Könyvkritika: Ruth Kelly - A ​villa

Ruth Kelly
A ​villa  (The Villa)
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Tíz játékossal indul a valóságshow a luxusvillában egy privát, titkos szigeten. A fődíj hatalmas pénzösszeg. És miközben a műsor minden pillanatát online közvetítik a világban, a nézők milliói egy különleges applikáción keresztül irányítják a játékot. A nézettség hamar az egekbe szökik: szinte nincs olyan ország a Földön, ahol ne erről a műsorról beszélnének.
Csakhogy a versenyzők közül az egyik egy beépített újságírónő. És nemsokára rájön, hogy ebben a villában mindenkinek vannak titkai. Mert ide senki sem került véletlenül – a producer előzőleg gondosan kiválogatta őket. Vajon miért? És ki képes-e közülük akár ölni is a győzelemért?
Sokkolóan feszült és hiteles thriller a média gátlástalan hatalmáról és a közönség mesteri manipulációjáról.

   Úristen, mi ez a könyv? Mi ez a könyv? – Ugye ti is énekelve olvastátok? :D
   Lényeg, a lényeg, hogy valami eszméletlenül szuper volt, annyira tetszett, hogy este fent maradtam hajnali 1-ig, amíg ki nem olvastam.
   Nem gondoltam volna, főleg a borító alapján, hogy egy ennyire tartalmas, sok mondanivalóval rendelkező kötet lesz, ami sokkol, de egyben szórakoztat is.
   Tényleg nagyon hű képet a fest a média mérgező, romboló, utálatos világáról. Annyira gusztustalanok voltak a szereplők, A VILLA lakói….pfúúúúú.
   Régen olvastam már ennyi undorító, gátlástalan, gonosz és kegyetlen emberről, közben pedig annyira végtelenül ostobák!
   Felháborított a viselkedésük, de közben nem lepett meg, mert sajnos valóban ilyenek az emberek. Tisztelet persze a kivételnek.
   Laura volt az egyetlen kedvelhető karakter, de szegény, néha ő is idegesített, mert annyira befolyásolható volt.
SPOILER
   Dr. Alexander nekem már a kezdetektől fogva gyanúsnak bizonyult, egyáltalán nem bíztam benne és igazam is lett. Ő volt a legőrültebb mind közül. Brrrrr. Mikor Laura nyakon szúrta szabályosan örömtáncot jártam.
SPOILER VÉGE
   Izgalmas volt nagyon, szókimondó és bizony itt-ott szexuálisan túlfűtött, de közben igazi társadalomkritika, főleg amikor beleláthattunk a nézők szemszögébe.
   Hozta a mostanában divatos formát, tehát a kötet legvégéig nem tudtuk, hogy ki az áldozat. Lehetett bőven találgatni.
   A vége pedig…The Show Must Go On. Hihetetlen.
   Annyira ajánlom, hogy azt elmondani nem tudom. Nálam lehet, hogy az év könyve lesz.
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata, rajta pedig A villa központi tere, tűzrakóhellyel, hangulatos tűzzel és körbe kanapékkal, a háttérben a tenger, de a jobb alsó sarokban lévő törött pohár igen baljósló.

Megjegyzések