Könyvek, amiket már nagyon várok - 26. rész

 Sziasztok! :)

   Magam sem hiszem el, hogy ezt fogom most írni, de tudjátok, hogy mikor volt utoljára ilyen témájú bejegyzés a blogon? Július elején! Komolyan! ;)

   Ennek pedig az az oka, hogy mostanában inkább a már régebben megjelent könyvek közül válogatok, főleg így, hogy végre megint könyvtárban dolgozok. Sokat kölcsönzök, de persze vásárolok is, ám azok többségében kicsit régebbi megjelenésűek, nem pedig vadiúj kötetek.

   Bizony, több mint három hónapot kellett várni, hogy pár kilátásba lévő újdonság egyáltalán érdekelni kezdjen, de íme itt van a listám:

   Tudjátok, hogy ahol lesz majd később magyar borító, ott ki fogom cserélni a képet. ;)

   1. L. J. Shen - Vagány - A Vágyak iskolája trilógia második része

Fülszöveg:
Luna Rexroth mindenki kedvenc szürke kisegere.
Aranyos.
Gondoskodó.Jótékony lélek.
Csöndes.
Kamu.
A szelíd, fiús külső mögött, amit mindenki szeret (és sajnál), egy olyan lány rejtőzik, aki pontosan tudja, mit és kit akar – nevezetesen azt a fiút a faházból, aki megtanította neki, hogyan kell jelnyelven káromkodni.
Aki megtanította nevetni.
Élni.
Szeretni.
Knight Cole mindenki kedvenc focihőse.
Gyönyörű.Sportos.
Kigyúrt.Népszerű.Hazug.
Ez a fenegyerek már a tekintetével is képes hanyatt vágni bárkit, de ő csak egy lányt lát: az utca szemközti oldalán lakó Lunát.
Luna azonban már nem olyan, mint volt. Már nincs szüksége a srác védelmére.
Egy váratlan fordulat hatására a Mindenszentek Gimnázium szépfiúja kénytelen belátni, hogy nem minden főszereplőből lesz hős.

2. L. J. Shen - Vadító - A Vágyak iskolája trilógia harmadik, befejező része

Fülszöveg:
Vaughn Spencer.
Csak úgy nevezik: A Vadító.
Számomra nem több egy szívtelen királyfinál.
A szülei uralják a várost, a rendőrséget és a Fő utca minden polgárát és üzletét.
Nekem nincs másom, csak az én szaftos kis haragom, amit iránta érzek – amióta egyszer majdnem megölt.
Miközben minden hétvégén más csajjal kavar, sorra töri a szíveket, orrokat és szegi meg a szabályokat, arra is marad ideje, hogy engem szívasson.
Foggal-körömmel küzdök ellene, és nem számítok arra, hogy a gimnázium befejezése után az óceán túloldalára is követ majd.
Most mégis itt van velem egy sötét, kísérteties kastélyban, London külvárosában.
Ösztöndíjas gyakornok. Egy pazar szobrász. Egy született zseni.
Azt mondják, ez a hely el van átkozva, és tényleg.
A Carlisle-kastély két szörnyű titkunkat is őrzi.
Vaughn azt hiszi, megölheti az elmúlt idők szellemeit, de van valami, amit nem tud. Hogy amit kaszabol, az a szívem.

3. Jennifer L. Armentrout - Lángoló árny - Az Originek sorozat második kötete

Fülszöveg:
Evelyn ​Dasher és Luc útjai keresztezték egymást, és a lány egy szempillantás alatt a luxenek világában találta magát, ráadásul arra is fény derült, hogy valaha nem volt ismeretlen számára ez a közeg.
Ám nem csak a luxenek múltja rejt titkokat – Evie az emlékezetkiesése miatt több hónapra nem emlékszik az életéből, de érzi, hogy történt vele valami, amit nem tud felidézni, és nem is hajlandó senki elárulni neki az igazat. Ki kell derítenie, ki ő most – és ki volt egykor. De a válaszok újabb kérdéseket vetnek fel. Kutakodásai közben egyre közelebb kerül Luchoz, az erős, arrogáns, éteri szépségű és rendkívül veszélyes originhez… aki valószínűleg szerelmes belé. És ahogy Evie lassan viszonozni kezdi a fiú érzéseit, akaratlanul is felmerül benne a kérdés, hogy Luc vonzalma vajon neki szól-e, vagy egy valaha létezett lány emlékének.
Eközben új fenyegetés üti fel a fejét: egy influenzaszerű, halálos vírus, amit – a kormány sziklaszilárd meggyőződése szerint – a luxenek terjesztenek. A szörnyű betegség mindenkit megváltoztat, aki elkapja, pánikot keltve a már amúgy is az összeroppanás szélén álló országban.

4. Theodora Goss - Különleges ​hölgyek európai utazása I-II. - Az Athéné Klub trilógia második kötete

Fülszöveg:
Az alkimista lányának különleges esete folytatásában Mary Jekyll, Beatrice Rappaccini, Catherine Moreau, Justine Frankenstein és Diana Hyde, miután segítettek Sherlock Holmesnak és dr. Watsonnak a Whitechapel-gyilkosságok megoldásában, békésen éldegélnek a londoni Jekyll-házban.
Ám amikor Mary táviratot kap arról, hogy Lucinda van Helsinget elrabolták, az Athéné Klubnak az Osztrák–Magyar Monarchiába kell utaznia, hogy megmentsenek egy újabb, rettenetes kísérlet alatt álló fiatal nőt.
Hol van Lucinda, és mit csinált Van Helsing professzor a lányával? Meg lehet még menteni őt időben? Marynek és barátainak új szövetségeseket kell találniuk, szembe kell nézniük régi ellenségeikkel, és meg kell akadályozniuk, hogy a titkos Alkimista Társaság megvalósíthassa terveit.
Itt az ideje, hogy a szörny-leányok legyőzzék a múltat, és kezükbe vegyék saját sorsukat.


5. Brigid Kemmerer - Harcos, megtört szív - Az Átoktörő trilógia második része

Fülszöveg:
Keresd ​meg az örököst, nyerd el a trónt!
Az átok végül megtört, de Rhen, Emberfall hercege most még aggasztóbb nehézségekkel szembesül. Szárnyra kelt a pletyka, hogy nem ő a trón jogos örököse, és hogy tiltott varázslat szabadult Emberfallra. Bár Harper Rhen mellett áll, Grey, a herceg testőre eltűnt, ami komoly kérdéseket vet fel.
Nyerd el a trónt, mentsd meg a királyságot!
Lehet, hogy Grey a trónörökös, de ő nem akarja kiadni a titkát. Mióta megölte Lilithet, szökésben van, és nem kíván szembeszállni Rhennel – mindaddig, amíg Karis Luran ismét fenyegetőzni nem kezd, hogy lerohanja Emberfallt. Karis Luran lánya, Lia Mara azonban gyűlöli az erőszakot, és meglátja a rést anyja tervében. De vajon meg tudja győzni Greyt, hogy Emberfall érdekében álljon ki Rhen ellen?
Az izgalmas, lebilincselő történet folytatódik, miközben emberek mérettetnek meg, és egy új szerelem is kibontakozik a háború szélére sodródott birodalomban.


6. A. R. Capetta - Robin ​a világ ellen - A Stranger Things könyvek !valójában! negyedik kötete
Fülszöveg:
A ​középiskola valódi szörnyeteg, és egymás után falja fel Robin Buckley társait. A második év kezdetén barátai mind beadják a derekukat, és képtelenek a randikon, a leendő főiskolán és karrieren kívül bármi másról beszélni. Robinnak azonban komolyabb gondjai is akadnak az életében, mint hogy ilyesmiken aggódjon. A fiatal lány rádöbben, hogy osztálytársa, Tammy Thompson iránti érzései messze túllépnek a barátságon, szerelme azonban az üresfejű és kiakasztó Steve Harrington után epekedik.
Miután Hawkinsban a melegek pusztán mendemondák szintjén léteznek, Robin egyre inkább úgy érzi, hogy csak valahol messze innen lehet önmaga. De hogyan menekülhetne el akár egy nyári vakáció erejéig engedély, pénz és társ nélkül? Hawkins legfurább lánya egész eddigi életében a beilleszkedéssel próbálkozott. Itt az ideje kitörni.
A Stranger Things közönségkedvenc karakterét megelevenítő Robin a világ ellen magával ragadó felnövéstörténet arról, hogy egyetlen embernek kell minket elfogadnia – saját magunknak.


7. C. S. Lewis - Öröknaptár - Gondolatok az év minden napjára
Fülszöveg:
C. S. Lewis (1898–1963) korának egyik meghatározó keresztény gondolkodójaként számos műfajban alkotott, népszerűsége és olvasottsága pedig máig töretlen. „Valójában három C. S. Lewis létezik” – jegyezte meg egy barátja, amikor Narnia kitalálójának sokszínű személyiségéről vallott: egyszerre volt elismert gyerekkönyvíró, keresztény szerző és apologéta, valamint oxfordi professzor és irodalmár.
A Gondolatok az év minden napjára címmel megjelent öröknaptár C. S. Lewis örök érvényű gondolatait tartalmazza. Válogatásunkban az év minden napján olvashatunk tőle egy-egy idézetet, amelyek nemcsak kivételes életbölcsességéről és éleslátásáról tanúskodnak, hanem remek humorérzékéről is.

Megjegyzések