Könyvkritika: Erin Watt - Papír hercegnő

Erin Watt
Papír hercegnő (Paper Princess)
A Royal család – 1. rész
Magyar kiadás éve: 2017
236-os sorszámú Elit Team kötet

Fülszöveg:
Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?
Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!

   Ezek a Royal fiúk engem is teljesen tönkretettek. 
   Persze jó értelemben, hiszen egyszerűen IMÁDTAM ezt a történetet. Nem is tudom, hogyan fogom kibírni a folytatásig?! Te jó ég!
   Péntek este kezdtem el olvasni a sztorit és nagyon gyorsan haladtam vele, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy tegnap egyáltalán nem olvastam, mert egyszerűen nem volt időm.
   A történet teljesen magával ragadott és csak kapkodtam a fejemet. Lenyűgöző, de komolyan.
   Ella Harper egy olyan lány, akinek semmije sincs. Az anyukája meghalt, sosem ismerte az apukáját, állandó nélkülözés és bujkálás az élete, hiszen nem akar nevelőintézetbe kerülni, így hát iskolai papírokat hamisít, egy sztriptízbárban dolgozik. Egészen addig, amíg fel nem tűnik a színen Callum Royal, akinek papírja van róla, hogy ő Ella hivatalos gyámja.
A könyv borítója
   Callum kedves, jómódú és dúsgazdag. Ella pedig csakhamar bekerül egy olyan csillogó, elit világba, ahol a gazdagok és az elkényeztettet emberek céltáblája lesz. Közben persze megismeri Callum öt fiát, az új ,,bátyjait", név szerint: Reed, Easton, az ikrek, Sawyer és Sebastian, valamint a főiskolás Gideon.

   A fiúk persze tökéletesek, jóképűek, tele vannak titkokkal, nagy nőcsábászok, ráadásul szívből gyűlölik Ellát. Azt gondolják róla, hogy egy ócska, hazug, képmutató, könnyűvérű nőcske, akinek az apjuk vagyonára fáj a foga. Így hát mindent meg is tesznek, hogy elűzzék őt  a Royal-palotából.
   Kezdetben csúnyán bánnak vele, folyamatosan szidják, leégetik őt az új iskolában, megalázzák és így tovább. Egy csomó szörnyűség, amiről jobb is nem beszélni. Ella persze legszívesebben menekülne, de egy idő után belefárad, hogy gyáva legyen és jó kislányt játsszon. Így hát egyhamar elszabadul a pokol.
   Miközben a  ,,testvérei" folyamatosan megkeserítik az életét, főhősnőnk elhatározza, hogy megmutatja nekik milyen fából faragták őt valójában. Közben pedig csalódottan veszi észre, hogy minden ellentét és gonoszság ellenére, egyre jobban vonzódik Reed Royal-hoz. Ami pedig  még ennél is meglepőbb, hogy a fiúnak is egyre többet akadt meg rajta a tekintete...
   A szexuális feszültség egyszerűen a tetőfokára hágott. Néha csak fogtam a könyvet és legyeztem vele magam, mert annyira zavarba jöttem. Olvasás közben folyton kuncogtam, mint valami idióta.    Ella és Reed szócsatái egyszerűen fenomenálisak voltak. Ez a páros valami hihetetlen. Annyira imádom az olyan könyveket, amiben a szereplők erős gyűlölete, végül vad, elsöprő szenvedéllyé alakul.
A kép forrása
   Ez a történet teljesen elvarázsolt és levett a lábamról. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert fergeteges első könyv, egy minden bizonnyal fergeteges sorozatból. Bárcsak lenne egy időgépem és előreutazhatnék a többi kötetért. Áhhhhhh. Nem tudok értelmesen nyilatkozni annyira elvarázsolt.
   A luxus, a fényűzés, egy tökéletesnek látszó világ, amiben mindenki gazdag és boldog, közben meg minden rohad belülről. Fantasztikus.
A kép forrása
   A könyv tele volt érdekes, izgalmas és megosztó karakterekkel.
   Ella és Reed párosát nagyon megkedveltem, csakúgy, mint Easton-t, akinek igazi jelleme lassan lett kibontva, mégis teljesen magával ragadott. Gideon, Sawyer és Sebastian hármasáról egyelőre még nem tudok érdemben nyilatkozni, de remélem, hogy a következő kötetben ők is nagyobb szerephez jutnak majd. Callum is szimpatikus volt, csakúgy, mint Valerie.
   A könyv roppant komoly témákat is boncolgat, mert előtérbe kerül a drog, az alkohol, az öngyilkosság és a szexuális zaklatás is. Elképesztő, hogy a gazdag kölykök mit meg nem engednek maguknak?! Felháborítóan polgárpukkasztó. Imádom.
Az első három rész borítója
   A függővég brutális. Teljesen összetört, de attól még nagyon szerettem. Meglepő lett volna, ha nem valami ilyesmivel ér véget. Nagyon érdekel, hogy mivel fog végül folytatódni. Gyanítom, hamarosan új kedvencet fogok avatni. Ha fele ennyire jó lesz a folytatás, akkor engem már egy életre megvettek ezzel a sorozattal.
A negyedik rész borítója
   Ami pedig a hajón történt, a kabinban? Annyira jó. Olvassátok! Olvassátok! :)
   Pár szó a borítóról: A borító az eredeti és nagyon illik a történethez. Ezzel a fehér színnel egyszerű, letisztult és nagyon modern, az aranykorona pedig telitalálat. Jól jelképezi az Ella életében beállt hirtelen és drámai változást.

Megjegyzések

  1. szia :-) ahogy olvastam a bejegyzést nekem nagyon megtetszett ez a könyv
    olvastatott a bejegyzésed, biztos a könyv szuper
    Nekem az jutott eszembe hogy az életünkben lévő problémákra nagyon jól rámutat, és hogy milyen nehéz élethelyzetek vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti!

      Szuper ez a könyv, komolyan mondom. :)
      Ha akarod szívesen kölcsönadom majd, mert megéri elolvasni.
      Örülök, hogy tetszett a bejegyzés.

      Törlés
  2. Szia! El tudnátok küldeni nekem a könyvet? Nagyon boldoggá tennétek! nyikesbea3@gmail.com címre. Köszönöm!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bea! :)

      Sajnálom, de nekem a könyv papír formában van meg, nem PDF-ben.

      Törlés

Megjegyzés küldése