Kreatív és kézműves sarok: 5 ok, hogy miért olvassátok a Praktika magazint

Sziasztok! )

   Előre leszögezem, hogy ez a bejegyzés nem reklámozás céljából készült és semmiféle hasznom nem származik belőle. Sem anyagi, sem semmilyen más!

   Legutóbb hasonló ajánló bejegyzést írtam a kedvenc lakberendezési magazinomról, a Lakáskultúráról, amit ezen a linken tudtok elolvasni.

   Most pedig a Praktika családi DIY újságot mutatom be nektek egy kicsit részletesebben, hátha Ti is kedvet kaptok hozzá, hogy olvassátok, forgassátok és ötleteljetek belőle.

   Íme:


1. 
Végtelen kreatív és kézműves ötletek tárháza
   Ez pedig azt hiszem tényleg mindent elárul. :)
   Benne vagyok több kézműves csoportban és ott láttam, hogy egy hölgy a lányától Scrapbook Magazin előfizetés kapott, ami persze azonnal megtetszett, de idehaza az sajnos nem kapható, így rögtön keresgélni kezdtem a témában.
    Többen a Praktikát ajánlották, ami valóban teljes körben felöleli és magába foglalja a különböző kézműves és kreatív ötletekért rajongók minden álmát.
   A teljesség hiánya nélkül természetesen, de van benne varrás, rajzolás, színezés, patchwork, dekupázs, gyurmázás, szobrászat, horgolás, amigurumi, festés, bútorfelújítás, ragasztás, vágás, scrapbook, lakberendezés, díszítés, sütés-főzés receptekkel és még oly sok minden más, ráadásul sokuk szezonális, különböző érdekes tematikákban kigyűjtve, mint például: karácsonyi DIY, húsvéti DIY és így tovább.



2. 
Mellékelt ajándékok és sablonok
   A sablonok minden számban benne vannak, pontosan a magazin közepén és könnyen kitéphetőek, amiket aztán ki lehet hajtani és megannyi ötlethez találunk hozzá segítséget, kivágóívet, az érthető és részletes leírásokról már nem is beszélve.
   Ajándék nem minden számhoz jár, de mindig plusz öröm valami még többet találni, ami a magazinhoz van csomagolva.
   Volt már Halloween és őszies témájú matrica gyűjtemény, karácsonyi ablak dekor és legutóbb például, egy 2021-es inspirációs falinaptár.



3. 
Praktika tematikus különszámok
   Azt hihetnénk, hogy ennyi ötletet már nem igazán lehet überelni és egy újságba tényleg minden, de minden belefér, viszont vannak tematikus különszámok, amik havonta, kéthavonta és vagy évente jelennek csak meg.
   Ilyen például a Praktika Varrás, Praktika Amigurumi, Praktika Konyha, Praktika Kötés, Praktika Táskák, Praktika Advent, Praktika Gyerek és még sorolhatnám.
   Olyan is előfordul, hogy egy régebbi, tematikus számot hozzácsomagolnak ajándékba az éppen aktuális sima Praktikához. :)


4. 
Te is benne lehetsz a magazinban! 
   Nem csalás-nem ámítás, mi magunk is bekerülhetünk a magazinba, hiszen a szerkesztők roppant nyitottak a szép és kreatív dolgokra, tehát kíváncsiak, így az Olvasóink küldték rovatban, hónapról-hónapra közzéteszik a legjobb, legötletesebb és legszebb olvasói alkotásokat, amikből aztán egyet kiválasztanak és az kap egy kis nyereményt is.
   Szerintem ez mindenképpen plusz inspiráció. :)



5. 
Pozitív üzenet
   Főleg a mai kaotikus, vírussal és aggódással teli mindennapokban egyszerűen muszáj a pozitív hozzáállás, így felvidít kicsit és reményt ad, amikor meglátom a magazin végén azokat a színes rajzokkal és mintákkal teli lapokat, amiken mindig van valamilyen idézet, üzenet és amiket kivághatunk, bekeretezhetünk és díszíthetjük vele az otthonunkat vagy akár kiváló ajándék is lehet belőlük.



+1
Néhány negatív dolog, mert semmi sem tökéletes
   Akárcsak anno a Lakáskultúra esetében, úgy ennél a magazinnál is zavaró számomra a Lelőhelyek lista, mert nekem ezek sokszor drága boltok és webshopok, amikben biztosan jó minőségű alapanyagokat árulnak, viszont semmiképpen sem az én pénzárcámnak valók és gyanítom, hogy másénak sem. 
   Persze tudom, hogy a magazint ezek a kézműves boltok támogatják, ráadásul ők szolgáltatják a különböző kiegészítőket, szóval nekik már-már kötelező ezeket reklámozniuk, de mi azért járjunk csak bátran nyitott szemmel, hiszen vannak sokkal olcsóbb, de legalább olyan jó hobbi boltok és webáruházak. ;)


Megjegyzések