Könyvkritika: Lynn Painter - Újra ​meg újra és Ashley Elston - Az ​első hazugság

  Sziasztok! :)
 
   Két, mostanában olvasott kötet rövid, ám annál lényegre törőbb értékelésével jövök.
   Ezek: Lynn Painter - Újra meg újra és Ashley Elston - Az ​első hazugság.

Lynn Painter 
Újra ​meg újra   (The Do-Over)
Magyar kiadás éve: 2024

Fülszöveg:
Emilie ​Hornby, a tizenhét éves gimnazista mottója: „A sors a balekoknak való. A szerelmet meg kell tervezni.” A tinilány ennek jegyében, szerelemtől ittasan, kicsinosítva indul iskolába az év legromantikusabb napján, február 14-én. Bár mindent előre lejátszott a fejében, és gondosan rögzített is a heti tervezőjében, Emilie élete legrosszabb Valentin-napját éli át. Egyik baj és csalódás jön a másik után, semmi sem úgy alakul, ahogyan megálmodta. Miután túljut az első sokkon, a nagymamájához menekül egy kis vigasztalásért, és ott hajtja álomra a fejét. Másnap reggel hatkor megszólal a telefonja ébresztője, és – ó, te jó ég! – újra Valentin-nap van. Az utána következő nap pedig…? Ismét egy rémes Valentin-nap!
Emilie egy olyan rémálomszerű időhurokban ragad, amelyből nem tud kiszabadulni, így aztán újra meg újra átéli az „első” Valentin-nap rémségeit.
Vajon meddig kell még szenvednie ebben a Valentin-napi purgatóriumban?

   Lynn Painterben nem lehet csalódni vagy legalábbis én nem tudok. :)
   Nagyon élveztem ezt a könyvét is, ami az Idétlen időkig című filmre emlékeztetett, de közben mégis, végig egyedi és megismételhetetlen maradt.
   Sokat nevettem rajta, megmosolyogtatott, elvarázsolt, szóval szerettem.
   Emilie és Nick párosa az egyik kedvencem lett, főleg a KNN – akik olvasták érteni fogják – miatt.
   Volt benne egy csepp misztikum, de nem ezen volt a hangsúly, mert az írónőnek valahogy sikerült úgy megírnia ezt a regényt, hogy szinte temészetesnek tudtam venni az időhurkot.
   Egy kedves, szívmelengető sztori ez, ami kikapcsol és segített az olvasási válságomon is.
   Alig várom az újabb Lynn Painter könyveket, mert bizony a kötet hátulján láthatjuk, hogy szerencsére sok van tőle előkészületben. :)
   Olvassátok!
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata, rajta többféle Emilie/Nick karambol kimenetele, ami beszédes és igen jelentős.


Ashley Elston 
Az ​első hazugság   (First Lie Wins)
Magyar kiadás éve: 2024

Fülszöveg:
Evie Porternek mindene megvan: fehér kerítéssel körülvett kertes ház, puccos baráti társaság és a tökéletes férfi. Csak egyetlen bökkenő van: Evie Porter nem létezik.
A nő Mr. Smithtől, a titokzatos, ismeretlen kilétű főnökétől kapta ezt a személyazonosságot a legújabb megbízatáshoz, hogy kiderítsen mindent egy louisianai kisvárosról és az ott élő emberekről. Különösen a célszemélyről, Ryan Sumnerről.
Ryan azonban idővel mélyen eltemetett érzéseket hoz felszínre Evie-ből, aki egy számára mindaddig elérhetetlennek hitt életről kezd fantáziálni. Csakhogy ezúttal nem hibázhat, különösen a legutóbbi munkája után. Evie-nek egy lépéssel a múltja előtt kell járnia a jövőjéért folytatott küzdelemben, hiszen most minden eddiginél nagyobb a tét: saját maga.

   Egy újabb Reese Witherspoon könyvklub kötet, amit egyáltalán ne bántam meg, pedig még olvasási válságom is van, mégis lekötött.
   A színésznő kiváló ízléssel választja ki az olyan krimiket-thrillereket, amik valamiért különlegesek, picit kilógnak a sorból, a cselekményük cseppet sem mindennapi.
   Az első hazugság főszereplője, Evie, akinek igazából nem ez a neve, beépülve éli az életét a szerelme mellett, aki után nyomoz, egy bizonyos Mr. Smith megbízásából.
   „Evie-nek" ez a munkája és nagyon jó benne.
   A cselekmény ilyen felütéssel kezdődik, hogy aztán valami teljesen más alakuljon ki belőle.
   Eleinte kicsit Charlie angyalai érzéseim voltak, aztán történt egy igen váratlan fordulat és elmentünk egy teljesen más irányba.
   Nem tudom, hogy a horror címkét ki tette rá a könyvre, de akik amiatt olvasnák, azok akkor inkább ne tegyék, mert nem horror, egy kicsit sem.
   Kiváló thriller, lélektani beütésekkel, valamint csavaros, akciódús kaland, egy pici krimi szállal.
   Teljesen átveri és megvezeti az olvasót, de mindenképpen jó értelemben.
   Nekem nagyon tetszett.
   Pár szó a borítóról:  A borító szerintem a magyar kiadó sajátja és hajaz az eredeti kinézetre, de azért mégis sok mindenben eltér tőle.
   Titokzatos és hideglelős.

Megjegyzések