Könyvkritika: Ana Huang - Twisted ​Games

Ana Huang
Twisted ​Games - Bridget & Rhys   (Twisted ​Games)
Twisted sorozat - Második rész
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Rhys ​Larsen testőr, és szigorú szabályok szerint végzi a munkáját: 1) Mindenáron megvédi az ügyfeleit. 2) Nem vonódik bele a magánéletükbe. Soha. És soha még csak meg sem fordult a fejében, hogy megszegje ezeket a szabályokat… amíg nem találkozott vele…
A lány épp olyan makacs, mint ő, és a hűvös felszín alatt olyan tűz ég benne, ami idővel felemészti a jól bevált szabályokat. Napról napra fokozatosan bontja le a férfi védőfalait, mígnem Rhys kénytelen szembenézni az igazsággal: arra esküdött fel, hogy megvédi a lányt, de igazából nem akar mást, mint megragadni, és…
Bridget von Ascheberggel hercegnő szabad életről és szerelemről álmodik. Amikor viszont a bátyja lemond a trónról, rá kell döbbennie, hogy nemsokára királynő lesz, és egy szeretet nélküli, de politikailag előnyös házasság vár rá. Pedig ő soha nem akarta magának a trónt.
És ahogy új szerepkörében az intrikák és árulások között igyekszik lavírozni, még a benne tomboló vágyat is el kell rejtenie: hiszen a teste és a lelke egy olyan férfit kíván, akit nem kaphat meg.
Az ő váratlan és tiltott szerelemük romba döntheti az egész királyságot… és mindkettőjük számára katasztrofális következményeket rejteget.

   Az első részről írt értékelésemet itt keressétek: Könyvkritika: Ana Huang - Twisted ​Love.
   Mostanában inkább a krimikre vagyok ráhangolva, a romantikus-erotikus könyvek annyira nem kötnek le, mint régen, de tudtam, hogy mielőbb el kell olvasnom Bridget & Rhys történetét, hiszen a Twisted sorozat az idei évem egyik nagy kedvence lett.
   Azt hittem, hogy az első részt semmi sem tudja majd überelni, ráadásul sok olyan kritikát olvastam, ahol azt írták, hogy a hercegnő és a testőr között nem működik majd olyan jól a kémia, mint anno Ava és Alex esetében.
   Örömmel jelentem, hogy nálam ez a felvetés már az elejétől kezdve cáfolásra került, sőt a végén már azt éreztem, hogy minden szemponból kicsit jobban tetszik, mint a Twisted Love, pedig én azt is imádtam.
   Nagyon megosztó ez a sorozat, sokan nem szeretik, mert a pasik benne...hm...nos, hogy is mondjam?
   Mocskos szájúak és szex közben nem igazán bánnak szépen a nőkkel.
   Ez részben igaz, de én ettől most is teljes mértékben el tudtam határolódni és megláttam a vad, zabolátlan szenvedélyt, azt, ami annyira felőrli az embert, hogy az képes teljesen elveszíteni a józan eszét. Szerintem ritka az ilyen kapcsolat, amiben ennyire át tudjuk adni magunkat a másiknak vagy csak nekem nem volt még részem ilyenben. :(
   Nem akarok és nem is keresek mentséget a kötet obszcén nyelvezetére, arra, hogy mennyire szókimondó, néhol alpári és bántó is, de megint azt kell írnom, hogy valahol lelkem sötét mélyén még tetszett is. Tudom, tudom, ez még mindig engem minősít. :P
   Az előző kötetben szépen be lettek vezetve ezek a karakterek, Bridget, mint egy képzeletbeli európai ország, Eldorra hercegnője és az ő morózus testőre, Rhys.
   Ava és Alex sztorijában ők csak asszisztáltak, de itt már főszerep jutott nekik.
   Bridget ,,csak" hercegnő lett volna, Harry herceghez hasonlóan tartalék, de váratlanul azzal szembesül, hogy a bátyja lemond a trónról, így neki kell a helyébe lépnie.
   Ez pedig nem várt események sorát indítja el, főleg úgy, hogy törvény köti az előnyös, politikailag korrekt, ám érzelemmentes házasságoz.
   A gond csak az, hogy Bridget teljesen belehabarodik a testőrébe, akivel igen intenzív Se veled, se nélküled viszonyt folytatnak.
   A könyv a Neveletlen hercegnő második része, illetve a Több mint testőr filmek legjobb jeleneteit és igen, néha kliséit hozta, jó sok erotikával megfűszerezve.
   Természetesen IMÁDTAM. :)
   Kimondottan szerettem mindkét karaktert, mert Bridget óriási jellemfejlődésen esett át, Rhys szintúgy, ráadásul ők ketten annyira jól kiegészítették egymást.
   Már most lehet tudni, hogy biztosan érkezik a maradék két kötet, én pedig izgatottan várom őket.
   Óriási kedvencem ez a sorozat és nem érdekelnek a negatív vélemények, én akkor is büszkén kardoskodom érte.
   Egyszerre sötéten mocskos és kellemesen romantikus. Számomra igazi guilty pleasure, a legjobb fajtából.
   Ana Huang pörgős stílusa szerethető,  mert kiválóan adja át a különböző érzelmeket, legyenek azok pozitívak vagy éppen negatívak.
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata és egyszerű, letisztult, nem az a tipikus borító, ami egy ilyen dark romance-hoz illene, ám ez egy kicsit sem baj.
   Az aranyozott és a fehér színek dominálnak, valamint egy gyöngysor és egy tiara/korona?

Megjegyzések