Fall Fest 2022 - 1. rész: Hangolódjunk az őszre 2022-ben is

 Sziasztok! :)

   A tavalyi és azelőtti évek nagy sikereit követően, hála a pozitív visszajelzéseknek, a megtekintéseknek és úgy egészében véve annak, hogy imádom az őszt, úgy döntöttem idén is megrendezésre kerül a Fall Fest vagyis az Őszi Fesztivál mindenféle könyves és néha picit kevésbé könyves vonatkozásokban, főszerepben a kedvenc évszakommal.
   Ha minden jól megy, akkor akárcsak az előző években, úgy idén is,  egészen 2022. november 30-ig egy héten legalább egyszer - vagy többször - igyekszem majd hozni nektek valamilyen őszies témájú, őszies hangulatú bejegyzést.

   Ebben a bejegyzésben olyan dolgokat ajánlok nektek, amik nekem mindig segítenek ráhangolódni az őszre és amik a tavalyi összegzésekből kimaradtak.

   Íme:

1. Sorozatok idén őszre
   Idén új kedvencem és hatalmas favoritom lett az Only Murders in the Building vagyis a Gyilkos a házban krimi sorozat, ami immáron két évadával teljesen elvarázsolt és az őszre is tökéletes kikapcsolódás lehet. Egy kis nyomozás, rengeteg titok, gyilkosságok és egyéb bűntények, egy podcast, valamint három szuper érdekes és megosztó karakter.
   A Netflix nagy dobásának ígérkezik Tim Burton Wednesday sorozata, melyben a különc lány, Wednesday Addams vérfagyasztó kalandjait követhetjük nyomon a Nevermore Akadémián. Biztosan morbid lesz, olyan amit imádni fogunk. ;)
  Az Éjféli Klub szintén a Netflixre fog érkezni októberben és Christopher Pike azonos című regénye adja az alapját, habár az előzetes és a kiadott képek tanúsága szerint inkább az erősebb és a könyvtől eltérő horror vonalat fogja képviselni, de egy próbát biztosan tenni fogok vele. ;)




2. Filmek idén őszre
   Szintén a Netflixen fog debütálni az 1993-as klasszikus Hókusz pókusz folytatása, amiben visszatérnek a vicces, ám annál gonoszabb Sanderson nővérek, hogy újfent megpróbálják elbájolni és megölni Salem városának gyanútlan polgárait.
   Pár napja hoztam már ajánlót A meghívás című gótikus, vámpíros filmről, ami szintén szuper borzongató kikapcsolódás lehet, főleg a halloween-i időszakban.
   A Disney+-ra pedig érkezni fog az MCU halloween-i különkiadása a Werewolf by Night, amiben talán végre személyesen is debütálni fog Mahershala Ali Pengéje.
   Az előzetes alapján egy sötét, noir stílusú film lesz, ami ötvözi majd a vámpírok és vérfarkasok mítoszát, valamint a szörnyvadászok és titkos társaságok misztériumát is.




3. Zenék idén őszre
   Újfent megemlíteném a Gyilkos a házban sorozatot, ami most már őszies hangulatú zenéivel is hódít, hiszen a Hulu kiadott három hivatalos, 3x60 perces, Ambient Room videókat.
   Ezekben Charles, Mabel és Oliver nappaliját járhatjuk be mindenféle nyomok után kutatva, miközben a karakterek megszólnalnak és köszöntenek minket. Hallhatjuk a város és az Arconia zajait is.
   Olvasáshoz, pihenéshez tökéletes háttérként szolgálnak. ;)
   Másik nagy kedvencem, csak a legtürelmesebbeknek, ám a legnagyobb rajongóknak a Only Murders in the Building - Intro Theme | EXTENDED, ami a hivatalos intro, egy órás, bővített változata.




4. Őszies témájú oldalak, csoportok
   A Molyon is van egy Minden, ami ősz zóna, azt is imádom, hiszen megannyi csodás kép és idézet hozza meg a kedvet az évszakhoz, ám a Facebookon kedveltem az Őszi varázs és a Cozy & Comfy oldalakat.
   Ezek azért jók, mert olyan emberekkel nézitek őket, akik szintén nagy ősz-fanatikusok. *_*


5. Őszies illatok és fények
   Ha ősz, akkor elmaradhatatlanok az őszies, meleg fények, elvégre tudjátok, hogy megannyi gömblámpa van a szobámban.
   A töklámpásokba és egyéb Halloween témájú mécsestartókba idén a sima, egyszerű, szagtalan mécsesek mellé, az alábbi illatos melegítők kerülnek: Fahéj és alma, erdei gyümölcs, körte, szilva valamint cappuccino.
   Tartalékban van még egy-egy eper és zöldalma illatgyertya és habár ezek inkább nyárias illatok, biztosan sorra fognak kerülni. ;)


6. Őszies hangulatú naptár képek
   Nálam hagyomány, hogy minden év elején megveszem a Lakáskultúra első számát, amiben évek óta ajándék szokott lenni az éves naptár, mindenféle szépséges képekkel.
   Idén ez a három fotó lett a szeptemberi, októberi és novemberi, ami szintén sokat segít a hangulatteremtésben:


Megjegyzések