Klasszikusok nyomában - 2. rész

Sziasztok! :)

   Pár napja hoztam már ennek a bejegyzésnek az első részét, amit ezen a linken tudtok elolvasni.
   Most pedig újabb könyveket gyűjtöttem össze, amiknek klasszikusok az alapjai vagy éppen olyan regények, amik valamilyen szinten az adott klasszikusok folytatásai.

   Íme a lista:

5.
Lisa Renee Jones - Ha ​én lennék te
   Ami egy erotikus - romantikus trilógia kezdő kötete és aminek a további részei már önálló utakon járnak, ám első kötetének alapja Daphne du Maurier - A ​Manderley-ház asszonya című klasszikusa.
   A főszereplő megtalálja majd elolvassa egy Rebecca nevű nő naplóját, aki egy igazán titokzatos, meghatározó és roppant domináns személyiség volt és akinek titokzatos körülmények között nyoma veszett.
   Így történik hát, hogy Sara elhatározza: kideríti mi lett Rebeccával és eközben egész furcsa módon kezdi el élni a nő életét, teremt kapcsolatot azokkal az emberekkel, akiket ő is ismert és szeretett egykor...



6.
Polly Shulman - Rajongás

   Egy újabb Büszkeség és balítélet feldolgozással jövök, ami középiskolai keretek közé, de roppant szerethető és esendő tinédzserek között zajló félreértésekre, románcokra helyezi a hangsúlyt.
   Főszereplője Julie, a hatalmas Jane Austen rajongó lány, aki legjobb barátnője hebrencsségének áldozataként belopódzik egy elit fiúiskola báljára, ahol is megismeri álmai lovagját.
   A gond csak az, hogy Julie barátnője is ugyanabba a srácba zúg bele, így kénytelen gátat szabni az érzéseinek és faarccal végignézni a szeme előtt kibontakozó románcot...



7.
A. G. Howard - A Rózsa Vére
   A Molyon nincs túl jó értékelése a kötetnek, mert a gyönyörű borító ellenére - a többség szerint - maga a történet nem igazán jó. :(
   Ez a sztori egy modernizált újramesélés, aminek  Az operaház fantomja adja az alapját, de közben folytatása is Gaston Leroux eredeti rémtörténetének.
   A főszereplő, Rune, egy igai zenei tehetség ezért az édesanyja beíratja egy párizsi zeneiskolába, ahol bizony igen titokzatos dolgok történnek és ahol még mindig ott kísért a Fantom...




+1
Stephenie Meyer - Az Alkonyat saga

   Ezzel a kijelentésemmel megint nem leszek túl népszerű, de igen kevesen tudják, hogy az egész Alkonyat sorozat - főleg az első három kötet - igazi klasszikusok alapján íródott.
  Az Alkonyat egy Büszkeség és balítélet átirat, az Újhold a Rómeó és Júlia újragondolása, hiszen Bella még említi is többször, hogy ő lenne Júlia, Edward Rómeó, Jacob Paris.
   A Napfogyatkozás pedig sok elemet és újraírt jelenetet kölcsönöz az Üvöltő szelekből, Emily Brontë egyetlen és legismertebb prózai művéből.

Megjegyzések

  1. Szia! Szeretném megkérdezni, hogy "Ha én lennék te" című könyvnek melyikek a további folytatásai és hol tudnám beszerezni? Megadnék egy e-mail címet, ha esetleg Neked meglennének pdf ként élkérhetném?Köszönöm szépen! Márta (krumne.marta@gmail.com)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Márta!

      A Ha én lennék te trilógiának sajnos nem jelentek meg a további kötetei magyarul. :(
      A kiadó elkaszálta itthon a sorozatot.

      Törlés
    2. Szia!
      Estéleg azóta se? Most jutottam a végére. Nagyon jó könyv.

      Törlés
    3. Szia!

      Elkaszálták, nem lesz folytatása sajnos magyarul, pedig micsoda függővége volt...:(
      Nagyon fáj érte a szívem.

      Törlés

Megjegyzés küldése