Könyvkritika: Erin Sterling - Csiribú, ​szerelem! és Ashley Flowers - Sok ​jó ember

  Sziasztok! :)
 
   Két, mostanában olvasott kötet rövid, ám annál lényegre törőbb értékelésével jövök.
   Ezek: Erin Sterling - Csiribú, ​szerelem! és Ashley Flowers - Sok ​jó ember.

Erin Sterling
Csiribú, ​szerelem!   (The Ex Hex)
Ex Hex trilógia - 1. kötet
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Kilenc ​évvel ezelőtt Vivienne Jones úgy gyógyította összetört szívét, mint bármely fiatal boszorkány: vodka, sírós zene, habfürdő… és átok a szörnyű exbarátra. Vivi persze tudta, hogy nem lenne szabad erre használnia a varázserejét, de egy „gyümölcsös széna” illatgyertya igazán nem okozhat nagyobb galibát, mint hogy a pasi frizurája egy-két napig nem engedelmeskedik a fésűnek…
Egészen addig így gondolta, amíg Rhys Penhallow, a város őseinek szívtipró leszármazottja visszatér a Georgia állambeli Graves Glenbe, és jóképűbb, mint valaha.
A látogatás, amelynek célja a város felrázása és a helyi őszi fesztiválon való szereplés, totális katasztrófába torkollik. Rhyst egyik csapás sújtja a másik után, és Vivi rádöbben, hogy az aprócska szerelmi átok mégsem volt olyan ártalmatlan.
Graves Glent hirtelen megtámadják gyilkos hajlamú felhúzható játékok, egy feldühödött szellem és egy beszélő macska, akinek érdekes mondanivalója van számukra. Vivinek és Rhysnek figyelmen kívül kell hagynia a köztük lévő kémiát, hogy együtt dolgozhassanak a város megmentésén, és megtalálják a módját, hogy megtörjék a szakítási átkot, mielőtt túl késő lenne.

   Pár napja ez a könyv 65%-on állt és azt azért túlzásnak éreztem, mert ez a könyv nem ennyire rossz!
Négy csillagnál többet viszont akkor sem tudok rá adni, mert sokkal többet vártam tőle.
   Az ősz egyik legizgalmasabb olvasmányának gondoltam, óriási elvárásokkal fordultam felé, főleg azért, mert Rachel Hawkins az egyik kedvenc íróm, nálam a Hex Hall könyvekkel magasra tette a mércét.
   Közel sem volt hibátlan kötet, viszont nagyon szeretném ha a további részek is megjelennének majd magyarul, elvégre érdekelne a másik két Penhallow-testvér sztorija.
   A világfelépítés tetszett, egész jól el lett magyarázva minden, picit olyan volt, mint a Hex Hall egy továbbgondolt, felnőtt változata.
   Vivi és Rhys között nem éreztem annyira a kémiát, viszont az őszi, kisvárosi hangulat, az őszi vásár
és a Halloween – életérzés teljesen átjött. Azokat egyszerűen imádtam. *_*
   A beszélő, fekete cicáért plusz pont. Ez a drága Miák úr többet is szerepelhetett volna. :)
   Összességében tehát elmondhatom, hogy kicsit többet vártam, de kezdésnek nem volt rossz. Egy igazi boszis rom-kom, némi erotikával megfűszerezve és olyan könnyed, mintha egy Hallmark Channel filmet olvastam volna.
   Ugyanakkor, egy kicsit Átkozott boszorkák, egy csipetnyi Sabrina. Jó sok Hex Hall beütéssel.
   Az éldekor csodaszép, felül a csillagos ég, középen Vivi és Rhys, alul pedig Miák úr. Nagyon tetszik.
   Pár szó a borítóról:  A borító a magyar kiadó sajátja, ami ezt a mostanában divatos rajzolt formát hozza, rajta a Hold előtt seprűn repülő Vivi és az ott kapaszkodó Rhys kettősével, őket pedig Miák úr figyeli kétkedve, valamint látható még a városi pavilon is.


Ashley Flowers
Sok ​jó ember   (All Good People Here)
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Sosem ​lehet tudni, mi történik a zárt ajtók mögött.
Margot huszonhat éves, nagyvárosban él, újságíróként dolgozik. Most visszatér a szülővárosába, mert nagybátyja ápolásra szorul. Gyerekkorában a szemközti házban élő lány, January eltűnt, órákkal később az árokban találták meg. Margot és January pontosan egyidősek voltak. Húsz év telt el, de Margot továbbra sem tud szabadulni az érzéstől, hogy akár ő is lehetett volna a másik kislány helyett. Ami a legrosszabb, a gyilkost azóta sem kerítették kézre.
Szülővárosa, az Indiana-beli Wakarusa pontosan olyan, mint amilyennek Margot régről emlékszik rá – fojtogató atmoszféra, titkolózó emberek. Aztán jön a hír, a szomszéd városkában eltűnt az ötéves Natalie Clark, kísértetiesen ugyanolyan körülmények között, mint ahogy annak idején January. Margot-ból előtörnek a régi érzések: megfogadja, hogy Natalie nyomára bukkan, és egyszer s mindenkorra megoldja January meggyilkolásának rejtélyét.

   Mi volt ez?????????
   Nem vagyok hajlandó négy csillagnál többet adni rá, mert nem hiszem el, hogy ilyen vége lett! Azt nem is írom, hogy befejezése, mert az megcsúfolása lenne mindennek! Borzalom!
   Tudom, tudom, hogy túl sok a felkiáltójel, de annyira dühös és csalódott vagyok.
   Adott egy jó könyv, izgalmas felépítéssel, telies-tele rejtélyekkel és borzalmakkal, egy szimpatikus főhősnővel, aztán meg kapunk egy ilyen semmilyen, lezáratlan véget?
   Hű, de felhúztam magam.
   Gyorsan lehetett vele haladni, mert olvastatta magát, izgalmas volt és elkeserítő, ami a kislányokkal történt… Úgy tűnik újra belefutottam egy pedofília témájú könyvbe, aminek persze egyáltalán nem örülök.
   Mégis tetszett, megfogott a hangulata és a nyomozós szál, izgi volt a múlt és a jelen váltakozása, no de a vége? A vége?
   Képtelenség megemészteni!
   Be akarom perelni az írónőt, de most rögtön.
   Az epilógus az smafu? Mármint volt epilógus, de bár ne lett volna…
   Iszonyatos.
   Bár gondolom annyira nem lehetett rossz ha ennyi érzelmet kiváltott belőlem, nem igaz? Az írónő csak elérte a célját.
   Gratulálok neki! Bahhhhh.
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata, rajta a Jacobs család vidéki háza és csűrje, ami a történet szempontjából igen fontos helyszín.

Megjegyzések