Fall Fest 2022 - 4. rész: The Cozy Autumn Book Tag

 Sziasztok! :)

   Nem is volt eddig soha olyan Őszi Fesztivál, ahol ne lett volna legalább egy őszi témájú Book Tag és ez természetesen most is így lesz. ;)

   Ezt a The Cozy Autumn Book Taget eredetileg Evelin: Pergamenre hányt szavak csatornáján láttam, de ott valamiért nem leltem fel újra, így nem tudom sajnos belinkelni . :(

   Aztán rákerestem a neten és itt végül megtaláltam. 





Íme a Book Tag:

1. Melyik könyv jut eszedbe az őszről?
   Ha ősz van, akkor legtöbbször klasszikusokat, krimiket és misztikus témájú könyveket szeretek olvasni, de az a regény, ami rögtön, gondolkodás nélkül eszembe jut az őszről, az Emily Brontë - Üvöltő szelek című könyve.
   Az angol helyszín, a ködös, lápos, mocsaras táj, a szakadó esővel, az állandóan fújó széllel és persze Catherine és Heathcliff viharos, Gyűlöllek és szeretlek! szerelmével...


2.  Melyik a kedvenc őszi könyvborítód?
   Szerencsére sok van, ezeket egyszer már össze is gyűjtöttem ebben a bejegyzésemben, de most egy ,,újat" hozok a tavalyi évből, Katherine Arden - Apró ​terek című ifjúsági horrorja, ami Halloween idején játszódik.
   Ennek a borítója, nos egyszerűen fantasztikus. 
   Hideglelős, borzongató, jól keveredik benne az őszi hangulat és Halloween ünnepe, ráadásul végtelenül aprólékos. Imádom. (L)


3. Mi a kedvenc őszi italod, amellyel olvasol?
   Enni nem szoktam olvasás közben, erre majd kitérek bővebben az adott kérdésnél, de inni igen.
   Persze végtelenül óvatosan. 
   Teát szoktam, méghozzá bármilyen zöld teát vagy a Pickwick zöldalmás, illetve narancsos ízesítésű finomságait. :)


4. Késő este vagy kora reggel szeretsz olvasni?
   Reggel soha nem olvasok, mert hétköznap nincs rá időm, hétvégén pedig kedvem, mert örülök ha picit tovább alhatok. ;)
   Így legtöbbször - a szokásos utazások alatti és ebédidős olvasásokon kívül - este olvasok, főleg szombat este, jó sokáig, akár hajnali 2-ig is.


5. Közeleg a Halloween! Mi a kedvenc kísérteties olvasmányod?
   Az idei évemből mondom az eddigi legkedvencebb kísérteties olvasmányomat, ami nem más, mint A kastély szelleme Lucy Strange tollából. ;)


6. Mi az abszolút komfortzónád ha könyvekről van szó?
   Régen a fantasy volt, aztán lett a romantikus, utána pedig a krimi. 
   Ezek még igazából mind-mind azok, de mostanában legjobban a New Adult és az Erotikus sztorik jönnek be, főleg megspékelve egy kis dark romance beütéssel. 

   

7. Mi a kedvenc őszi - olvasmány - csemegéd?
   Írtam már a harmadik kérdésnél, hogy nem szoktam olvasás közben enni, mert féltem a könyvet. 
   Szóval nincs ilyen direkt olvasós nasim, de ha egyszer ilyesmire vetemednék akkor biztos, hogy Csíki parajdi sós chipset ennék. ;)


8. Melyik a kedvenc őszi gyertyád, amit olvasás közben égetsz?
   Most éppen a szilvás és cappuccino illatú őszi melegítők a kedvenceim, de régóta vágyok egy igazi őszies illatra, mint a Pumpkin Spice Latte, ám azok sajnos nagyon drágák. :(


9. Amikor nem olvasol, mi a kedvenc őszi tevékenységed?
   Minden ami ősszel kapcsolatos az jöhet, töménytelen mennyiségben, de leginkább az őszi levelek gereblyézése és a késő dálutáni, hétvégi, őszi séta a közeli erdőben és/vagy csak úgy, az utcán. 
   Ja, és a sült tök evés. ;)


10. Milyen könyvek szerepelnek az őszi olvasmánylistádon?
    Erről lesz egy külön Fall Fest bejegyzésem, amiben elétek tárom az idei halloween-i könyves listámat, olyan kötetekről, amiket október 31-ig mindenképpen szeretnék majd elolvasni, de azokon felül, remélem, hogy az alábbi négy kötet mindenképpen megjelenik és így bele fog férni az őszi szezonomba.

Megjegyzések