Sorozat kibeszélő - Lucifer - 3. évad - 1. rész

Sziasztok! :)

   Végre kezdenek igazán beindulni a szeptemberi sorozatok, így most a Lucifer új évadának nyitó részével jövök. Egy kis kibeszélő, hiszen a legutóbbi Gotham bejegyzést is igencsak szerettétek. :)

   A héten jönni fogok még az Egyszer volt, hol nem volt... új részével is, de addig is itt van a Lucifer 3. évadának 1. része.

A bejegyzés itt-ott Spoilert tartalmaz!

   Akik látták az előző évadot azok tudják, hogy micsoda falkaparós függővéggel zárult az utolsó rész. Mindenki kedvenc bukott angyala, a Pokol ura és az LAPD önjelölt nyomozója ugyanis valamilyen különleges és sokkoló oknál fogva visszakapta a szárnyait. Te jó ég!
   Még most is kísért a pillanat, emlékszem teljesen ledöbbentem és nagyon vártam a folytatást, ami most végre elérkezett. Hurrá!
   Sok helyen olvastam, hogy Lucifer  igazából nem kapta vissza a szárnyait és az egész rész csak valamiféle visszaemlékezés lesz, de ez bizony irtó nagy kacsának bizonyult, mert Luci ugyanis újra szárnyal, méghozzá a jelenben. Hihetetlen, de igaz.
   Persze a készítőknek volt annyi esze, hogy nem lőtték le a poént már rögtön az első részben, így minden bizonnyal ez lesz az egyik vezető szál ebben az évadban.
A kép forrása
   A másik pedig a Bűnös ( angolul: Sinner Man) titokzatos kiléte. Valószínűleg ő adta vissza az Ördög szárnyait, ráadásul Lucifer úgy gondolja, hogy Isten helyett valami igazán gonosz lakozik a Mennyországban. Amikor ezen kételyét és a Bűnöst is megemlítette Amenadielnek az igencsak döbbentnek és ijedtnek tűnt, így hát nagyon nagy ellenségről lehet szó.
   Gondolkodtam, hogy vajon ki lehet az és négy biblilai eredetű karakterre gyanakszom:
   1. Lilith, Ádám első párja,  a Démonok királynője. 
   Tudom, hogy Lilith nő és a Sinner Man elnevezés férfira utal, de ez lehet egy nagyon nagy átverés is. Elvégre milyen nagy poén lenne már, hogy mindenki férfira gondolna, közben pedig egy nőről van szó. Ki tudja? Ez lehet egy félrevezetés is a forgatókönyvírók részéről.
   2. Samael arkangyal, aki a pusztítás angyala és jelen volt Lilith teremtésénél is. Az ő mérge fertőzte meg a nőt és tette azt gonosszá. Igaz, hogy néha Lucifer és az Ördög alakjával is keveredik, de a legtöbb mitológiai forrás szerint a két személy nagyon különbözik egymástól.
   3. Azazel, szintén egy bukott angyal, aki eredetileg Lucifer tábornoka volt a Bukáskor. 
   4. A kígyó az Édenből. Mert a kígyó, aki megkísértette Ádámot és Évát - sok téves elképzeléssel ellentétben - nem az Ördög volt, hanem egy ismeretlen, névtelen Gonosz, aki kígyó alakját vette fel.
   Aztán persze lehet, hogy feleslegesen találgatok, mert valaki teljesen más lesz, egy olyan személy, akit a készítők kreáltak.
A kép forrása
   Szerintem amúgy jót tenne már kicsit a sorozatnak ha több bibliai alak tűnne fel, mert néha túl sok hangsúly van a nyomozásokon és kevés az angyali-ördögi-isteni szálon. 
   Szerepelhetne a többi arkangyal, még több démon, maga Isten, az Apokalipszis Lovasai stb...stb...
   Ti mit gondoltok? Kicsoda a Bűnös?

   Maga a rész persze nagyon szuper volt. 
   A Luciferben az az egyik legjobb, hogy mindig vicces, jó poénok vannak benne. A sorozat saját magát sem veszi komolyan, de jó értelemben.
   Chloe-ét még mindig nem csípem. Annyira merev. Nem is értem, hogy Lucifer mit lát benne?! Valaki mással kellene összejönnie. Néha még Ellával is nagyobb szikrák vannak kettejük között.
   Elláról jut eszembe. A közte és Amenadiel között lévő pillanat nagyon tetszett. Ők például lehetnének egy pár.  
   Persze Maze nagyon hiányzott, kár, hogy most nem szerepelt. Linda és Dan jeleneteit is szerettem.     Igazából - ebben a sorozatban - csak Chloe-ét nem csípem, a többiek nagyon jó fejek. Tom Ellis isteni színész és olyan mintha teljesen rá írták volna Lucifer szerepét.
   Az új kapitány, a Smallville-ből ismert Tom Welling (Clark Kent), egyelőre még nem sok vizet zavar, inkább csak gonoszkodik meg beszólogat, de nagyon jó volt viszontlátni őt a képernyőn és szuper belépőt csináltak neki.
A kép forrása

   Mindent összevetve: Kellemes, szórakoztató nyitány volt, tele titkokkal, fordulatokkal és szuper jó poénokkal. Nagyon kíváncsi leszek a folyatásra. Ezt a sorozatot mindenkinek csak ajánlani tudom. :)

   Nektek, hogy tetszett az új rész? Mi a véleményetek róla?

Megjegyzések