Könyvkritika: Alix E. Harrow - A ​Starling-ház és Erin Sterling - Átkozott csókok

  Sziasztok! :) 
 
   Két, mostanában olvasott kötet rövid, ám annál lényegre törőbb értékelésével jövök.
   Ezek: Alix E. Harrow - A ​Starling-ház és Erin Sterling - Átkozott csókok.

Alix E. Harrow
A ​Starling-ház   (Starling House)
Magyar kiadás éve: 2024

Fülszöveg:
Néha ​egy olyan házról álmodom, amit még soha nem láttam…
Opalról sok mindent el lehet mondani – árván maradt, kibukott a középiskolából, főállásban űzi a cinizmust, részmunkaidőben pénztáros –, de az számára a legfontosabb, hogy jobb életet teremtsen az öccsének, Jaspernek. Egy olyat, ami mindkettejüket kijuttatja Edenből. Ez a Kentucky államban található kisváros két dologról híres: a balszerencséjéről és E. Starlingról, Az Alvidék tizenkilencedik századi írójáról, akinek több mint száz éve nyoma veszett.
A remeteként élt író semmi mást nem hagyott maga után, csak baljós pletykákat és az otthonát. Mindenki úgy gondolja, legjobb tudomást sem venni a hátborzongató házról és annak emberkerülő örököséről, Arthurról. Vagy majdnem mindenki.
Félnem kellene, de álmomban nem tétovázom.
Opal gyerekkora óta Az Alvidék megszállottja. Amikor esélye nyílik belépni a Starling-házba – és pénzt szerezni az öccse jövőjének megalapozásához –, nem tud ellenállni a kísértésnek.
Ám gonosz erők egyre mélyebbre ásnak a Starling-ház eltemetett titkaiban, és Arthur rémálmai túlságosan valóságossá válnak. Miközben Eden a saját szellemei között fulladozik, Opal rádöbben arra, hogy végre talán lesz oka a városban maradni.
Álmomban otthon vagyok.
És most harcolnia kell.
Üdv a Starling-házban: belépés csak saját felelősségre.

   Csodaszép, gótikus mese, horror, fantasy és drámai elemekkel. Így tudnám a legjobban jellemezni ezt a könyvet. 
   Nagyon tetszett.
   Néha kicsit lassan haladtam vele, mert itt-ott túlírtnak éreztem, de a nyelvezete valóban lírai volt, ráadásul mindig történt valami izgalmas, ami nem hagyott nyugodni és ami miatt úgy éreztem, hogy azonnal tovább kell olvasnom.
   Reese Witherspoon könyvklub kötet és újfent beigazolódott, hogy a színésznő ízlésében nem igazán tudok csalódni. :)
   Tetszett az a megoldás, hogy lábjegyzetek tarkították a szöveget, de azok közben mégis a regény fontos részei voltak.
   Szerettem Opal és Arthur kettősét, jól működött közöttük a kémia, az adok-kapok, a kezdeti ellenségeskedés, amiből aztán valami mélyebb és több lett.
   Jasper is szimpatikus volt, csakúgy, mint Bev és Charlotte, a könyvtáros kettőse.
   A Ház pedig…él az a ház az én álmaimban is! (L)
   Aki szerette Riley Sagertől a Várj, amíg sötét lesz című könyvet, annak ez is biztosan tetszeni fog.
   Tényleg szerettem, ajánlom mindenkinek, aki valami különleges történetre vágyik. *_*
   Pár szó a borítóról:  A borító az egyik eredeti kiadás magyarosított változata, rajta milliónyi seregély, a Starling-ház jelképei, valamint a háttérben a mindent belepő köd.
   A seregélyek csörében kulcsok is vannak, ezek a történet szempontjából fontos dolgot jelképeznek.



Erin Sterling
Átkozott csókok   (The ​Kiss Curse)
Ex Hex trilógia - 2. kötet
Magyar kiadás éve: 2024

Fülszöveg:
Erin ​Sterling nagy sikerű könyve, az Ex Hex – Csiribú, szerelem! szereplői, Gwyn és a hátborzongatóan jóképű Wells Penhallow visszatérnek, hogy megküzdjenek a varázslókat érintő újabb kihívásokkal és a köztük fellángoló mágikus vonzalommal.
Gwyn Jones boldogan él a Észak-Georgia hegyei között megbúvó Sírvölgyben. Anyjával és unokatestvérével, Vivienne-nel nagyon jó csapatot alkotnak, a Boszorkánykonyha nevű boltja remekül megy, és a városka fiatal boszorkáit is sikeresen terelgeti. Elérkezik a halloween, és minden tökéletes, egy dolgot leszámítva: felbukkan Llewellyn ’Wells’ Penhallow, Rhys Penhallow legidősebb bátyja.
Miután Wells boltot nyit éppen szemben a Boszorkánykonyhával, rádöbben, hogy Gwyn személyében veszedelmes vetélytársa akadt.
A versengés hevében elcsattan egy váratlan, szenvedélyes csók, ezért úgy döntenek, inkább távol tartják magukat egymástól, mágikus vonzalom ide vagy oda. Ám a városkába hamarosan titokzatos boszorkánytársaság érkezik, és Gwyn varázsereje fogyatkozni kezd. Nem marad más választásuk: össze kell fogniuk Wellsszel, hogy kitalálják, mi a boszorkányok szándéka, és hogyan szerezhetik vissza a lány bűbájos képességeit, mielőtt túl késő lenne.

   Nem voltak felé nagy elvárásaim, mert az első részben nagyot csalódtam, de érdekelt a folytatás, szóval beszereztem.
   Most kellemes meglepetés ért és nagyon tetszett. :) Úgy örülök neki.
   Ritka, amikor a második kötet jobb, mint az első, de szerintem itt ez áll fenn.
   Ismertük már a szereplőket, a helyszínt, a mágia és a világ működését, szóval azzal most nem kellett foglalkozni, helyette megkaptuk ezt a hebrencs boszit és a morcos varázslót, akik remek párost alkottak.
   A valóságban az ilyen habitusú emberek nem igazán illenek össze, de közöttük működött a kémia és jó volt olvasni a szócsatáikat, miközben varázslat itatta át a levegőt és persze remek őszi, Halloween hangulat.
   Az erotikus részek még mindig sántítanak és úgy gondolom, az írónőnek ezeket örökre hanyagolnia kellene, mert a Hex Hall is jól mutatta, hogy neki a humor az erőssége.
   Még mindig a Hex Hall trilógia és valami sokadik Hallmark film ötvözete, de ide nekem a harmadik kötetet. Remélem olvashatjuk majd magyarul.
   Az éldekor most is csodás, Miák úr pedig valami csodálatosan édes mellékszereplő. (L)
   Pár szó a borítóról:  A borító a magyar kiadó sajátja, ami ezt a mostanában divatos rajzolt formát hozza, rajta Gwyn és Wells kettőse, a háttérben a boltjaik, valamint a Hold és természetesen Miák úr. :)

Megjegyzések