Könyvkritika: Melissa Albert - Bűnös ​szívünk mélyén

Melissa Albert
Bűnös ​szívünk mélyén   (Our Crooked Hearts)
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Egy ​buliból hazafelé tartva a tizenhét éves Ivy és jövendőbeli expasija majdnem elgázolnak egy meztelen, fiatal nőt egy fákkal övezett út közepén. És ez csak a kezdete az egyre hátborzongatóbb eseményeknek. Ivy hamarosan meghökkentő dolgokra figyel fel otthon is: egy döglött nyulat talál a kocsibejárón, majd anyja bizarr főzetét a kertben elásva, de kisvártatva előkerül egy gyermekkori kincses doboza is a szülei gardróbszéfjéből.
Hamarosan a felszínre bugyognak Ivy titkolózó anyja múltbeli titkai. Mit követett el annak idején? És mi van, ha a természetfeletti erők, amelyekkel tinédzserkorában dacolt, most visszatérnek, hogy mindkettejüket kísértsék? Ivynak válaszokra lesz szüksége, ha el akarja kerülni a vészesen közelgő sötétséget. A részben Ivy jelenkori, külvárosi otthonában, részben pedig anyja mágiával átitatott, 1990-es évekbeli Chicagójában játszódó történet boszorkányos lendülettel, letehetetlenül száguld izgalmas befejezése felé.
Melissa Albert regénye titkokkal, hazugságokkal, rossz döntésekkel és veszélyes mágiával szőtt paranormális fantasy, ami a horror eszköztárából sem rest válogatni.

   Most olyan nagyon menő leszek és ilyen egyedi jelzőket fogok használni, mivel ez a könyv valami eszméletlenül witchy volt és hozta a szuper dark cottagecore hangulatot is. *_*
   Annyira tökéletes őszi és Halloween-i olvasmány, hogy az már fáj. :)
   Nagyon tetszett, gyorsan olvasható, sok-sok rövid fejezettel és mindig valami meglepővel vagy éppen hátborzongatóval a végén.
   Azért a fél csillag levonás, mert a végét kicsit összecsapottnak és lezáratlannak éreztem, talán egy epilógus még jó lett volna, de egyébként annyira szuper könyv.
   Kicsit Átkozott boszorkák, kicsit Titkos Kör, kicsit Mogyoróliget, kicsit Bűbájos boszokák, mégis egyedi és nem klisés, csak hozza a fentebb felsorolt művek hangulatát és mágiáját.
   A cselekmény először két szálon fut, a jelenben, Ivy szemszögéből és a múltban, az anyja, Dana meséjéből, aztán pedig bejön egy harmadik, szintén múltbéli szál, de arról nem írok semmit, mert túlságosan spoileres lenne.
   Erős női karakterek, egy csipetnyi románc, megannyi mágia és varázslat, ami mindig megkéri az árát.
   A nyuszikat nagyon sajnáltam. :(
   Melissa Alberttől már olvastam a Mogyoróligetet, amit sajnos nem folytattak és én azt is szerettem, de ez a sztori fényévekkel jobb és kidolgozottabb volt annál.
   Jó szívvel ajánlom, mert kiváló fantasy, ami rengeteg meglepetést okoz és megannyi sokkoló, szívbemarkoló pillanatot.
   Elmosódik a határ a jó és a rossz között, nehéz megmondani, hogy ki is a történet igazi, nagybetűs Gonosza…
   Olvassátok!
   Amúgy ha valóban létezik mágia és ugyan miért ne létezne, akkor én pontosan így képzelem el a működését és a varázslatait.
   Pár szó a borítóról:  A borító meg valami eszméletlen találó és egyben az egyik eredeti kiadás magyarosított változata.
   A nyuszis kopogtató egyszerű, de nagyszerű és a sztori szempontjából fotnos, szimbolikus jelentéssel bír.

Megjegyzések