Supernatural Book Tag - 1. rész

 Sziasztok! :)

   Az igazi rajongók persze tudják, hogy a Supernatural, magyarul Odaát című sorozat pár hete fejeződött be, de nekem még csak most kezdődött el, hiszen nemrég álltam neki és teljesen bepörögtem, bár néha kimondottan félelmetes és gusztustalan, ráadásul nem szeretem a horrort, viszont az érdekes karakterek miatt megéri és Castiel a kedvencem. :)

   Találtam a neten egy 15 kérdésből álló, a sorozathoz kapcsolódó Book Tag-et, aminek most az első nyolc kérdését válaszolom meg és majd hamarosan érkezem a folytatással is.

   Íme:

1. A Colt - Ha egy képzelt tárgy tulajdonosa lehetnél, melyiket választanád?
   Azt hiszem az a bizonyos szekrény kellene nekem, ami Digory Kirke professzor tulajdona volt és Narniába vezette a Pevensie gyerekeket. 
   Hátha egyszer én is átkelhetnék rajta. (L)



2. Az Impala - Ha egy kitalált járművet választhatnál, akkor melyik lenne az?
   A Harry Potterből lenne a Weasley család kék Ford Anglia kocsija, amivel én is biztosan olyan felelőtlenül repkednék, mint anno Ron és Harry.



3. Crowley - Egy gonosztevő, akit szeretsz utálni
   Philip Lombard karaktere szerintem ide tökéletes választás. 
   Ő ugye az egyik, abból a gyilkosokból és kegyetlen emberekből álló tizesnek, akik szörnyű és titokokkal teli, de megérdemelt halált haltak Agatha Christie - Tíz kicsi néger című könyvében.
   Valamiért ő volt az egyetlen olyan szereplő, akit kicsit tudtam néha sajnálni, mert volt benne valami megmagyarázhatatlan...nem is tudom.



4. Sam és Dean - Két karakter, két különböző könyvből, akik szerinted jól tudnának együtt harcolni
   Ezen sokat gondolkodtam, aztán eszembe jutott két roppant erős női karakter, akik úgy vélem egész jól kiegészítenék egymást akár egy harc közben is.
   Mindkét lány a Winchester fiúkhoz hasonló szörnyvadász. 
   Az egyikük Billi SanGreal, Az ördög csókja című könyvből, a másik pedig Isabelle Lightwood az Árnyvadász univerumból.

   
   

5. Dean és Castiel - Két karakter, két külöböző könyvből, akik akár tökéletes páros is lehetnének
   Kezdjük ott, hogy a rajongókat már eleve megosztja az a gondolat, hogy Dean és Castiel nagyon jó barátok vagy annál kicsit azért többek, de én persze drukkolok nekik, hiszen már eleve miattuk, az ő kapcsolatuk végett kezdtem el nézni a sorozatot.
   Egyszer már írtam a Ha működik a kémia - 2. rész című bejegyzésemben Roman Godfrey - a Hemlock Grove-ból - és Cheryl Blossom - a Riverdale-ből - duójáról.
   Őket sorozatokból és könyvekből is ismerhetjük és közöttük szerintem tényleg lehetne valami több is...



6. Bobby - A kedvenc kitalált mentor karaktered
   Legyen akkor Alma LeFay,  Ransom Riggs sorozatából, hiszen Vándorsólyom kisasszony mindig a különleges gyermekek érdekeit nézi, őket helyezi előtérbe és próbálja egyengetni az útjukat, közben pedig jó tanácsokkal látja el őket és kicsit mindannyiuk pótanyja.



7. Az angyali tábla - A legjobb könyv, amit valaha olvastál
   Van pár kedvencem, amikről már annyit írtam itt a blogon, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, szóval most inkább az idei évem nagy kedvencéről írok, ami J. R. R. Tolkien - Karácsonyi ​levelek című műve.
   Igazi szívmelengető, vicces és kreatív kis karácsonyi történet, egyben pedig egy szuper levélregény, telis-tele csodaszép illusztációkkal.



8. A démoni tábla - A legrosszabb könyv, amit valaha olvastál
   Ezekről is írtam sokat, szóval az előző kérdéshez hasonlóan az idei évem legrosszabb olvasmányát nevezem meg ide, ami nem más, mint Whitney G. tollából a Barátod: ​Carter. 
   Ez a könyv nekem óriási csalódás volt. Szerintem egy igazi tipikusan rossz és untig ismtételt kliséhalmaz...

Megjegyzések