Könyves tippek Halloween alkalmából - 2. rész

Sziasztok! :)

   Nem is olyan régen, pontosan számolva, 3 napja jöttem már ennek a bejegyzésnek az első részével.
   Könyves tippek Halloween alkalmából - 1. rész
   Ahogy ígértem, most jövök is a folytatással, amiben olyan több részes sorozatokat szedtem össze, amiknek az első részét mindenképpen Halloween-kor érdemes elkezdeni.

Íme:

1. Tipp
   Az első tippem az Asylum-trilógia. Eddig két kötete jelent meg magyarul és hamarosan érkezik a harmadik, befejező rész is.
   Elmegyógyintézet, hipnózis, gyilkosságok, eltűnések, szellemek, titkos társaságok és szekták.  Nagyon vékony határvonal az őrület és a normalitás között.


2. Tipp
   A második tippem az Anna duológia. Mindkét kötete megjelent már magyarul is.
   Elhagyatott, kísértet lakta házak, egy brutális gyilkosság, vérszomjas és bosszúszomjas szellemek, démonok, egy bátor szellemvadász, egy halott lány, egy tiltott szerelem. Titkok, ármány, hazugság, ráadásul még a Pokol bugyraiba is eljutunk.


3. Tipp
   A harmadik tippem a Sötét erő trilógia. Mindhárom kötete megjelent már magyarul.
   Nekromancia, zombik, vérfarkasok, boszorkányok, varázslók, szellemek, egy titkos társaság és egy különleges képességű tiniknek fenntartott iskola.
   A halloween-i jelenetek sora meg már csak hab a tortán.


4. Tipp
   A negyedik tippem az egyik fő-fő kedvenc sorozatom. A Sírkertek királynője, ami a hiedelmekkel ellentétben nem trilógia, habár idehaza csak az első három része jelent meg magyarul.
   Egy szellemeket látó temető restaurátor, titokzatos és brutális gyilkosságok, egy nyomozó, akit a halott felesége és a halott kislánya is kísért, egy tiltott szerelem.
   Misztikus, elhagyatott, ködös temetők, romos sírok és parcellák.


5. Tipp
   Az ötödik tippem, no persze csak ebben a bejegyzésben, a Victor Frankenstein tanulóévei duológia. Mindkét része megjelent már magyarul is.
   Akik szerették az eredeti, klasszikus Mary Shelley féle regényt, azok ezeket a köteteket is imádni fogják.
   Alkímia, eltemetett családi titkok, egy veszedelmes és halálos szerelmi háromszög, egy ambiciózus fiú, a halál utáni élet titkai és egy születőben lévő szörnyeteg.



6. Tipp
   Az utolsó tippem most a Silber - trilógia. Eddig két kötet jelent meg magyarul, a harmadik pedig nemrég került a boltok polcaira.
   Ebben a történetben az álmok fontosságának kérdését járjuk körül egy kicsit bővebben. Vannak benne démonok, rengeteg titok, szekták, gyilkossági kísérletek, valamint egy lány, aki olyan dolgokba keveredik, amiről eddig még álmodni sem mert. Szó szerint.



Hamarosan jövök a folytatással... :)

Megjegyzések

  1. szia :-) jó hogy írsz ezekről a könyvekről mert így megismerhetjük őket.
    az előző bejegyzésedre visszatérve, ha hazajön tesóm akkor megnézzük az Abraham Lincoln a vámpírvadász filmet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti! :)

      Akkor nagyon jó szórakozást kívánok a filmhez. :) Remélem tetszeni fog, bár Tónit ismerve, aki nagy kritikus... kicsit félek. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése