Könyvek, amiket már nagyon várok - 36. rész

 Sziasztok! :)

   Új év, új tervek, új könyvek és új olvasások várnak rám. Remélhetőleg...;)
   Ezek közül hozok most pár igen ígéretesnek tűnő darabot bemutatásra.

   Tudjátok, hogy ahol lesz majd később magyar borító, ott ki fogom cserélni a képet. 

   Íme:

1. Jennifer Lynn Barnes - Az ​örökség kulcsa - Az Örökösök viadala trilógia harmadik, befejező része
Fülszöveg:
Az Örökösök viadala és Az örökség ára folytatása
Averynek már csak néhány hetet kell átvészelnie a rejtélyekkel teli Hawthorne-házban, hogy hozzájusson sokmilliárd dolláros örökségéhez. Az életére folyamatosan veszély leselkedik, de legalább van kire támaszkodnia: a Hawthorne testvérek befogadták a családjukba, és megosztották vele titkaikat.
Néhány nappal azelőtt, hogy Averyből a világ leggazdagabb tinije lenne, felbukkan valaki a múltból, és a segítségét kéri. A látogató jelenléte teljesen felbolygatja a kastélyt, régi sebeket tép fel, és újabb rejtélyeket hoz felszínre. Közben kezdetét veszi egy utolsó, veszedelmes játék egy ismeretlen, de nagy hatalmú ellenféllel, a tét pedig hatalmas: mindent vagy semmit.


2. Luanne G. Smith - A ​ragyogó - A szőlő boszorkánya trilógia második része

Fülszöveg:
A ​századforduló Párizsában gyerekként magára hagyott Yvette Lenoir kétségbeesetten vágyik arra, hogy kiderítse mágikus származását, és felfedezze elfojtott képességeit. Ám ahhoz, hogy túléljen az utcán, a bátor és leleményes Yvette-nek olyan dolgokat kellett megtennie, ami miatt szökevénnyé vált, és a fejére vérdíjat tűztek. Görcsösen ragaszkodik egy emléktárgyhoz – egy varázsigés könyvhöz –, amelyről úgy tudja, az anyja hagyta rá, akit sohasem ismert. Hogy múltja titkait feltárja, Yvette egy nőbe veti bizalmát, azt reméli, segít neki megfejteni a könyv bűbájos lapjaira vetett misztikus rejtélyeket.
Elena Boureanu a híres borairól ismert Château Renard fehér boszorkánya. Bár belemerült a saját vérvonala felgöngyölítésébe, amely mérgező árnyékot vet a jövőjére, Elena képtelen hátat fordítani szökésben levő barátjának. Egy furfangos tolvaj, egy bűbájos különlegességek bolt tulajdonosa és egy elvarázsolt fekete macska kíséretében Elena és Yvette elhatározzák, hogy megfejtik Yvette titokzatos emléktárgyának a titkát. De vajon milyen könyörtelen mágiát engednek szabadon ezáltal? És mit tesznek kockára azért, hogy azzá a boszorkánnyá váljanak, amit a sors kijelölt a számukra?


3. Marissa Meyer - Aranyfonó - Az Aranyfonó duológia első kötete
Fülszöveg:
Réges-régen ​a hazugságok istene megátkozta a szegény molnár lányát, aki most mesterien szövi a varázslatos, lenyűgöző történeteket – csakhogy egyetlen szó sem igaz belőlük.
Legalábbis mindenki így hiszi.
Miután Serilda az egyik hihetetlen történetével magára vonja a gonosz Lidérckirály és a vadászai a figyelmét, egy sötét világban találja magát, ahol hemzsegnek a szellemek és a fantomok, és üreges szemű hollók figyelik minden egyes mozdulatát. A király parancsba adja Serildának a lehetetlent: aranyat kell fonnia szalmából, máskülönben az életével fizet az egyik hazugságáért. Kétségbeesésében Serilda akaratlanul is megidéz egy titokzatos fiút, aki beleegyezik, hogy segít neki… a megfelelő fizetségért cserébe. Csakhogy szerelemről nem volt szó az alku megkötésekor…
Serilda hamarosan rádöbben, hogy a kastély falai közt számos titok lapul, többek közt egy ősi átok, amit muszáj megtörnie, ha véget akar vetni a király és a vad hajsza rémuralmának.


4. L. J. Shen - Gyönyör ​és fájdalom

Fülszöveg:
Úgy ​tartják, az első szerelem gyakran az ártatlanság végét jelenti.
Ez a megállapítás nem is lehetne igazabb Everlynne Lawsonra, akinek a szerelemmel való első találkozása szívfájdalommal járt… és olyasvalamivel, ami látszólag mindenhová követi őt: halállal.
Egy óriási tragédiát követően Everlynne elveszít mindent, ami fontos számára: az álmait, a családját és a lelki társát, Joe-t.
A bűntudattól vezérelve úgy dönt, elvonul a világ elől a massachusettsi Salembe. Néhai énjének árnyékaként egyik napról a másikra él. Megtagad magától mindent, amitől boldog lehetne. Ám amikor a titokzatos és jóképű Dominic berobban az életébe, egyre nehezebb magányba burkolóznia. A férfi kalandvágyó, vidám, szereti az életet, és eltökélte, hogy megszerzi őt.
A lány már majdnem készen áll rá, hogy újra önmaga lehessen, amikor még egy férfi érkezik az életébe, és a múltbéli sebek ismét felszakadnak, ráadásul még fájdalmasabban, mint valaha. Őrjítő egyszerre két férfiba szerelmesnek lenni. Különösen úgy, hogy az egyikük gyűlöl.

Megjegyzések