Kézműves sarok: Álomfogó készítése (Halál ereklyéi)

Sziasztok! :)

   Tegnap valami fantasztikus dolgot találtam, miközben a Molyon lévő frisseimet böngésztem.
   @Jenna04 hozott egy képet, amin volt egy olyan álomfogó, ami a Harry Potter sorozat egyik központi témájú szimbólumát, a Halál ereklyéit mintázta.
   Azonnal tudtam, hogy nekem is csinálnom kell egy sajátot, ráadásul régen volt már Kézműves sarok a blogon, szóval összekapcsoltam a kellemeset a hasznossal.
   A régebbi Kézműves sarok bejegyzést itt tudjátok elolvasni. :)


Bővebben A Halál ereklyéiről:
   E három tárgy a Pálcák Ura, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanság Köpenye. A jobb oldalon látható ábra a Halál ereklyéinek szimbóluma: a függőleges vonal jelképezi a pálcát, a kör a követ, a háromszög a köpenyt. A történeten belüli legenda szerint három testvér (a Peverell fivérek: Antioch, Cadmus és Ignotus) kapták ezeket sok évszázaddal korábban magától a Haláltól. Az ereklyék sorsa a történelem során bizonytalan, de úgy tartják: aki egyesíti a három ereklyét, az a halál urává (értsd: legyőzőjévé) válik.
Forrás: Wikipédia

   Készítsetek Ti is Halál ereklyéi szimbólummal ellátott álomfogót. :)
   A menete nagyon egyszerű, bár kicsit időigényes. Az elkészítés nekem 0 Ft-ba került, mert minden olyan hozzávaló akadt itthon, amire szükségem volt.

1. lépés
   Először is szedjétek össze, amire szükségetek lesz.
   Én hoztam be a konyhába két darab dinnyepálcát, valamint metszettem magamnak a ház előtt lévő szőlőből gallyakat. Azért a szőlőt választottam a szimbólum körének, mert rendkívül jól hajlítható és rugalmas. Valamint kellett még kolbász kötöző zsineg is. Ti persze bármilyen más fát használhattok alapanyagnak.


2. lépés
   Javaslom kezdjétek a kör motívum elkészítésével, mert utána könnyebb lesz minden mást ahhoz mérni. Alkossatok kört, amit jó szorosan összeköttök a zsineggel.


3. lépés
   Vágjátok méretre a pálcákat/gallyakat. Én ezt bizony késsel és metszőollóval csináltam, az alátét pedig a húsklopfoló deszka volt. Ti válasszatok inkább valami sokkal biztonságosabb módot! :)


4. lépés
   Kezdjétek el összerakni a Halál ereklyéit. Jómagam előbb a háromszöget csináltam meg, majd belehelyeztem az előre elkészített kört.




5. lépés
   Ezt a lépést akár ki is hagyhatjátok.
   Favédő festékkel lefestettem az elkészült ,,művemet". 
   Eredetileg fehérre szerettem volna, de olyan szín sajnos nem volt itthon. :( Láthatjátok a képeken, hogy a macskám, Cirmák is nagy Harry Potter rajongó, legalábbis ezt derült ki róla amikor majdnem a nyakába vette az egész szerkezetet. :)





6. lépés
   Amíg odakint száradt a festék, idebent elkezdtem összerakni az álomfogó többi részét. 
   Szükségem volt színes tollakra és a fonaltechnikához is használt zsinegre. Végül a fehér színű zsinórt választottam. 
    Most pedig lehet, hogy nagyon fogtok nevetni, de a tollakat a porolóból téptem ki. :) Többet ésszel, mint ész nélkül. Nem igaz?






7. lépés
   Elkezdtem felfűzni, felkötni a tollakat a zsinórra. 
   A Molyon is látott kép alapján, összesen hét darab tollas zsinórt készítettem. Gyöngyeim nem voltak itthon, így azok kimaradtak. :( Mondjuk az eredeti álomfogón sincsenek gyöngyök, de lehet, hogy később pótolni fogom őket, mert biztosan még szebb lehetne tőle az egész.

8. lépés
Rakjátok össze az álomfogót. :)



Íme, ilyen lett az én álomfogóm.
Kicsit nagy lett, picit ormótlan, de azért készítettem ekkorát, mert a szobám is hatalmas, nagyok a falak és így biztosan látszódni fog. 


Ha Ti is készítetek ilyen álomfogót, akkor küldjétek el nekem a képet róla, mert nagyon kíváncsi lennék rá. :)

Megjegyzések

  1. szia :-) nagyon jól megcsináltad az álomfogót :-) ügyes vagy
    Cirmáknak is tetszett :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti! :)

      Cirmáknak túlságosan is tetszett, azóta már szétszedte az egyik tollas részt és újra kellett fűzni. :( Hihetetlen...

      Amúgy nem lett olyan jó, mint az eredeti, az, amiről másoltam, de igyekeztem jól megcsinálni. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése