Könyvek, amiket már nagyon várok - 46. rész

 Sziasztok! :)

   Újabb hamarosan megjelenő köteteket szemeltem ki magamnak.
   Nézzétek:

1.  Nicolas Barreau - Fények ​a Szajnán
Fülszöveg:
Joséphine Beauregard-nak elege van a családjából. Kiváltképp az anyjából és a nővéreiből, a sikeres családanyákból, akik mindenáron meg akarják mondani, hogyan élje az életét. Pedig Joséphine-nek esze ágában sincs beállni a sorba, és pontosan tudja, mit akar: továbbra is finn regényeket fordítani szobája magányában szerény fizetségért, és a következő karácsonyi vacsoránál végre bemutatni a családnak a szeretőjét, aki addigra egész biztosan beszél a feleségével – hiszen megígérte. Joséphine tehát vár. És ahogy vár, egyszer csak valami váratlan történik: kiderül, hogy örökölt egy, a Szajna partján ringatózó lakóhajót, és vele együtt egy egész ismeretlen múltat és talán egy egész ismeretlen jövőt…


2. Szaszkó Gabriella - A ​cukorkagyűjtés
Fülszöveg:
Halloween, öt fiatal, egy tragikus haláleset.
Cape Codot idén halloweenkor meglátogatja a halál, amikor is a csendes tengerparti kisvárosban minden szülő rémálma valóra válik, miután egy kisfiút cukorkával mérgeznek meg.
Emma Hamilton egy év után költözik haza Bostonból alkoholista apjához, ahol alig várja, hogy viszontláthassa régi barátait, ám a kisvárosban semmi sem ugyanolyan már, mint amit maga mögött hagyott. És arra sincs felkészülve, hogy a barátai is más szemmel néznek rá.
Halloweenkor pedig minden megváltozik, amikor három tizenkét éves titokban Chatham legbajosabb utcájába igyekszik rendbontás céljából. A fiúk esti szórakozása azonban tragédiába torkollik, miután egyikük meghal egy mérgezett cukorkától. Az egész kisváros megdermed, a haláleset felhozza a mélyben megbúvó problémákat.
A fiatal csapat pedig nyomozásra készül, amivel egyre mélyebbre merülnek el a város bugyraiban. De vajon meg lehet-e úszni a titkok feltárását sérülések nélkül?


3. Krystal Sutherland - Hollow ​lányok
Fülszöveg:
Iris ​Hollow és két idősebb testvére kétségtelenül furák. Gyerekként egy skót utcáról tűntek el, és csak egy hónap múlva tértek vissza emlékek nélkül, úgy, hogy fogalmuk sem volt hol jártak, vagy mi is történt velük. Még ennél is megdöbbentőbb, hogy külsőleg is megváltoztak: kék szemük feketére sötétült, régebben fekete hajuk tejfehérré vált. Ahogy egyre idősebbek lesznek furcsa, hátborzongató történések járnak a nyomukban. Az emberek felkavaróan megrészegítőnek találják külsejüket, kibírhatatlanul gyönyörűnek látja őket mindenki, miközben kiszámíthatatlanul veszélyesek.
A tizenhét éves Iris mindent megtesz azért, hogy sikerüljön beilleszkednie a hétköznapi emberek közé, és elvégeznie időben a középiskolát, amit két híres, ragyogó, világjáró idősebb testvérének, Grey-nek és Vivinek sosem sikerült. De Grey hirtelen eltűnik a föld színéről, és bizarr nyomokat hagy hátra húgainak, így Vivi és Iris a keresésére indulnak. Azonban ezzel nincsenek egyedül. Ahogy egyre több természetfeletti dologra bukkannak nővérük nyomában, Iris hamarosan ráébred, hogy a múltjukról szóló történetek nem valódiak, és hogy a világ, ahonnan visszatértek láthatóan sérülésmentesen tíz évvel ezelőtt, újra visszaszólítja őket.


4. Ava Reid - A ​Tündérkirály rejtélye
Fülszöveg:
Effy-t, ​az építészhallgatót sok mindennek nevezték már: hazugnak, cédának, problémás fiatal nőnek, de ő mindenekelőtt túlélő. Amikor megpillant egy pályázati hirdetést kedvenc írója, Emyrs Myrddin családi birtokának megtervezésére, biztos benne, hogy ez a végzete. A férfi leghíresebb művének, az Angharadnak – ami egy lányról szól, aki beleszeret a Tündérkirályba –, szakadt, szamárfüles példánya állandóan Effy éjjeliszekrényén hever. Míg mások kitalációként olvassák a történeteit, a lány tud valamit, amit ők nem: a Tündérkirály valóságos.
Amikor Effy megérkezik a Hiraeth Kúriába, egy süllyedő házba az éhező tenger szélén, találkozik egy földhözragadt, fiatal akadémikussal, Preston-nal, aki azzal a szándékkal érkezett, hogy bebizonyítsa, a lány kedvenc írója csaló volt. Preston a tanulmányainak szentelte az életét, nem hisz a végzetben vagy a mágiában. Azonnal versengeni kezdenek; a levelek, könyvek és naplóbejegyzések alapján rakosgatják össze a nyomokat, de sötét erők, mind halandó, mind mágikus egyaránt összeesküvést szőnek ellenük, és az igazság mindkettőjüket a vesztükbe sodorhatja.


5. Sophie Hannah - Hercule ​Poirot csendes éje -  Hercule Poirot új esetei 5. rész
Fülszöveg:
Hercule Poirot és Catchpool felügyelő pár nappal karácsony előtt már jól megérdemelt pihenőjükre gondolnak, amikor váratlanul betoppan Cynthia, Catchpool édesanyja, és arra kérleli Poirot-t, hogy azonnal jöjjön vele Norfolkba, egy tengerparti kastélyba, ahol barátnője, Vivienne egy roppant furcsa és értelmetlennek tűnő gyilkosság megoldásában kéri a segítségét. A helyi kórházban fényes nappal, a legnagyobb jövés-menés közben a szobájában megöltek egy idős, kedves férfit. Ezt tetézi, hogy Vivienne férje, a szintén rokonszenves, súlyos beteg Arnold januárban a meggyilkolt postamester melletti szobát készül elfoglalni Vivienne legnagyobb aggodalmára. Arnold ugyanis a fejébe vette, hogy bent fekvő betegként, Poirot-t példaképének tekintve maga oldja meg a bűnügyet. Poirot-nak nem marad más választása, így vonakodva bár, de útnak indul Catchpoollal Munby-on-Sea-be.

Megjegyzések