Könyvkritika: Heidi Swain - Életrecept ​a Nightingale térről

Heidi Swain
Életrecept ​a Nightingale térről  (Poppy's Recipe for Life)
Nightingale tér sorozat - 2. rész
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Poppynak nem mindig mentek zökkenőmentesen a dolgai, de most végre karnyújtásnyira van az álmaitól.
Beköltözik egy kis házba a gyönyörű Nightingale téren, pár perc sétányira a közösségi kerttől, úgyhogy kiélheti magát a hobbijával: savanyúságokat és befőtteket tehet el.
Családjával nem a legjobb a kapcsolata, de kárpótolja baráti köre, sőt, még az is kétségtelen, hogy új, morcos szomszédja is jobban kedveli, mint azt a férfi felszíni zsörtölődése látni engedi.
Váratlanul megérkezik Poppy hányattatott életű öccse, aki igencsak megnehezíti a nő dolgát. A kertben dolgozó team elnyeri „az év közösségi tere” címet, de Poppynak döntenie kell, mi a fontosabb a számára. Ahhoz, hogy boldogan éljen, meg kell választania a harcait.

   Az első és a harmadik kötetről írt értékeléseimet az alábbi linkeken tudjátok elolvasni: Könyvkritika: Heidi Swain - A ​napsütötte Nightingale tér és Könyvkritika: Heidi Swain - A téli kert.
   Ez volt a harmadik Nightingale tér regényem, ami közben mégis a második a sorban, csak a kiadó ilyen furán jelenteti meg.
   Mondjuk ez nem baj, engem nem zavart, viszont azért vannak összefüggések bőven.
   Egy szívmelengető sztori, egy habkönnyű kikapcsolódás. Sokan azt mondják, hogy ez a sorozat olyan kis gyengus és igazából nem szól semmiről sem, közben pedig ez nem igaz, mert magáról az életről szól. :)
   Jókor talált meg, hiszen a sok kemény krimi, thriller és horror között jó volt olyat olvasni, ami elvarázsolt és teljesen kikapcsolt.
   A Nightingale tér, az ott élő kis közösség és persze a kert, egyszerűen mesés. Bármikor odaköltöznék én is.
   Poppy és Jacob párosát is nagyon szerettem, ez a kezdeti mérges kis viszonyuk szépen fejlődött barátsággá és végül szerelemmé.
   A testvéri szál is tetszett, mert én egyke vagyok, így jó volt látni és olvasni arról, hogy milyen, amikor két ember ilyen módon szereti egymást.
   A hangulata magával ragadó, kedves, bájos kis sztori, ami könnyen olvastatja magát és közben átmelegíti a lelket.
   Megmosolyogtat, elvarázsol és úgy érzed, hogy te is részese vagy ennek a különleges közösségnek.
   A kert a leírások alapján megelevenedik.
   Heidi Swain írói stílusa számomra kiemelkedő, bármit szívesen elolvasok tőle.
   Remélem meg fog jelenni a befejező rész is és a kiadó fog még majd megjelentetni más művet is tőle.
   Nagyon kellenek az ilyen pozitív könyvek!
   Csodálatos szórakozás a napsütötte Nightingale téren, valóban ez áll a középpontban, ám ennél jóval több, jóval mélyebb és pontosan ezért kiváló élményt nyújt.
   Ajánlom a romantikus és a chick lit rajongóknak, elvégre ahol kell ott humoros, ahol kell ott drámai, a stílusa pedig nyílt, őszinte, ami miatt gyorsan lehet vele haladni.
   A szereplők teli vannak élettel, szinte lelépnek a lapokról, éppen ezért van benne valami plusz, valami mélyebb, ettől pedig kiemelkedik a tucatból.
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata.
   A kékes-rósaszínes árnyalatok erős kontrasztot alkotnak, mégis megragadják az ember figyelmét.
   A középpontban ezúttal Norwich belvárosa, a bolt, ahol Poppy dolgozik és az azt körülvevő többi épület.

Megjegyzések