Könyvkritika: Ana Huang - Twisted Hate

Ana Huang
Twisted ​Hate - Jules & Josh   (Twisted ​Hate)
Twisted sorozat - Harmadik rész
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Utálja… ​legalább annyira, mint amennyire kívánja őt.
Jóképű, magabiztos, hamarosan menő orvos lesz, ráadásul Josh Chen sose találkozott olyan nővel, aki ellen tudott volna neki állni – kivéve Jules Ambrose.
A gyönyörű, vörös hajú nő az első találkozásuk óta az idegein táncol, miközben senki máshoz foghatóan ragadta meg a képzeletét.
Amikor a viszályuk egy felejthetetlen éjszakába torkollik, egy olyan megoldást javasol, amely segítségével végre tovább léphetne: egy ellenségek extrákkal kapcsolatot egyszerű szabályokkal. Nincs féltékenykedés. Nincs elköteleződés. És nincs szerelem.
A barátságos és ambiciózus Jules egyetlen célja átmenni az ügyvédi vizsgán.
Egyáltalán nincs szüksége egy jóképű doktorra, aki egymaga testesíti meg a kiállhatatlanság fogalmát – még ha rettenetesen dögös is. De ahogy jobban megismeri, rájön, hogy a régóta utált férfi sokkal többet rejt magában. Nem sejthette, hogy ő lesz az ősellensége és az igazi megváltása is.
Kapcsolatuk pokolian indul, és amikor múltjuk démonjai utolérik őket, olyan igazságokkal kell szembenézniük, amelyek vagy megmentik őket… vagy elpusztítanak mindent, amiért eddig dolgoztak. A legjobb barátjának a testvére. Az ősellensége. És az igazi megváltása.

    Az első és második részekről írt értékelésemet itt keressétek: Könyvkritika: Ana Huang - Twisted ​Love és Könyvkritika: Ana Huang - Twisted ​Games.
   Kezdetnek csak annyit, hogy ez a kötet tetszett eddig a legkevésbé, de azért még így is bőven jó volt, gyorsan haladtam vele és persze olvastatta magát, pedig nem egy rövid sztori.
   Az ok, amiért egy kicsit féltem ettől a könyvtől és amiért leginkább nem nyerte el a tetszésemet azok a főszereplők miatt van. 
   Jules és Josh, nekem ők ketten eddig nem voltak szimpatikusak, főleg Jules.
   Alapjában véve egy introveltált ember vagyok, tehát nekem Jules harsány és szeleburdi, aki mindig bajt kever. A valóságban nem szimpatizálok az ilyen emberekkel, szóval voltak bőven előítéleteim ezzel a karakterrel, ami egyébként ironikus, tekintve, hogy pontosan ez volt szinte végig Jules nagy félelme is: az, hogy elhamarkodottan ítélik meg őt.
   A lány egyébként sokat fejlődött, szép karakterívet írt le, szóval a végére sikerült megkedvelnem.
   Josh...hát, hogy is fogalmazzak? Szeretem a rosszfiúkat, ez tény, különben nem olvasnék ilyen témájú könyveket. Nem bánom a káromkodást és a szókimondást sem, sőt még annyira az sem izgat, ha egy pasi ennyire beképzelt egy könyvben, mert úgy is tudom, hogy meg fog változni.
   Josh, a kőkemény - a szó minden értelmében! - doktor bácsi viszont egyszerűen kiverte nálam a biztosítékot.
   Az előző kötetekből igazából csak annyit tudtunk róla, hogy orvos, Alex legjobb barátja és hadban áll Julesszal, én viszont akkor sem kedveltem, ebben a kötetben meg egyenesen rühelltem.
   Azt hihetnénk, hogy megedződtem már Alex és Rhys kettősén, de Josh önteltsége, valamint a stílusa annyira irritált, hogy attól majdnem a falra másztam.
   Amikor borult a bili és a könyv végén jött a kötelező összeveszés, na ott aztán olyan szinten durván, lekezelően és kicsinyesen viselkedett a lánnyal, annyira bunkó módon, hogy azért drukkoltam: ezek ketten ne kerüljenek össze, Jules ne bocsásson meg neki soha!
   Ava és Alex, valamint Bridget és Rhys esetében éreztem azt is, hogy a jól működő kémián túl alakulnak az érzelmek, egyszerűen éreztem benne a szívet, de itt ez nem volt jellemző.
   Ezek ketten vagy veszekedtek vagy szexeltek, azt meg valami oltári alpári módon tették, jó mocskosan, egy csomó mocskos kifejezéssel, ami nem baj, mert ezeknek a regényeknek pontosan ez a lényege, csak nekem már pornóba ment át,  totál kemény pornóba.
   A kémia tehát tagadhatatlanul működött, de hogy a szerelem mikor alakult ki? Na, arra kíváncsi lennék, mert vagy én siklottam el felette vagy nem tudom?
   Most már minden reményem Christian és Stella kettősében van, mert ha négy könyvből három tetszeni fog, akkor az nálam már kiváló arány. 
   Örülök, hogy elolvastam, mert így kerek ez az egész, nem mellesleg pedig rengeteg új dolgot tudtunk meg a korábbi két párosunkról is, szóval azért mindenképpen jár a plusz pont. :)
   Nagyon megosztó ez a sorozat, sokan nem szeretik, mert a pasik benne...hm...nos, hogy is mondjam? Mocskos szájúak és szex közben nem igazán bánnak szépen a nőkkel. Ez eddig nem zavart, képes voltam tőle elvonatkoztatni, de Josh esetében elértem a tűréshatáromat. Ami sok, az sok.
   Egyébként, számomra kicsit sem reális, hogy egy ilyen közeli és összetartó baráti társaságból, eddig mind a három férfi ilyen szabadszájú, kurvázó, BDSM beütéseket kedvelő hapsi.
   A sorozat rajongói szerintem szeretni fogják, de tuti, hogy másokat is ki fog akasztani, nem csak engem.
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata és egyszerű, letisztult, nem az a tipikus borító, ami egy ilyen dark romance-hoz illene, ám ez egy kicsit sem baj.
   A piros, illetve a rózsaszín és a fehér színek dominálnak rajta.

Megjegyzések