Könyvkritika: S. T. Gibson - Véres ​hozomány

S. T. Gibson
Véres ​hozomány  (A Dowry of Blood)
Magyar kiadás éve: 2024

Fülszöveg:
Ez a nagyszerű regény Drakula első feleségének, Constantának a sötét és lebilincselő történetét meséli el.
Ez az utolsó szerelmeslevél, amit neked írok, habár néhányan inkább vallomásnak neveznék…
Miután egy idegen megmenti Constantát a biztos haláltól, egy középkori parasztlányból átváltozik egy halhatatlan királyhoz illő menyasszonnyá. De amikor Drakula becsalogat egy ravasz és bájos arisztokratát és egy éhező színészt a szenvedélyből és megtévesztésből szőtt hálójába, Constanta rájön, hogy az általa szeretett férfi borzalmas dolgokra képes.
Miután menedékre lel a vetélytársai karjában, elhatározza, hogy leleplezi a férjük sötét titkait. Miközben a szerettei élete forog kockán, Constantának választania kell a szabadsága és a férje iránt táplált szerelme között. De a vérrel megpecsélelt köteléket csak a halál tudja elszakítani.

   Annyira vártam ezt a könyvet és tudtam, hogy tetszeni fog, egyszerűen éreztem. :)
   Igazából már tegnap, késő este befejeztem csak nem volt már kedvem leülni a gép elé és írni róla.
   Persze imádtam és kész.
   Annyira jó a stílusa, egyszerre sötét, gótikus és lírai, közben pedig modern. Telis-tele van antihősökkel, akiket szívből lehet utálni, közben mégis mindannyian izgalmas karakterek, összetett személyiségek, akiket az írónő a kötet rövidsége ellenére szuperül kidolgozott.
   Egyszerre folytatása és előzménye Bram Stoker Drakulájának, mégis könnyű elvonatkoztatni az eredetitől és anélkül is simán megállja a helyét. Ráadásul a Drakula egész cselekménye egyetlen mondat, egy kikacsintás az egész sztoriban. Mennyire pimasz már!
   A regény elején figyelmeztetés van mindenféle erőszakra és vérre, ami kicsit elrettentő, de kell és 16 éves kor alatt nem is adnám senki kezébe, az biztos.
   Morbid, beteg, folyik a vér, szemrebbenés nélkül gyilkolnak benne, közben pedig tetőfokára hág a vágy, az erotika is.
   A horror és az erotikus címke nem illenek össze, az mégis milyen már, de itt passzolnak ezek a műfajok. Bahhh, de groteszk, nem győzőm hangsúlyozni.
   Nem egészen levélregény, az kicsit megtévesztő, inkább egy halálos szerelmi vallomás.
   Egyik szereplővel sem tudtam azonosulni, de valahol a lelkem mélyén megértettem őket.
   Hú, ez a könyv szerintem nagyon megosztó lesz, de mindenképpen érdemes rá odafigyelni, már most tudom, hogy az évem egyik kiemelkedő olvasmánya. *_*
   A végén vannak benne extra fejezetek, amik részletes magyarázattal szolgálnak az életben maradt karakterek sorsára. Egy jó hosszú epilógus-féle.
   Muszáj kiemelnem még, hogy minden fejezet csodaszép iniciáléval kezdődik, ahhh káprázatos.
   Ilyen egy igazi vámpíros történet, olvassátok, mert nem fogjátok megbánni.
   Kiválóan hozta a Van Helsing és A meghívás című filmek hangulatát is.
   Őszintén remélem, hogy érkezni fognak majd magyarul a szerző további művei is.
   Bocsi a sok Ahhh és Bahhh miatt! :D
   Pár szó a borítóról:  A borító szerintem a kiadó sajátja és valami eszméletlen szép, annyira jól illik a cselekményhez. Imádom azt is.

Megjegyzések