Sorozat kibeszélő - Riverdale - 2. évad - 1. rész

Sziasztok! :)

   Most éppen - sajnos - beteg vagyok, gyötör a megfázás, ezért is hozom ilyen későn a beígért sorozat kibeszélőt. :(

   Ez lesz most az utolsó, hiszen már minden általam nézett sorozatról írtam, kivéve a The Royals-t,  de azt majd csak jövőre fogják folytatni.

   A legutóbbi ilyen poszt, az Egyszer volt, hol nem volt... új évadának 1. része volt, most pedig érkezem a legfőbb kedvenc sorozatom, a Riverdale újabb 1. részének elemzésével.

   Jughead karakteréről pedig ebben a bejegyzésben, már írtam egyszer bővebben is.

Íme:


A bejegyzés itt-ott Spoilert tartalmaz!

   A Riverdale természetesen most sem okozott csalódást. :)
   Nagyon vártam már, hiszen az előző rész brutális függővéggel ért véget.
   Archie apukáját meglőtték egy rablás során és erősen kérdéses volt, hogy túléli-e?! Cheryl felgyújtotta az anyját, önmagát és egész Thornhill-t is. Jughead - nagyon úgy tűnt - csatlakozott a Southside Serpents bandához, az apja börtönbe került, Veronica apja viszont hazatérni látszott a börtönből és persze kiderült, hogy ki volt valójában Jason Blossom gyilkosa. Csupa sokkoló, izgalmas történés és információ.

   A 2. évad 1. része persze rögtön ott veszi fel a fonalat, ahol anno kénytelenek voltunk elbúcsúzni a szereplőktől.

   Archie kórházba viszi az apukáját és értesíti a többieket, hogy jöjjenek, mert lehet, hogy nem éli túl.
   Mindenki otthagy csapot-papot és a kórházba szalad.
   Jönnek a Josie és a Pussycats énekesnői is, az egész focicsapat és persze fél Riverdale. A sheriff is megérkezik és azonnal kihallgatja a fiút, majd rögtön közli is vele: lehet, hogy a rablás nem is rablás volt, hanem inkább egy rablásnak álcázott gyilkossági kísérlet.
   Ezen kijelentésével pedig már mi is sejthetjük, hogy a csomó-csomó izgalmas mellékszál mellett, mi is lesz vajában az idei évad fő mozgatórugója, a fő titok, amiről majd később biztosan lehull a lepel.

   Mindezek mellett pedig, még mindig tartom magam ahhoz, hogy a Jughead-et játszó színésznek és a Cheryl-t játszó színésznőnek Oscar díjat kellene nyerniük. Annyira jól játszanak, olyan intenzíven és élethűen, hogy mindenki mást lesöpörnek a képernyőről, pedig a többieket is nagyon erős és tehetséges színészeknek tartom.
   Szerintem a Riverdale azért olyan népszerű  és sikeres sorozat, mert az egész casting szuper jó, a hangulat misztikus és elsöprő, a történet pedig első osztályú izgalmakkal, drámával, romantikával és titkokkal szolgál. Imádom és kész.

   Örülök annak is, hogy Kevin karakterét végre betették főszereplőnek. A készítők belátták, hogy mivel már az első évadban is sokat szerepelt és jelentős események voltak köthetőek hozzá  - többek között ő volt az egyik, aki megtalálta Jason holttestét - egyszerűen nem lehet egy lapon említeni a mellékszereplőkkel, főleg úgy, hogy Josie a főhősök között van, pedig ő nagyon keveset szerepel.

   Nagyon kíváncsi leszek, hogy a készítők mit fognak majd kihozni a ,,Betty néha olyan fura és ijesztő" szálból, Mr. Lodge visszatéréséből, Miss Grundy megöléséből - nagyon nem bírtam azt a nőt! - a Cheryl uralkodik az anyján dologból és persze az Archie-Veronica, valamint a Juggy-Betty szerelmi szálakból.

   Erős kezdés volt, talán a legerősebb az idei sorozatok közül.
   Bátran ajánlom mindenkinek, mert az előző évad csupán csak 13 részes volt és azt még nagyon hamar be lehet hozni...

Ti láttátok már az új részt?
Nektek, hogy tetszett?

Megjegyzések