Könyvkritika: Katee Robert - Tiltott szerelem

Katee Robert 
Tiltott szerelem  (Electric Idol)
Sötét Olümposz sorozat - 2. kötet
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Ő ​a legvonzóbb férfi Olümposzban… és ha nem vigyázok, miatta fogok meghalni.
Az ultramodern Olümposz városában mindig mindennek meg kell fizetni az árát. Psziché Dimitriou tudta, hogy előbb-utóbb szembe kell néznie Aphrodité féltékeny dühével, de sosem gondolta volna, hogy a szó szoros értelmében a szíve forog kockán… vagy hogy éppenséggel Aphrodité vonzó megjelenésű fia lesz az, akinek a gyilkos csapást kell mérnie rá.
Erósznak nem okoz gondot kioltani mások életét. Úgy nevelkedett fel, hogy ő legyen a kés, amellyel anyja bosszút áll ellenségein. Aphrodité arra nevelte fiát, hogy törődjön bele: ő inkább egy szörnyeteg, semmint ember. Ám amikor eljön az ideje, hogy kiiktassa anyja legújabb kiszemelt célpontját… képtelen megtenni ezt. Összezavarodva attól, ahogyan Psziché váratlanul kedveskedik neki, ösztönösen azt teszi, ami elsőre eszébe jut: garantálja a lány biztonságát, sőt testben és lélekben is magához köti.
Psziché nem számított arra, hogy egyszer csak az elegáns, csillogó város legveszélyesebb gyilkosának felesége lesz, de volt valami Erószban, ami olyan tüzet ébresztett benne, amelyhez foghatót még sohasem tapasztalt. Ahogy elmosódnak a határok és megváltoznak a hűségviszonyok, Pszichének rá kell jönnie, hogy Erósz mégis csak megszerezheti a szívét… és nem lehet biztos abban, hogy túléli ezt a veszteséget.
Psziché és Erósz perzselően forró története, amelyben ugyanolyan fontos szerep jut a bűnöknek, mint az ártatlanságnak.

   Az első részről írt értékelésemet itt tudjátok elolvasni: Könyvkritika: Katee Robert - Alvilági szerelem.
   Az Alvilági szerelem Hádész és Perszephoné történetét mutatta be, ez a második kötet pedig Erósz és Psziché kettősére koncentrált.
   Ők is igen népszerű páros a görög mitológia berkein belül, tiltott szerelmüket sok mítosz övezi, de a lényeg mégiscsak az, hogy Aphrodité féltékeny lesz a lányra, haragjában pedig fiát, Erószt küldi el, hogy az szerelmet ébresszen Pszichében valami rút férfi iránt.
   Erósz azonban amint meglátja a lányt szerelmes lesz belé és nem teljesíti anyja parancsát. Sokáig titokban vannak együtt, ám vágül kiderül a kapcsolatuk és rengeteg viszontagság árán egymáséi lesznek, Psziché pedig, mint a lélek istennője olümposzi körökbe emelkedik.
   Ez az eredeti sztori, a könyvben pedig az írónő hasonló módon építi fel a cselekményt, hiszen Aphrodité egy kicsinyes, önző bosszú miatt a lány szívét követeli, így Erósz elindul, hogy megölje azt, ám mivel Psziché előtte segített neki képtelen bántani őt.
   Így találja ki, hogy feleségül veszi és ezzel elkezdődik egy álkapcsolat, ami mindkét család részéről nemtetszést és haragot vált ki.
   Katee Robertnél már megszokhattuk, hogy csavar egyet a jól ismert sztorin és miközben bemutatja, hogy mennyire hataloméhesek és hamisak a Tizenhármak ,,istenei", azt is láthatjuk, hogy Erósz és Psziché szépen-lassan egymásba szeretnek, ezt pedig rengeteg erotika kíséri.
   A regény roppant szókimondó, izgató és itt-ott kicsit alpári, de jól kifejezi ennek a két embernek a vonzódását.
   Telis-tele van forró, vad jelenetekkel, közben pedig hőseink igyekeznek életben maradni, megvívni a 
harcaikat, függetlenedni a mérgező szülők befolyása alól, valamint győzedelmeskedni a szerelmük kiteljesedésében.
   Psziché erős női karakter, habár sokszor rútnak, kövérnek látja magát, ám mindent elkövet, hogy nyerjen, közben pedig meghódítja egy kegyetlen gyilkos szívét.
   Erósz egy tipikusan sebzett férfi, akit elnyom az anyja és aki egy eszköz arra, hogy Aphrodité félelemben tartsa az ellenségeit.
   Ennek a két, sérült embernek a találkozása aztán teljesen felforgatja az olümposzi hierarchiát. Szerettem őket, könnyű volt azonosulni velük, jó kis párost alkottak.
   Sajnálom, hogy a világfelépítésből továbbra sem kaptunk eleget, itt valahogy minden olyan magától értetődő.. Nincsenek túlagyalva és megmagyarázva a dolgok, csak egyszerűen vannak és kész.
   Ezt még mindig hiányosságnak élem meg, de kárpótol érte a sok-sok szex és vágy, elvégre ez a sorozat elsősorban az erotikára és a görög mitológiára helyezi a hangsúlyt, nem pedig a fantasy-szálra.
   Remélem, hogy a jövőben érkezni fognak majd a további folytatások, előzmények, kiegészítők, mert minden érdekelne.
   A következő kötet Heléna, Akhilleusz és Patroklosz poliamór édeshármasára helyezné a hangsúlyt, szóval érdekelne, hogy abból mit hoz ki az írónő. Az biztosan még pikánsabb és polgárpukkasztóbb lenne. :P
   A Könyvmolyképző után sajnos pont a Maxim a második olyan kiadó akikben a sorozatok terén már egyáltalán nem bízok. :(
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás egyik magyarosított változata és nem a tükrös féle, hanem az, amelyiken egy rózsaszín, rubinszerű szív van, amit cikázó villámok ezrei vesznek körbe.
   A lilás-rózsaszínes árnyalat/átmenet most is annyira szuper, ráadásul valóban jól utal a Sötét Olümposz sorozatcímre.

Megjegyzések