Fókuszban: az angyalos könyvek

 Sziasztok! :)

   Először is: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden olvasómnak és mindenkinek aki ellátogat ide a blogra. :)

   Az idei utolsó Fókuszban bejegyzést hozom, amiben olyan könyveket mutatok be nektek, melyekben főszerepet játszanak az angyalok.

   Gondoltam pont passzol ez a téma az ünnepekhez és újdonsült Odaát, Castiel rajongó énemhez is. ;)

   Eddigi Fókuszban bejegyzések ebben az évben:

   Fókuszban: A kedvenc könyvborítóim

   Fókuszban: a vallás és a mitológia

   Fókuszban: az önéletrajzi és önéltrajzi ihletésű könyvek

   Fókuszban: a cirkusz

   Fókuszban: az ikrek

   Fókuszban: a rajongói kézikönyvek


1. Lauren Kate - Kitaszítva és az egész Fallen sorozat
   A Molyon nins túl jó értékelése, nekem viszont ez az első számú kedvenc angyalos sorozatom, mert szerintem az írónő egész jól vegyítette benne a romantikát, a bibliai utalásokat, magát A bukás történetét, ráadásul izgalmas szálnak találom az átkot és a reinkarnációt is.
   Legfőképpen az első és a harmadik kötetek azok amik a leginkább elnyerték a tetszésemet, hiszen a sorozatokból már eleve - legtöbbször - a kezdő kötetek a legjobbak, amiket aztán nehezen lehet überelni, a harmadik részben pedig tényleg érdekesnek találtam Lucinda megannyi megélt életének a részletes bemutatását és a Bill, a segítőkész vízköpő valódi kilétét...


2. Neil Gaiman - Sosehol
   Nekem ez volt anno a második Neil Gaiman kötetem amit olvastam, szinte rögtön a Csillagpor után és habár igazából a fantasy és az urban fantasy sajátos keverékre, tipikus Gaiman stílussal, telis-tele mágiával, érdekes és megosztó karakterekkel, valamint meglepő fordulatokkal, mégis nagyon szeretem.
   London földalatti rendszerének varázslatos bemutatása kivételes, ráadásul SPOILER szerepel benne egy angyal, aki nem az, akinek mutatja magát és itt szembesültem vele elsőként, hogy ezek a földöntúli, szárnyas lények lehetnek akár rosszindulatúak, gonosz szándékúak is...SPOILER VÉGE



3. Susan Ee - Angyalok ​bukása és az egész Angelfall trilógia
   Úgy vélem, hogy az előző Neil Gaiman könyvre reflektálva, egyszerűen muszáj megemlítenem Susan Ee trilógiáját, ami egy disztópikus-posztapokaliptikus világban játszódik, ahol az angyalok megtámadták a Földet és az emberiséget, hogy megöljék, majd a megmaradtakat megkínozzák, rabigába hajtsák és borzalmas kísérleteket végezzenek rajtuk.
   Az Odaátban is pont az az egyik fő ok, hogy Isten lelépett és nem törődik már az emberiséggel, akkor pedig az angyalok gyorsan önálósítják magukat és Isten nevében szörnyű dolgokat tesznek...ez ebben a történetben is pontosan ugyanígy lesz.



4. Neil Gaiman és Terry Pratchett - Elveszett ​próféciák
   Gaiman és Pratchett külön-külön is érdekes és furcsa stílussal rendelkező írók, de együtt valami olyat alkottak, ami megismételhetetlen, tipikusan angol humorú, néhol grotszek, tele angyalokkal, démonokkal, titkos szektákkal, boszorkányokkal és boszorkányvadászokkal, valamint az Antikrisztussal és az ő cuki pokolkutyájával...
   Azirafael a tipikus jófiú, a szabálytisztelő, rendíthetetlen hittel, aki a végsőkig bízik a emberi jóságban és a második esélyben.
   A legjobb barátja, Crowley pedig az örök cinikus, aki az elején a saját céljait tartja szem előtt és kicsit önző, de végül rádöbben, hogy megéri kockáztatni egy angyalért és az emberiségért is.
   Ők ketten igazi ellentétes, sziporkázó páros, akik mögött több ezer évnyi tapasztalat és halhatatlan bölcsesség áll.
     Imádtam a Bibliához és a Jelenések könyvéhez való hűséget, azt, hogy az Apokalipszis előjelei szépen lassan mind - mind feltűntek.



5. Becca Fitzpatrick - Csitt, ​csitt és az egész sorozat
   Kicsit olyan, mint az Alkonyat, a főszereplők megismerkedése ráadásul szinte pontosan ugyanaz, mint a Stephenie Meyer féle Edward-Bella páros esetében, sokan pont ezért tartanak tőle, pedig nem kell, mert egy szuper sorozatról beszélünk.
   Nekem itt is az első rész a kedvencem, mert jól elegyedik benne a romantika és a tiltott szerelem, valamint a krimi szál, a nyomozás és persze a bukott angyalok, nefilimek ősi története.
   A borítók csodaszépek, csak hát a főszereplő srác neve ne lenne ennyire nevetséges...mármint Folt. Komolyan le kellett ezt fordíani? :O

   

Hasonló könyvek lehetnek még:




































Megjegyzések