Sorozat kibeszélő - Loki - 2. évad és Filmajánló: Marvelek - Mindkettő Spoileres

 Sziasztok! :)

   Bevezető
   Most egy ilyen kis rendhagyó sorozat- illetve filmajánlóval és kibeszélővel jövök.
   A héten ért véget a Loki második évada és közben a mozikba került a Marvelek, ami kvázi a Marvel Kapitány folytatása.
   Őszintén bevallom, hogy kicsit lankadt az érdeklődésem és a lelkesedésem az MCU filmjei és sorozatai iránt, ennek pedig leginkább az az oka, hogy a különböző sztrájkok miatt elhúzódnak a
megjelenések, ráadásul a mostani Kang féle fenyegetést nem érzem annyira összeszedettnek, mint anno a Thanossal való csatározást.
   Meggyengült az az univerzumépítés és itt nem feltétlenül az olyan filmekre vagy sorozatokra gondolok, amik rossz kritikákat kaptak, mert nekem például a Shang-Chi, az Örökkévalók és a Holdlovag pont, hogy tetszettek. :)


   Sorozat kibeszélő - Loki - 2. évad
   A Loki első évadáról már írtam bővebben és  akkor is hangsúlyoztam, hogy számomra kellemes csalódás volt, mert jó látni az ilyen karakterfejlődést, főleg egy roppant megosztó szereplő esetében.
   A készítők most sem fogták vissza magukat és csak úgy dobálták a multiverzummal, különböző idősíkokkal, no meg a veszélyt jelentő Kang-variánsokkal való utalásokat.
   Mertek kockáztatni és a befejezés egy akkora epikus csavart hozott, amire már minden Loki-fan régóta várt.
   Az évad leginkább arról szólt, hogy a TVA dolgozói próbáltak magukhoz térni miután megtudták az igazságot, közben pedig Loki igazi hőssé avanzsált, aki arra tette fel az életét, hogy megmentse az embereket és helyreállítsa az időfonó stabilitását.
   Ez végül úgy sikerült neki, hogy kvázi ő lett az új Megmaradó vagy valami olyasmi. Most már az ő kezében egyesül a multiverzum összes elágazása.
   Trónt kapott, amire mindig is vágyott, megváltást, de ezzel együtt örök magányra kárhoztatta magát.
   A sorozatnak most is a különböző emberi sorsok és a karakterek dinamikája volt az erőssége.
   Owen Wilson Mobiusa annyira kedves a szívemnek, a színész brillírozik a szerepben,
akárcsak Sophia Di Martino bizonytalan Sylvie-je, Ke Huy Quan imádnivaló tudósa, Ouroboros vagy éppen Jonathan Majors egyik Kang-variánsa.
   Szerintem nem kellene már ide harmadik évad, inkább az egész Loki féle történéseket be kellene végre illeszteni a filmek világába, mert így önmagában követhetetlen kissé, de a nagy egész részeként mindent felvezet, megmagyaráz.
   Azt pedig nagyon szeretném látni, hogy Thor szembesül azzal, hogy mi történt pontosan az öccsével.
   Nekik még valahol, valamikor egyszerűen muszáj lenne találkozniuk.


   Filmajánló: Marvelek
   A Marvelek már jó előre sok-sok lehúzást és negatív kritikát kapott, mert a rajongók valamiért képtelenek megbékülni/megbarátkozni Brie Larson Marvel Kapitányával.
   Ahhoz, hogy a Marveleket kellőképpen megértsük, úgy vélem mindenképpen érdemes megnézni a teljes WandaVision és Ms. Marvel sorozatokat, no meg persze az első Kapitány filmet.
   A Marveleknél elsősorban a girl power esete áll fenn, egy olyan kozmikus csapat áll össze, amiben többféle szálon kapcsolódnak egymáshoz a szereplők, hiszen az erejük is hasonló, Marvel Kapitány pedig gyerekkorából ismeri Monicát, Kamaláról meg egyszerűen köztudott, hogy Carol Danvers rajongó.
   Aztán persze ott van még Nick Fury, Goose és egy csapat édesen halálos flerken cica, énekes és táncos betétek, egy valójában igencsak felejthető főgonosz, aki szintén nő!
   Attól félek, hogy ez az alkotás inkább azért lesz emlékezetes, mert két fontos, jövőbeni dolgot is felfed/felvezet.
   Az egyik ugyebár az, hogy Kamala elkezdi megszervezni az Ifjú Bosszúállók csapatát, hiszen felkeresi a Sólyomszem sorozatból ismerős Kate Bishopot, így aztán a további megértéshez, annak a megnézése sem hátrány, sőt.
   Utalnak Cassie Langre, szóval akkor most már nézzük meg gyorsan a Kvantumániát is...
   Az egyetlen stáblistás jelenetben pedig azt láthatjuk, hogy Monica a Dar-Benn által vágott térbeli hasadáson átjutva egy olyan világba kerül, ahol az anyja variánsa még él, méghozzá Binary-ként, no meg aztán az X-Menekről se feledkezzünk el, hiszen van nekünk egy megannyi tudományos utalást puffogtató Bestiánk is.
   A látvány persze most is első osztályú, a harcjelenetek kiválóan meg vannak koreografálva, az események pörögnek, Kamala rajongásig odavan, hogy a csapat tagja lehet, Monica és Carol pedig képesek túllépni végre elhidegülésükön.
   Még Valkűr is feltűnik egy kicsit, hogy fokozza a girl power hatást, mégis úgy gondolom, hogy valami hiányzott ebből az egészből, talán leginkább az összeszedettség és a valódi motiváció.
   Semmiképpen sem erőltetném a harmadik részt, inkább ezt is beleolvasztanám a nagy egészbe, aztán mehetünk tovább, jöhet, aminek jönnie kell.

Megjegyzések