A nyár legjobb 3+1 könyve volt... - 2023

   Sziasztok! :)

    Immáron hagyomány a blogon, hogy szeptember első napjainak egyikén írok az elmúlt nyár négy - általam - leginkább kedvelt könyvéről.
   Ez most sem lesz másképpen, így hozom is azt a 3+1 kötetet, amik kiemelkedőek voltak számomra az idei nyáron.

   Az előző nyarak kedvenceiről ezeken a linkeken olvashattok:




1. Riley Sager - Zárj ​minden ajtót!
  Már a fülszövege is azt sejtette, hogy egy a Gyilkos a házban sorozat légkörét sugárzó történetre számíthatok, ebben pedig igazam is lett.
   Egy luxuslakásokat magába foglaló épület, New York belvárosában, amit csak az igazán kiváltságosok engedthetnek meg maguknak, ám főszereplőnk, Jules, mégis ide kerül, ebbe az elit körbe, méghozzá lakásfelvigyázónak.
   Jó pénz, könnyű munka, neki pedig szüksége van rá, hiszen a bankszámlája üres, nemrég rúgták ki a munkahelyéről és a barátjával is szakított.
   Túl szép, hogy igaz legyen, de attól még azonnal elvállalja, hogy aztán rögtön az események sűrűjében találja magát.
   A sztori két szálon fut, egyik a jelenben, ahol Jules már a kórházban van és elmeséli az őt körülvevő orvosoknak, hogy mi is történt vele valójában, a másik pedig a múltban, pár nappal ezelőtt játszódik, ahol azt láthatjuk, milyen borzalmas dolgok vezettek el odáig, hogy a lány egy autó elé vesse magát.
   Ami leginkább megfogott ebben a sztoriban, az a légkörteremtés, a feszültséggel teli várakozás, a szép ívű, lassú felépítés, ami lehetővé tette, hogy minden fejezet után, rögtön a következőt akarjam.
   Ebben a sztoriban is feltűnt egy kis misztikus szál, szektákkal és rengeteg múltbéli szörnyűséggel, gyilkossággal, hogy aztán a jelenben azzal szembesüljünk: ebben az épületben nyomtalanul tűnnek el a lakásfelvigyázó emberek...
   Jules igyekszik tartani magát a szigorúan meghatározott szabályokhoz, ám egyre inkább képtelen arra, hogy figyelmen kívül hagyja a baljós eseményeket.
   Vele együtt nyomozunk, rettegünk és találunk rá a borzalmas igazságra.
   A vége sokkoló, de kerek, lezárt, nem hagy nyitott kérdéseket, csupán csak egyetlen egyet, Jules testvérének a múltjával kapcsolatban. Sajnáltam, hogy erre nem kaptunk egyértelmű választ. :(
   Leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik az okos és csavaros bűnügyi sztorikat, megspékelve rengeteg fantáziával, félelemmel, valamint valós és valótlan lidércekkel.


2. Ana Huang - Twisted ​Love
   Már az első oldalak után teljesen berántott ez a sztori és egészen az utolsó oldalig nem eresztett.
   Beitta magát a lelkembe, a bőröm alá férkőzött, egyszerűen úgy éreztem miközben olvastam, hogy igazi mélységeket és magasságokat értem el, éltem át, pontosan a szereplőkkel együtt.
   Ez a regény egy végtelenül nyers, obszcén nyelvezettel teli, ami nem zavart, hiszen a káromkodások és a kötetlen szókimondás csak fokozta benne a megosztó hangulatot és persze az izgató erotikát.
   Az írónő nem riadt vissza a részletezésektől, valamint az erőszaktól, a gyilkosságtól és a fizikai bántalmazások leírásától sem.
   Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a vad megfogalmazások egyszerűen totálisan beleillettek ebbe az egészbe, nem voltak zavaróak, inkább olyan magától értetődők.
   Szigorúan 18 éven felülieknek ajánlom!
   Az Ava és Alex között szépen-lassan kibontakozó kémia tagadhatatlanul jól működött, ők ketten mindenben  kiegészítették egymást, a szó minden értelmében egymásnak lettek teremtve.
   Izzott a levegő, forrt a vérük és a lapok is.
   Alex egy igazi rosszfiú, igen, abból a tipikusan klisés, bunkó, érzéketlen fajtából, főleg eleinte, aztán láthattuk, ahogy a Napsugár - ezt csak akkor fogjátok érteni, ha elolvastátok a könyvet - beférkőzött az acélkemény szívébe, lebontotta az évek során maga köré épített páncélt és végre mert lépni, érezni, nem csak a bosszúval foglalkozni.
   Krimi szál, családi drámák, csalások, hazugságok és gyilkosságok árnyékolják be mindkettejük múltját és jelenét, szóval aki szereti a dark romance tematikát, annak jó szívvel ajánlom a Twisted Love-ot.
   Az erotika letaglózó, nem sok ilyen jelenet van benne, de amikor van, akkor az mindent visz. Izgató, szintén szókimondó, kicsit sokkoló, illetve cseppet sem mindennapi.
   Azt olvastam több helyen, hogy sokan kifogásolták Alex stílusát, azt, ahogyan szex közben Avával viselkedett, illetve beszélt, de számomra ez most nem verte ki a biztosítékot, sőt, valahol lelkem sötét mélyén még tetszett is. Tudom, tudom, ez most engem minősít. :P


3. Jessa Maxwell - Aranykanál
   Kedvenc youtuberem Darling Desi csatornáján figyeltem fel először erre a kötetre, de kicsit féltem tőle, mert nem szeretek és nem is tudok nagyon sütni, kivéve persze a piskótát…:)
   Szóval sokáig húztam, hogy elolvassam-e, de aztán megkaptuk a könyvtárba és egyből lecsaptam rá, égi jelnek vettem.
   Annyira jól tettem, mert nagyon tetszett. *_*
   Az Agatha Christie hasonlítgatás nálam már eleve jó pont és volt is benne igazság bőven.
   Ez is egy olyan könyv, ahol még az áldozat kiléte is sokáig rejtély, a tettesé vagy tetteseké pedig pláne.
   Megfogott a légkör, a Grafton-kastély, ez a különleges helyszín, ami hozta a hideglelős hangulatot.
    Aztán a verseny és a hat résztvevő, akik mind-mind különleges egyéniségek, no meg a két műsorvezető és egy komplett stáb, szóval bőven van lehetséges gyanúsított.
   Mindenkinek van valami titka, ráadásul a versenyt kezdetben a szabotázs tettei lengik körbe.
   Persze a sütemények, a cukrászat fontos szerephez jut, ez egyértelmű.
   Majdnem Kedvencnek jelöltem, még töröm rajta a fejem, de az biztos, hogy zseniális regény, nagyon ajánlom.
   Fogok belőle szerezni saját példányt.


+1 C. J. Cooke - Szellemerdő
   Fantasztikus történet, jó szívvel ajánlom mindenkinek aki szereti a boszorkányos – tündéres fantasy könyveket, de örömét fogja lelni benne az is, akit érdekelnek a női sorsok, valamint a skót folklór.
   A regény két szálon fut.
   A múltban, Mabel szemszögéből és a jelenben, Pearl elmesélésében, habár a jelen itt 1965, ami jól bemutatja, hogy mi is zajlott egy leányanyáknak, megesett nőknek fenntartott helyeken.
   A szerző jegyzetei érdekesek és rengeteg igazság van bennük, akárcsak magában a regényben, így vérbeli társadalomkritika. Tetszik, hogy egy csomó mindent beleírt, kellőképpen utánajárt a dolgoknak és nem csak úgy a hasára ütött.
   Olyan könyv, amit jó szívvel ajánlok őszre, mert kicsit horror, kicsit fantasy, telis-tele rejtéllyel, gyilkossággal, egy kegyetlen és rafinált tündérboszorkánnyal, valamint érdekes és jól kitalált, erős női karakterekkel.
   Fontos szerept jut benne az anyaságnak, ráadásul árad belőle a gótikus hangulat.
   A Zuzmó Palota, a Stranger Things sorozat Creel – házára emlékeztetett, a mindent benövő gombák pedig Tótágas gonosz, mérgező indáira.
   Az egész ház és az erdő élt, vibrált benne a valódi gonoszság.
   Voltak olyan csavarok, amiket viszonylag könnyen kitaláltam, de ez persze semmit sem vont le a kötet értékéből, aztán persze ott volt a befejezés, ami egyszerre borzasztott el és adott reményt.

Megjegyzések