Könyvkritika: Ellery Adams - Titkok ​Könyvklubja

Ellery Adams
Titkok ​Könyvklubja  (The Secret, Book & Scone Society)
Titkok Könyvklubja sorozat - 1. rész
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
A ​Csodakönyvek igazán különleges könyvesbolt. Nemcsak azért, mert egy régi vasútállomás épületében működik, hanem mert a tulajdonosa, Nora Pennington gyógyszer helyett könyveket „ír fel receptre” azoknak, akiknek szükségük van rá. Márpedig a gyógyfürdőjéről híres kisvárosban, Miracle Springsben sok gyógyulni vágyó lélek akad. Ugyanezt tapasztalja a szomszédos pékségben – a Mézeskalács Házikóban – Hester is, aki személyre szabott vigaszsütivel vidítja fel letört vendégeit.
Egy napon egy üzletember kéri Nora szakértő segítségét, de a férfi nem jut el a megbeszélt találkozóra, mert elgázolja a vonat. Norát megrázza az eset, ezért Hesterrel és két barátnőjükkel elhatározzák, hogy kiderítik az igazságot, ugyanis biztosak benne, hogy nem baleset történt, hanem gyilkosság. Nemrég indult könyvklubjuk így egy csapásra nyomozóklubbá alakul, és belevetik magukat a szövevényes ügybe. Hamar ráébrednek, hogy ehhez a feladathoz minden bátorságukra és leleményességükre szükség lesz, és hogy a támasz, amelyet egymásnak nyújtanak, sok mindenen átsegíti őket. Mert nem csak a bűnözőknek vannak ám titkaik…
A Titkok Könyvklubja egy új sorozat nyitódarabja, amelynek főszereplői egytől egyig erős nők. Műfaját tekintve egy csipetnyi romantikával fűszerezett, rafinált, modern krimi, amitől ráadásul garantáltan kedvünk támad lefosztani egy könyvespolcot, és elmerülni a regények csodálatos világában.


   Óriási elvárásokkal álltam neki ennek a könyvnek és annyira boldog vagyok, hogy nem kellett csalódnom. :)
   Ez a cozy mystery/cozy crime ötlet nagyon szuper, az Animus ezzel nálam telibe talált, hiszen imádom a krimiket, de utálom a véres részleteket, itt meg a nyomozáson volt a hangsúly és a szereplők jellemfejlődésén, nem pedig a brutalitáson.
   Könnyed krimit mindenkinek! Ilyen is kell, higgyétek csak el nekem. ;)
   Lehet, hogy sokszor unjátok már amikor az értékeléseimben meglátjátok, hogy a hangulatot hangsúlyozom, de most is ezt kell tennem. Mert bizony a légkör annyira elvarázsolt, hogy dalolt a lelkem, a krimi szál már csak plusz ráadás/hab volt azon a bizonyos tortán.
   A kisvárosi hangulat, Nora könyvesboltja és Hester péksége valami eszméletlen. Ha valóban létezne Miracle Springs már indulnék is oda és sosem jönnék vissza.
   Az írónő eszméletlenül jól bánik a szavakkal és a leírások annyira szépek és érzékletesek.
   A négy női főszereplő közül Nora és Estella lettek a kedvenceim, de Hester és June kettősét is nagyon szerettem. 
   Éltek ezek a karakterek, volt múltjuk és jelenük, a jövőjüket pedig még biztosan alakítani fogják.
   Együtt elindultak egy úton, nagyon szeretném elkísérni őket. Remélem a kiadó hamar hozni fogja a folytatásokat!
   A befejezés sejtelmes és új kérdéseket vet fel.
   A krimi szál is szuper és mivel amatőrökről volt szó, így a nyomozás is kicsit annak hatott, de ettől még nem volt veszélytelen vagy súlytalan, főleg a második hulla előkerülése után…
   Az egyetlen hiba amit találtam benne, az a borító…
   Az eredeti annyira szép és teljes mértékben illik a történethez, ez meg olyan kis semmilyen, túl egyszerű és nem adja át, amit ez a könyv valójában képvisel.
   A lényeg mégis a beltartalom, az meg valami isteni, szóval ide nekem a következő részt és a következő cozy mystery témájú Animus kötetet.
   A könyv végén vannak kérdések, amiket kibeszélhetünk akár egy saját könyvklub keretein belül. Ez annyira ötletes. *_*
   Pár szó a borítóról:  A borító az Animus kiadó sajátja és nagyon minimális, hiszen egy könyv van rajta, lapjaival lefelé fektetve, ami úgymond egy alagutat formáz, amiből egy vonat jön elő.
   Illik a történethez, de nekem akkor is túlságosan szimpla.

Megjegyzések