Kedvenc könyves zenéim - Amiket már olvastam

Sziasztok! :)

Most egy olyan bejegyzéssel jövök, amiben megnevezem azokat a kedvenc zenéimet, amik egyben valamilyen könyvnek is a zenéi és emellett olyan dalok, amik a könyvekből készült filmek főcímzenéi voltak. ( Ezt nagyon körbeírtam!) Azért remélem értitek a lényeget.
Lássuk is a listát:


1. 
Ellie Goulding - Love Me Like You Do

A könyv pedig: E. L. James - A szürke ötven árnyalata
   Nem hiszem, hogy lenne olyan ember, aki ne ismerné. Az etalon ( már akinek), az erotikus regények fénykorának úttörője, a BDSM divatba hozója, a regény ami szexivé tette a szemforgatást és az ajakharapdálást.



2. 
Adele - Rolling in the Deep

A könyv pedig: Pittacus Lore - A negyedik 
   Egy nagyon egyedi sci-fi, ami a Földön élő két ellenséges, idegen faj, a lorinok és a mogadoriak örök háborúját meséli el, pár igencsak különleges tinivel, valamint rengeteg akcióval, váratlan halállal és roppant erős női karakterekkel.


3. 
Paramore - Decode

A könyv pedig: Stephenie Meyer - Alkonyat
   A vámpírtörténetek újra divatba hozója, a könyv, ami által a halhatatlanság is nagyon menő lett, a modern kori Rómeó és Júlia történet, a Team Edward és a Team Jacob fanok első számú kézikönyve.


4.
 Ellie Goulding - Beating Heart

A könyv pedig: Veronica Roth - A beavatott
   Egy kitűnően felépített disztópikus regény, amiben az emberi társadalom öt darab csoportra osztva éli mindennapjait, de van egy lány, aki nagyon kilóg a sorból, így végül ő lesz az, aki elhozza a régóta esedékes forradalmat. A trilógia befejező kötete pedig sokkoló!


5.
Mandy Moore - Cry
A könyv pedig: Nicholas Sparks - A leghosszabb út
   A lázadó rosszfiú és a végtelenül kedves jókislány elsöprő szerelmi története, amikor is kiderül, hogy mi történik, ha két teljesen különböző világ találkozik egymással. A szerelmesek életét pedig egy óriási tragédia árnyékolja be. Papírzsepiket előkészíteni, hiszen szem garantáltan nem marad szárazon!


6. 
Lady Gaga - Vanity

A könyv pedig: Alex Flinn  - A szörnyszívű
   Az egyik legjobb tündérmese retelling, egy modern kori Szépség és a szörnyeteg feldolgozás, amiben még az elátkozó boszorkányt is lehet kedvelni. Sőt, ő az egyik legjobb karakter a könyvben és a filmben is.


7.
 Leigh Nash és Tyler James - A Place For Us

A könyv pedig: Katherine Paterson - Híd ​Terabithia földjére 
   Történet egy megtört kisfiú és egy elvont kislány szívbemarkoló és igaz barátságáról, valamint az örök érvényű igazságról, miszerint, a képzelet tényleg semminek sem szab határt. Papírzsepit elő, de rögtön!


8. 
Taylor Swift feat. The Civil Wars - Safe & Sound 

A könyv pedig: Suzanne Collins - Az éhezők viadala
   Történet egy bátor lányról, aki a kishúga helyett jelentkezett egy gyilkos kimenetelű játékra és végül elindított egy forradalmat, majd megváltoztatta az egész világot.

9. 
Miley Cyrus - When I Look At You

A könyv pedig: Nicholas Sparks - Az utolsó dal
   Szívbemarkoló családi történet, lenyűgöző romantikus sztori. Mese egy lányról, aki egyetlen nyár leforgása alatt megismerte az igaz szerelmet, elveszítette egy közeli hozzátartozóját és végre felnőtt.



10. 
OneRepublic - Ordinary Human

A könyv pedig: Lois Lowry - Az emlékek őre
   Egy gyerekeknek íródott, de felnőtteknek is szóló tanulságos regény, amiben az emberek olyan társadalomban élnek, ahol minden érzelmet kiirtottak belőlünk. Ám van egy fiú, akit Őrzőként emlegetnek és aki mindenre emlékszik még...


11. 
Take That - Rule the World

A könyv pedig: Neil Gaiman - Csillagpor
   Felnőtteknek szóló romantikus tündérmese a naiv fiúról, aki elment megkeresni a hullócsillagot, de egy kő helyett valami egészen mást talált. Az egyik kedvenc regényem. Imádom minden sorát.



12.  
Linkin Park - Powerless


A könyv pedig: Seth Grahame-Smith - Abraham ​Lincoln, a vámpírvadász
Igaz? történeten alapuló regény, ami szerint az USA 16. elnöke - többek között - vámpírvadász is volt. Olvassátok el és döntsétek el ti!


13.
Faith Hill - This kiss

A könyv pedig: Alice Hoffman - Átkozott boszorkák
Történet két lánytestvérről, akiktől a mágia mindent elvett, így hát új életet kellett kezdeniük, csakhogy közbejött pár apróság: egy gyilkosság, egy bosszúszomjas szellem, egy nyomozó stb...stb...



Nektek melyik a kedvenc könyves zenétek?
Írjátok meg nekem. :)

Megjegyzések