Képregény ajánló: Jody Houser - Tűzben égve (Stranger Things)

Jody Houser
Tűzben égve (Into the Fire)
Stranger Things képregények – 3. kötet
Magyar kiadás éve: 2022

Fülszöveg:
HÁROM, KILENC ÉS KONTROLL TÖRTÉNETE FOLYTATÓDIK…
Évekkel azután, hogy Dr. Brenner tesztalanyai megszöktek, Marcy és Ricky még mindig próbálnak beilleszkedni a normális életbe. Amikor hírét veszik, hogy a laboratórium bezárt, elindulnak megkeresni Marcy ikertestvérét, a tűzgyújtási képességgel rendelkező Kilencet. Hamarosan rájönnek, hogy barátjukat nem egyszerűen csak kiszabadítaniuk kell, de ki kell menteniük saját elméjének rabságából is, mielőtt mindent elpusztítana maga körül.
És ahogy közelebb kerülnek Kilenchez, egyre több titokra jönnek rá a laboratóriummal kapcsolatban, olyan titkokra, ami mindannyiukat mélyen megrázza…
Ez a képregény kötelező olvasmány a Netflix Stranger Things (Furcsább Dolgok) sorozatának rajongói számára!

   Sokat kellett várni erre a harmadik kötetre, rengeteget csúsztatta a kiadó a magyar megjelenést, de most végre itt van, pár hónappal a várva-várt negyedik évad előtt, pont tökéletes ráhangolódásként szolgált, legalábbis nekem biztosan.
   Előre szólok, hogy önmagában nem állja meg a helyét, mindenképpen kell hozzá ismerni előzményként a Hat című képregényt, sőt az sem árt, ha olvastuk már a hivatalos Stranger Things regények közül a Gyanakvó elméket.
   A Hat eseményei után, évekkel később vesszük fel a fonalat, ahol a Hawkins Laboratóriumból megszökött alanyok, Három vagyis Ricky és Marcy folyamatosan bujkálnak, félelemben élnek, közben pedig mégis próbálnak kialakítani maguknak egy viszonylag nyugodt, normális életet...gondolom mondanom sem kell, hogy ez az ő esetükben teljesen lehetetlen vállalkozás.
   Hírét veszik Nyolc, alias Kali és bandájának tetteinek, aztán pedig fény derül egy óriási és sokkoló titokra, ami Kilenc/Jamie életével és elborult elméjével kapcsolatos.
   Jamie ön és közveszélyes, Dr. Brenner maga is szabadulni akart tőle, főleg miután Tizenegy példás módon fejlődött és ,,remekelt" az ő elvárásai szerint...
   A Tűzben égve a sorozat második és harmadik évada között játszódik, holott teljesen elkülönül tőle.
   Régi, jól ismert, de a sorozatban soha be nem mutatott karakterekkel operál, kivéve persze Kalit és bandáját.
   Mégis spoileres, vannak benne visszautalások és elhintések a Netflixen futó alkotás cselekményére, de gondolom akik ezt a sztorit a kezükbe veszik azoknak újat ebben a témában már nem igen lehet mondani/mutatni.
   A rajzok most is szépen kidolgozottak, színesek. Látszik, hogy az alkotók odafigyeltek a legapróbb részletekre.
   A történet pörgős, gyorsan lehet vele haladni. Talán túl gyorsan. Az én ízlésemnek még mindig kevés egy ilyen képregény, nem nagyon szeretem őket, csak azért vettem meg, mert a Stranger Thingshez kapcsolódik, ezt nem is titkolom.
   Az eddigiek közül ez volt a kedvencem, mert plusz érdekessége, hogy kettő az egyben képregény, hiszen amikor a Tűzben égve véget ér, máris kezdődik A Játékmester, ami egy rövid kis szösszenet az első és a második évad eseményei között és ami Mike gyászát mutatja be a halottnak hitt Tizenegy után, tehát A Játékmester így közvetlen folytatása A túloldalonnak.
   Nem mellesleg, VÉGRE VALAHÁRA legfőbb kedvencem Steve Harrington (L) is fontos szerepet kap, no meg persze Nancy. Ők itt még egy pár, hiszen tudjátok.
   Steve természetesen most is a szívem csücske, a szívszerelmem és még sorolhatnám. :) Annyira örülök, hogy hagyták kibontakozni és kapott egy esélyt a rajongoktól, valamint az alkotóktól is. 
   A képregényt egyéb borítóvariánsok teszik még érdekesebbé, színesebbé és élvezhetőbbé.
   Továbbra is úgy gondolom, hogy ezeknek a szereplőknek a vásznon lenne a helyük, találkoznunk kellene velük, mert beleillenének a sorozatba. 
   A Duffer testvérek a legutóbbi, a rajongókhoz intézett nyílt levelükben azt ígérték, hogy amikor az ST befejeződik az ötödik évaddal, akkor bizony bőven maradnak majd még elmesélésre váró történetek, más hősökkel, szóval én itt ezeknek a képregényeknek a karaktereire gondolok...
   Várjuk együtt a negyedik évadot, megy a visszaszámlálás, addig meg jó elütni az időt ilyen igényes művekkel. 
   Pár szó a borítóról:  A borító szintén nagy a kedvencem az összes eddigi közül, mert ez a lilás-rózsaszínes - kékes színvilág szuper, ráadásul minden fontosabb szereplő feltűnik rajta. 
   Kali, Jamie, Ricky, Marcy és a banda, akiket körbeölelnek Tótágas ragacsos, hideg indái.

Megjegyzések