5 + 1 ok, hogy miért olvass Nicolas Barreau könyveket

Sziasztok! :)

   Ha minden jól megy, akkor hamarosan megjelenik a Park kiadónál a legújabb Nicolas Barreau kötet, amiről ebben a bejegyzésben már írtam bővebben.
   Tudtommal külföldön is ez az egyik utoljára megjelent, legfrissebb Barreau írás, szóval már tényleg várom, mert tavaly az író/írónő összes eddig magyarul megjelent regényét elolvastam és egyszerűen imádtam őket.

   Linkgyűjtemény:

Könyvkritika: Nicolas Barreau - Párizs mindig jó ötlet

Könyvkritika: Nicolas Barreau - A nő mosolya

Könyvkritika: Nicolas Barreau - Egy este Párizsban

Könyvkritika: Nicolas Barreau - Álmaim asszonya és A világ végén megtalálsz


   Ebben a bejegyzésben összeszedtem pár egyszerű okot, hogy miért is olvass Nicolas Barreau könyveket.
   Íme:


1. Nicolas Barreau tulajdonképpen egy Daniela Thiele nevű nő
   Ezt a legtöbben már biztosan tudtátok, de szerintem fontos megjegyezni, hogy a fiatal, francia író, valójában egy középkorú, német hölgy, aki sok-sok művét álnéven jegyzi. 
   Az álnéven való publikálás ismerős lehet A nő mosolya című regényéből, hiszen ott is ebből adódtak a fő gondok.
   Úgy vélem, hogy mindenképpen kreativitásról árulkodik egy ilyen fokú olvasói átverés. :)
   Sokaknak egyébként csalódást okozott, amikor kiderült az igazság, hiszen mérhetetlenül romantikus elképzelés volt azt hinni, hogy egy igazi, sármos francia pasi írta ezeket a köteteket, de akadtak akik meglátták benne a fantáziát.

,,Nicolas Barreau (1980) Párizsban született, a Sorbonne-on tanult romanisztikát és történelmet. Ma egy könyvesboltban dolgozik a Szajna bal partján, de távolról sem életidegen könyvmoly." 




2. Csodálatos borítók fókuszban a piros színnel
   A borító alapján persze sosem ítélünk, de akkor is fontos megjegyezni, hogy a Barreau kötetek borítói eszméletlenül szemkápráztatóak és igen jól közvetítik a történetek életérzését, valamint mindig vannak rajtuk elrejtett utalások, amik csak a könyvek teljes elolvasása után vállnak világossá az olvasók számára.
   Fontos megjegyezni, hogy mindegyik képen hölgyeket láthatunk, akiknek sosem látszódik az arca. és mindig viselnek valami piros színű ruhát vagy kiegészítőt.
   Olyan hangulatos.





3. ,,Párizs csókra hív, táncot jár"
   Kell ennél több ok? Valóban meg kell ezt magyarázni?
   Hiszen Franciaországról és legtöbbször Párizsról beszélünk, ami a fények, a divat, a romantika, a főzés valamint a  művészetek fővárosa. Ki ne látogatna el szívesen ebbe az óriási történelmi múlttal büszkélkedő metropoliszba?
   Barreau regényeit olvasva olyan, mintha mi magunk is Párizs utcáin sétálnánk. Teljesen átjön az egész pozitív légkör és életérzés.





4.  Mert a Chick lit jó dolog
   Ez a modern irodalmi műfaj, ami általában nőkről szól nőknek, egyszerűen tökéletesen kikapcsol és feltölt energiával. 
   Barreu könyvei humorosak, néhol drámaiak, de jól elegyedik bennük a romantika és a visszafogott erotika is, ráadásul tele vannak reménnyel. 
   Már - már tényszerűen happy endek, de ezt egy percig sem bánja az ember. Egy szó, mint száz: tökéletes chick lit regények.




5. Kreativitás mesterfokon
   Barreu regényeiben mindig központi funkciót töltenek be a könyvek, az olvasás szeretete és az irodalom, de lényeges szerep jut a művészetek pártolásának, a rajzolásnak, a főzésnek, a kreatív írásnak, a kézműveskedésnek, a zenének és a filmeknek is.
   Szóval csupa olyan dolognak, amiktől jobb és több lesz minden ember élete. :)




+1 Érdekes foglalkozású főszereplők
   A főszereplők általában valami különleges, nem mindennapi foglalkozást űznek, amiből a való életben nem biztos, hogy tényleg ilyen könnyen meglehetne élni, de jó érzés belegondolni, hogy akár igaz is lehet...
   Akad itt levelezőlapbolt tulajdonos, művészeti mozit üzemelhető, galériatulajdonos, romantikus vígjátékok szerzője, de sokkal hétköznapibb szakács és könyvesboltos is.

Megjegyzések

  1. Szemeztem egy időben ezekkel a könyvekkel, de valamiért sose vettem meg egyiket se. Az első pont viszont meglepett, nem tudtam! :O
    Azt hiszem, hamarosan beszerzem az egyik könyvét, olyan tavaszos-nyáriasnak tűnik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Avilda! :)

      Őszintén ajánlom, mert szuper könyvek. Ha most kezded őket olvasni, akkor leginkább A nő mosolyát ajánlom, mert első NB kötetnek az a legjobb. ;) Persze Te döntesz.

      Köszönöm szépen, hogy elolvastad a bejegyzést.

      Törlés

Megjegyzés küldése