Sorozat kibeszélő - Gyilkos a házban - 3. évad

 Sziasztok! :)

   Ez is eljött, véget ért a Gyilkos a házban harmadik évada én pedig egyszerre sírok és nevetek.
   Sírok, mert vége az évadnak és ki tudja, hogy mikor lesz folytatás, de nevetek, mert ez a sorozat – nekem – eddig nem tudott csalódást okozni, egyszerűen évadról-évadra jobb, viccesebb és kellemesen izgalmasabb.
   Az előző évad végén láthattuk már, hogy a kedvenc amatőr triónk most a Paul Rudd által alakított Ben Glenroy halálának ügyében fog nyomozni és akkor még én is azt hittem, hogy mindez az Arconia falain kívűl fog zajlani, de a készítők ezt is frappánsan megoldották, így nagyjából fele-fele arányban jártunk a színházban és az épületben. ;)
   Nagy híre volt és kellemes port kavart, amikor kiderült, hogy az idei szereplőgárdához Meryl Streep is csatlakozott. A színésznő brillírozott a szerepben, lubickolt és még énekelt is. Nagyon szerettem a karakterét, ám Paul Rudd is szuperül alakított és hozta Ben megosztó figuráját.
   A Hulu saját gyártású műsora egy igazi gyöngyszem, ami már most ikonikus és nálam klasszikusnak számít. Örülök, hogy a részek hetente jöttek és nem ömlesztve, mert így kicsit tovább tartott az élmény.
   Az évad most is 10 részből állt, egy rész általában 30-35 perc között mozog, szóval igencsak rövid, ellenben állandóan pörögnek az események, a humor, a helyzetkomikum állandó visszatérő, akárcsak a furcsa, különc szereplők.
   Steve Martin, Selena Gomez és Martin Short zseniálisak, ők hárman talán a valaha volt legjobb filmes baráti és nyomozó társaság. Ennél jobban talán nem is különbözhetnének egymástól, ám pontosan azért működnek együtt olyan jól a vásznon.
   Öröm nézni őket, a sokféle adok-kapokot közöttük, a végtelen interpretációt, főleg amit a korukból adódó különbségek okoznak. :)
   Ebben az évadban előtérbe került a szereplők magánélete, jobban beleástuk magunkat a három főszereplő szerelmi életébe és a jövőjükbe is.
   Voltak keserédes pillanatok, megannyi humoros rész, sokféle énekes betét, valamint a krimi szál, no és persze a visszatérő nagy kedvencek, mint például a Tina Fey által alakított Cinda Canning vagy a Jane Lynch életre keltett Sazz.
   A lezárás most is sokkoló lett, triónk mindig megold egy ügyet, de a végén nem tudnak fellélgezni, mert már a nyakukon van a következő gyilkosság...szerencsére.
   A sorozat készítői ma hivatalosan is megerősítették, hogy be lett rendelve a negyedik évad, szóval ha már most nézhető lenne a negyedik évad, akkor is későnek érezném, de remélem, hogy mihamarabb láthatjuk majd a folytatást.
   Valóban hozza az általam olyannyira imádott AC légkört, az Arconia épülete egyszerűen elvarázsol, az ott lakók pedig kivételesek, egyediek, különlegesek, rengeteg titokkal és persze lappangó indulatokkal, amikből aztán gyilkosságok, bűncselekmények lesznek.
   Bevallom, nekem most sikerült kitalálni a valódi tettes kilétét, nem okozott akkora meglepetést a végső leleplezés, de ez semmit sem von le a sorozat értékéből, mert itt igazából nem is az a lényeg, hogy ki vagy kik tették, hanem inkább az út, ahogy eljutunk odáig.
   Ja, és valaki szóljon a készítőknek, hogy szinte mindenki Theo és Mabel fan!!! :)

Megjegyzések