Könyvkritika: Krystal Sutherland - Hollow ​lányok

Krystal Sutherland 
Hollow ​lányok  (House of Hollow)
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Iris ​Hollow és két idősebb testvére kétségtelenül furák. Gyerekként egy skót utcáról tűntek el, és csak egy hónap múlva tértek vissza emlékek nélkül, úgy, hogy fogalmuk sem volt hol jártak, vagy mi is történt velük. Még ennél is megdöbbentőbb, hogy külsőleg is megváltoztak: kék szemük feketére sötétült, régebben fekete hajuk tejfehérré vált. Ahogy egyre idősebbek lesznek furcsa, hátborzongató történések járnak a nyomukban. Az emberek felkavaróan megrészegítőnek találják külsejüket, kibírhatatlanul gyönyörűnek látja őket mindenki, miközben kiszámíthatatlanul veszélyesek.
A tizenhét éves Iris mindent megtesz azért, hogy sikerüljön beilleszkednie a hétköznapi emberek közé, és elvégeznie időben a középiskolát, amit két híres, ragyogó, világjáró idősebb testvérének, Grey-nek és Vivinek sosem sikerült. De Grey hirtelen eltűnik a föld színéről, és bizarr nyomokat hagy hátra húgainak, így Vivi és Iris a keresésére indulnak. Azonban ezzel nincsenek egyedül. Ahogy egyre több természetfeletti dologra bukkannak nővérük nyomában, Iris hamarosan ráébred, hogy a múltjukról szóló történetek nem valódiak, és hogy a világ, ahonnan visszatértek láthatóan sérülésmentesen tíz évvel ezelőtt, újra visszaszólítja őket.

   Teljesen véletlenül figyeltem fel erre a kötetre, amikor is a fordítója, Szaszkó Gabriella ajánlotta jó szívvel, ráadásul Deszynek az egyik kedvence.
   Egyből arra gondoltam, hogy ők aztán tudnak valamit, szóval úgy döntöttem, hogy elolvasom.
   Szerintem ez egy tipikusan megosztó kötet lesz, valakik nagyon fogják szeretni, mások meg nagyon nem.
   Én az előbbiek táborát erősítem, mert nekem kimondottan tetszett. :)
   A hangulata annyira elsöprő, teljesen magával ragadó. Imádtam minden sorát.
   Az író stílusa lenyűgözött és elvarázsolt. Egyszerre volt lírai és modern. A leírások érzékletesek és néha sokkolóak, a téma meg annyira mai.
   Az tetszett benne a legjobban, hogy a végig azon izgultam: ebből meg mégis mi fog kisülni? :O
El sem tudtam képzelni, hogy mire fut majd ki, habár voltak sejtéseim és azok végül beigazolódtak.
   A fél csillag levonás a végéért jár, mert nekem befejezetlen lett, sok-sok nyitott kérdéssel. Azt éreztem, hogy simán lehetne folytatása, de azért mindenképpen megfelelt ennek a misztikus vonalnak.
   A testvéri szeretet szó szerint lepörög a lapokról.
   A három nővér közül Iris állt hozzám a legközelebb, vele tudtam azonosulni, de ugyebár ő volt az elbeszélő. Grey roppant megosztó karakter, szerintem ő lett a legjobban kitalálva, Vivi meg a középső testvér tipikus jellemvonásait hordozta. Őt nem igazán szerettem meg.
   A kivételes képességű lánytestvérek miatt néha Bűbájos- illetve Átkozott boszorkák érzéseket keltett, de nem akarom és nem is lehet semmihez sem hasonlítani.
   Szigorúan 16 éven felülieknek ajánlanám, mert voltak benne annyira brutális és elborult részek, hogy sokszor öklendeztem…
   Nekem az idei évem egyik kiemelkedő olvasmánya, szívesen ajánlom.
   Egy igazán különleges történet, különleges szereplőkkel.
   Gondolom mondanom sem kell, hogy kiváló őszi és Halloween-i olvasmány. ;)
   Pár szó a borítóról:  A borító nagyon szép, a belső borító is csodálatos a sokféle színes virággal, de a lányok egyáltalán nem így néznek ki.
   Gondolom Iris lenne, őt láthatjuk a középpontban.

Megjegyzések