Könyvkritika: Manuela Inusa - Teázó ​a boldogsághoz és Manuela Inusa - Álmok ​csokoládéboltja

  Sziasztok! :)

   Két, mostanában olvasott kötet rövid, ám annál lényegre törőbb értékelésével jövök.
   Ezek Manuela Inusa tollából  A Valerie Lane álmodozói sorozat első és második részei.

   Íme:

Manuela Inusa
Teázó ​a boldogsághoz (Der kleine Teeladen zum Glück)
A Valerie Lane álmodozói sorozat - Első kötet
Magyar kiadás éve: 2022

Fülszöveg:
Isten hozott a Valerie Lane-en, a világ legromantikusabb utcácskájában!
A Laurie’s Tea Corner büszke tulajdonosának a hobbija a hivatása. Laurie elégedett: a világ minden tájáról isteni teákat árusít, otthonos üzletét kellemes illat lengi be, a vendégei pedig szívesen térnek be hozzá, hiszen a boltocska ugyanazt a harmóniát és melegséget sugározza, mint a tulajdonosa. Laurie bár már hónapok óta Barryről, a jóképű teakereskedőről álmodik, a szerelem terén mindezidáig nem nem volt szerencsés. Barátnői szerint ezen nyomban változtatni kell, így hát rögvest tervet kovácsolnak…

    Ez a könyv pont jókor talált meg. :)
    Nagyon tetszett, nem is értem az alacsony Molyos százalékot, de nem baj, a lényeg, hogy én imádtam.
   Habkönnyű kikapcsolódást nyújtott, gyorsan haladtam vele, olvastatta magát és amikor lecsuktam a szemeimet, láttam megelevenedni a Valerie Lane boltjait. *_*
   Laurie teázója, Ruby régiségkereskedése, Keira csokiboltja, Orchid ajándéküzlete és Susan fonalboltja.
   Ők öten pedig barátnők, összetartanak jóban-rosszban, segítik egymást.
   Ízig-vérig romantikus, chick lit és valóban nem váltja meg a világot, nincsenek benne óriási gondolatok, a szívemnek mégis oly kedves, hogy izgatottan várom Keira már megjelent történetét, valamint a többi nő sztoriját.
   A légkör, a hangulat, az a tipikus angol humor, angol stílus, annyira átjött.
   A kötet végén lévő tea receptekért plusz piros pont jár. *_*
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata, rajta Laurie Sarki Teaháza látható, virágokkal körbevéve, kéken pompázva. Pontosan úgy néz ki, mint ahogy a könyvben le van írva.
   Mesés.


Manuela Inusa
Álmok ​csokoládéboltja (Die Chocolateire der Träume)
A Valerie Lane álmodozói sorozat - Második kötet
Magyar kiadás éve: 2022

Fülszöveg:
Isten hozott a Valerie Lane-en, a világ legromantikusabb utcájában!
Keira mindennél jobban szereti a hivatását: csokoládéboltjában aprólékos kézműves munkával készít édességeket. A kicsik és nagyok egyaránt rajonganak a Valerie Lane-i boltocska isteni bonbonjaiért, kekszeiért és csokoládéval bevont gyümölcseiért. A sok finomság körül sürgölődő Keira gyakran bizony maga is enged a kísértésnek. De mit számít ez? Keira kitart szenvedélye és nőies formái mellett. Csupán kedvese, Jordan nézi rossz szemmel Keira alakját, vele azonban napi szinten konfliktusokba keveredik.
Micsoda szerencse, hogy Keira mindig számíthat a barátnőire – és akad egy jóképű vásárló is, aki mostanában egyre gyakrabban tér be Keira csokoládéboltjába…

   Megdöbbenve vettem észre, hogy ez a második kötet eredetileg még 2018-ban jelent meg külföldön, szóval nemigen várható a folytatása, pedig nagyon szerettem volna olvasni Susan, Orchid és Ruby kalandjairól, boltjairól. :( 
   Maradtak is bőven nyitott kérdések, amikre választ vártam volna.
   Szerettem ezt a második részt, kicst talán még jobban, mint az elsőt, mert kidolgozottabb volt, sokkal több minden történt benne, valahogy életszerűbbnek tűnt.
   Keira szimpatikus főhősnő, aki bennragadt egy kilátástalan kapcsolatban és ez jó példa volt arra, hogy miként ne éljünk! Ne hagyjuk eluralkodni az életünkön egy mérgező, hazug személyt, mert annak csak mi isszuk meg a levét.
   A barátság, az összetartás, a szeretet most is átjött, akárcsak a habkönnyű életérzés, a csokik imádata.
   A kötet végén lévő receptek és úgy egészében véve, az egész történet csodálatos, jó szívvel ajánlom mindenkinek aki valami könnyed kikapcsolódásra vágyik.
   Pá szó a borítóról:  A borító megint csodaszép és passzol a történethez. 
   Szó szerint benne van a könyvben, hogy Keira magenta színűre festi le a bolt külső részeit. 

Megjegyzések