Könyvkritika: Kerri Maniscalco - Gonoszok királysága

Kerri Maniscalco
Gonoszok királysága  (Kingdom of the Wicked)
Gonoszok királysága trilógia - Első kötet
Magyar kiadás éve: 2022

Fülszöveg:
Két nővér. Egy brutális gyilkosság. Egy bosszúhadjárat… És egy mámorító szerelem.
Emilia és az ikertestvére, Vittoria strega – olyan boszorkányok, akik az emberek között élnek, meghúzzák magukat, nehogy felfigyeljenek rájuk és üldözni kezdjék őket. Egyik este Vittoria nem ér oda időben a család híres-neves szicíliai éttermébe. Emilia hamarosan rábukkan szeretett ikertestvére holttestére… amit felfoghatatlan módon megcsonkítottak. Emilia összeroppan, és úgy dönt, bármi áron megkeresi a testvére gyilkosát, hogy bosszút álljon – még akkor is, ha réges-rég tiltott fekete mágiát kell használnia hozzá.
Később Emilia megismerkedik Haraggal, a pokol egyik bűnhercegével, akitől már gyerekkora óta óva intik. Harag azt állítja, hogy Emilia oldalán áll, és megbízást kapott arra, hogy derítse ki, ki gyilkolja a szigeten a nőket. De amikor a Gonoszokról van szó, soha semmi nem az, aminek tűnik…
Hagyd, hogy elvarázsoljon!

   Egy véletlen ötlettől vezérelve rendeltem meg magamnak ezt a könyvet, leginkább azért mert a fülszövege felkeltette az érdeklődésemet.
   Az ugyanis eléggé hajaz a Tündérkrónikák kezdeti történéseire, azt pedig ugyebár anno imádtam, szóval ekkor már nem is volt kérdés, hogy ezt a könyvet is el kell olvasnom.
   Nagyon tetszett, habár kicsit lassan haladtam vele, viszont mindenképp pozitívum, hogy sok-sok rövid fejezetből áll, ezért eléggé haladósnak bizonyult, amikor éppen egyéb gondok miatt nem olvastam.
   A Gonoszok királysága egy történelmi fantasy, a XIX. század Szicíliájában játszódik, amin meglepődtem, mert azt hittem, hogy a mai, modern kor lesz a színtér, de egy idő után már egyáltalán nem zavart, sőt.
   Megtaláltam benne A szőlő boszorkánya, valamint Shea Ernshaw regényeinek wiccához kötődő mágikus realizmusát, a természetmágia lényegét, valamint a fentebb említett Tündérkrónikák lényét, no meg a Tüskék és rózsák udvara konfliktusait is.
   Emilia összetett, igazi realisztikus karakter, aki kicsit sem tökéletes, sokat hibázik, de bátor és mindenre hajlandó, hogy bosszút álljon szeretett ikertestvére gyilkosán.
   Harag, a pokol hercege, egy valódi könyves szívtipró, de közben vigyázni kell vele, mert súlyos titkokat rejteget.
   Ők ketten kirobbanó páros, kirobbanó szócsatákkal, amiken mindig jót nevettem.
   Éreztem a köztük feszülő kémiát, olyanok voltak, mint egy íj amelyet felhúztak és bármelyik pillanatban elpattanhat, aztán nem lehet tudni, hogy mi lesz...
   A nyomozós szál is tetszett, mert mindig történet valami vagy fény derült olyan dolgokra, amik megakasztották hőseinket és így még brutálisabb tettekre kényszerültek.
A kép forrása: Tumblr
   A vér, az erőszak fontos szerepet játszik benne, ezért nem ajánlom csak 16 éven felülieknek!
   Ami csalódást okozott picit, az az udvari intrika, a belső harcok, az ármánykodások, az árulások és a politika, ami bele-belefolyt a cselekménybe és számomra megakasztotta azt, kicsit követhetetlenné tette.
   Az átok, az ősi jóslat sokat javított a helyzeten, a vége pedig akkora függővég, olyan arculcsapás amire még akkor sem számítottam amikor idő előtt rájöttem, hogy ki ölte meg Vittoriát és a többi lányt.
   Jó szívvel ajánlom ha valami izgalmas, újszerű/egyedi világfelépítésű fantasyre vágytok, egy kis romantikával és egy pici erotikával megfűszerezve.
   Pár szó a borítóról:  A borító a magyar kiadás sajátja.
   A kékes füstbe burkolózó emberi koponya, valamint a benne rejlő rothadó virágok jól jelképezik a sztorit átitató végtelen mágiát.
   Kicsit ijesztő, mégis tetszetős, hangulatos.
A kép forrása: Tumblr

Megjegyzések