volt, bár kezdetben alárendelte magát a barátjának és a klikknek, akik rossz hatással voltak rá, de aztán rájött szerencsére, hogy kik az igazi barátai akikben tényleg megbízhat és akikre valóban számíthat.
   Az írónő megint jól keverte a kártyákat, így megfelelő elegyben volt a krimi és thriller szál, de egy idő után bejött a misztikum is, ami aztán átcsapott fantasybe.


3. Stephenie Meyer - Alkonyat sorozat
   Akik akkora rajongók, mint én is, azok tudják, hogy Alkonyat világában óriási szerepe van a mellékszereplőként felbukkanó ikreknek.
   Az persze már az első kötetből kiderül, hogy Jaesper és Rosalie Hale valójában nem vér szerinti testvérek, nem vér szerinti ikrek, hiszen a Cullen család csupán csak a hihető hatás kedvéért, a látszat miatt hangoztatja ezt és aztán a későbbi kötetekből megtudjuk, hogy Jasper Whitlock volt, aki az eltelt évtizedek alatt vette fel a Hale nevet.
   Aztán persze ott van az elmaradhatatlan Volturi és benne a két fő-fő kedvenc, gonosz párosom, Jane és Alec, a boszorkányikrek, akik viszont életükben, halálukban és az örökkévalóságban is testvérek voltak és képességeikkel kiemelt helyet foglaltak el, örök gyerekként a Volturi világuralmi hatalmában.


4. Rainbow Rowell - Fangirl
   Ezt a könyvet egyébként nem kifejezetten szerettem, azóta is nagy csalódásként tartom számon, mert az alapötlet nagyon tetszett és régen én is írtam Alkonyat fanfictiont.
   Teljesen megértettem Cath ragaszkodását és kicsit olyan antiszociális vagyok, mint ő. 
   Sok hasonlóságot felfedeztem kettőnk között, mégsem tudtam igazán azonosulni vele és egyik szereplőt sem sikerült igazán megkedvelnem.
   Az viszont tagadhatatlan, hogy az írónő jól ábrázolta és jól érzékeltette, hogy mi van akkor ha két teljesen különböző habitusú személyiség, akik valójában ikrek és eddig csak egymásnak voltak, hirtelen egyetemre mennek és mennyire megváltozik közöttük minden, a régi kötődés helyét új dolgok veszik át és egyedül kell boldogulniuk.


5. J. L. Armentrout - Árnyak és az egész Luxen sorozat
   A Luxen sorozatban mindig is fontos szerep jutott az ikreknek, a testvéri kötődésnek, azon belül is a Daemon-Dawson-Dee hármasikreknek.
   A Luxenek már eleve így születnek (két fiú és egy lány), így a történetben megint csak több hármasiker trió is szerepel, mint mondjuk Adam-Andrew és Ash Thompson és még sorolhatnám.
   Az összes rész közül szerintem mégis leginkább az előzménykötetben, az Árnyakban érződik és mutatkozik meg ez a fajta testvériesség, ami persze aztán sok jövőbeni konfliktusnak és történésnek lesz az alapja, adja meg a felvezetést valami sokkal nagyobbhoz.


6. J. K. Rowling - Harry Potter sorozat
   Fred és George Weasley párosát senkinek sem kell bemutatni, hiszen 7 köteten keresztül ők szolgáltatják a folyamatos humort, jókedvet és a gyermeki lelkű lázongást is a Harry Potter kötetekben, de a befejező részben már sokkal komolyabbak, sőt igazából az ötödik kötettől kezdve folyamatosan lázadnak Umbridge professzor és a szüleik ellen, majd látványos és botrányos körülmények között otthagyják az iskolát, saját boltot nyitnak az Abszol úton és még sorolhatnám.
   Harry is tőlük kapja a Tekergőt térképét, így többször is főszerepet játszanak abban, hogy rávezessék hősünket a helyes útra.
   Állandóan valami csínytevésen törik a fejüket, sokszor komolytalanok és szeretnek gúnyolódni, de ha kell, akkor odateszik magukat és lehet rájuk számítani.
   Mindig tréfás párosuk, végül igen tragikus véget ér...:(

Hasonló történetek lehetnek még:





















Megjegyzések