Fall Fest 2022 - 5. rész: Őszi TBR listám (krimi- misztikus)

 Sziasztok! :)

   Szépen-csendben eltelt 5 év és a blog szeptember 16-án ünnepelte a születésnapját, de eddig még sosem volt egyetlen TBR lista sem, pedig egyébként nagy divat a blogolás/vlogolás világában. 

   Nálam igazából a TBR listát a Könyvek, amiket már nagyon várok bejegyzések helyettesítik, bár tudjátok jól, hogy abban is van sokszor olyan kötet, amit aztán valami oknál fogva, mégsem olvasok el.
   Az Őszi Fesztivál alkalmából azonban most összeállítottam magamnak egy olyan listát, amiből már mindent megvettem és/vagy kikölcsönöztem, így reményeim szerint semmi sem állíthat meg abban, hogy az októberi-novemberi időszakban elolvassam őket.
   
   Ezekben az a közös, hogy mind-mind krimik, illetve misztikus témájú regények, amik passzolnak ehhez az időszakhoz. 
   Persze ezeken kívül is tervben vannak más, egyéb stílusú történetek, de azokról már itt írtam.






1. C. J. Cooke - A ​világítótorony boszorkányai
   Egy misztikus, gótikus, boszorkányos, időutazós történet, ráadásul Skócia a színhely.
   Nagyon kíváncsi vagyok, mert eredetileg nem vettem volna meg, de megkaptam ajándékba, így mindenképpen szeretnék rá sort keríteni. :)


2. Riley Sager - Zárj ​minden ajtót!
   A könyvtárból kölcsönöztem ki, miután elolvastam a Várj, amíg sötét lesz című kötetet és több olvasónk is jó szívvel ajánlotta.
   Érdekel, mert a fülszöveg alapján az Only Murders in the Building - Gyilkos a házban sorozathoz hasonlít, azt pedig imádom, szóval ez a regény is érdekel.


3. Carlos Ruiz Zafón - Marina
   Kezdem azt gondolni, hogy Zafón nem nekem ír, nem igazán nyerte el a tetszésemet már A Köd trilógiája sem, de a Marinának még fogok adni egy esélyt, hiszen a fülszöveg alapján nagyon tetszik, kíváncsivá tett, nem mellesleg pedig, kell még olvasnom a szerzőtől egy kihíváshoz is. ;)


4. 12 ​új Miss Marple-sztori
   Szerintem a cím önmagáért beszél.
   Sokan nem várják, a rajongókat kétségek gyötrik, hogy ha nem Agatha Christie ír Miss Marple sztorit, akkor az már biztosan rossz lesz, ám engem Sophie Hannah - Hercule Poirot új esetei sorozata már meggyőzött, szóval alig várom.
   Akiknek az írására a leginkább kíváncsi vagyok: Naomi Alderman, Leigh Bardugo, Lucy Foley, Val McDermid és Karen M. McManus.


5. Washington Irving - Vázlatkönyv
   Szeretném elolvasni Washington Irving összes művét, mert tetszik a stílusa.
   Mindenképpen újraolvasós az egyik kedvenc, őszi novellám Az Álmos-völgy legendája, de érdekel a sorozat alapját adó másik írása, a Rip Van Winkle vagy éppen A Kísértet-Vőlegény.


+1  Agatha Christie - Az ​utolsó szeánsz
   Idén, június végén már olvastam, de akkor sok novellát csak átfutottam, elég felületesen került nálam sorra, mert a nyáron, a melegben és a napsütésben nem úgy kötött le, ám most hála az ősznek, pontosan ilyen borzongató hangulatban vagyok.
   Misztikummal, krimivel és paranormális dolgokkal fűszerezett, csodálatos kivitelezésű Agatha Christie novelláskötet. Kell ennél több?

Megjegyzések