Sorozat kibeszélő - Ms. Marvel - Spoileres

 Sziasztok! :)

   A Holdlovaghoz hasonlóan, a Marvel ebben a sorozatban is egy viszonylag friss, mások számára talán kevésbé ismert hősét mutatta be, annak jócskán megváltoztatott eredettörténetét tárta elénk.
   Ms. Marvel vagyis Kamala Khan egy pakisztáni származású szuperhős, muszlim felmenőkkel, aki maga is hatalmas Bosszúállók, főként pedig Carol Danvers aka Marvel Kapitány rajongó.
   Az MCU ezzel a sorozattal a fitalabb korosztályt, egy új, friss generációt igyekezett megszólítani, megcélozni hiszen az állandó közeg a középiskola volt.
   A Ms. Marvelt pontosan ezért sokan támadták, gyerekesnek és fárasztónak titulálták, nem kapott jó véleményeket, a Disney+-os Marvel alkotások közül ez lett eddig a legkevésbé nézett.
   Nekem tetszett, engem egyáltalán nem zavart ez a gyermeki életérzés, elvégre Kamala még tinédzser, a barátai úgyszintén, szóval mit is vártunk akkor tőle? Brutális öldöklést, vérengzést, mint a Holdlovagtól? Ne már!
   A zenék teljesen jónak bizonyultak, nem tudok és nem is akarok belekötni egyikbe se.
   Kamala rajzolt, képregényes, színes világa sokszor szinte teljesen betöltötte a hátteret, rengeteg plusz dologgal hozzájárult a hangulathoz, a cselekményhez.
   Néha kicsit tényleg komolytalan, de ezt igen jól palástolták a poénokkal, a harmadik résztől pedig ténylegesen beindultak az események, sok érdekességet láthattunk, feltárult az MCU egy újabb érdekes szeglete.
   A lány karperece és az ebből fakadó képessége eleinte karakteridegennek tűnt, hűtlennek a képregényekhez, ám aztán hamar világossá vált, hogy egyébként is különleges, a kezén lévő tárgy csupán csak felerősíti a benne szunnyadó nurt, energiát.
   Kamala valójában egy dzsinn, a dédnagymamája és társai a Fátyol mögül érkeztek, egy másik világból/másik dimenzióból ahonnan száműzték őket.
   Ezekre a dolgokra szépen-lassan mind-mind fény derül, miközben Ms. Marvel azzal kénytelen  szembesülni, hogy talán rossz ,,emberekben" bízott meg, a családja előtt egyre többet titkolózik, a barátai előtt úgyszintén, kivéve Brunót.
   Iman Vellani kitűnő választás volt a szerepre, egyszerűen együtt él a karakterrel. Látszik rajta, hogy valóban fan, nemcsak megjátssza. Ettől lesz igazán hiteles a játéka.
   Igazából mindenkit kedveltem, mert Bruno például rettentő okos, tiszta mini-zseni, akire nagy jövő vár a tudományok terén, ráadásul annyira lerí róla, hogy szerelmes a lányba. Remélem fogunk még vele találkozni és összejönnek majd, mert szerintem ők ketten tökéletes páros lennének.
   Brunót az a Matt Lintz játssza, aki anno versenyben volt Tom Holland ellen Pókember szerepéért.
   Mindenképpen érdekelne még Kamran és Vörös Tőr sorsa is, hiszen kettejük szála igen lezáratlan lett.
   Kamala családja sokrétű, összetett. Az édesanyja eleinte rideg és szigorú, az apukája laza és bohókás, a bátyja pedig izgatott, mert az esküvőjére készül.
   A nagymama kilóg a sorból és sokat titokzatoskodik, de aztán róla is kiderülnek dolgok.
   A pakisztáni-muszlim szálat szépen beépítették a történetbe, jó volt belelátni a cseppet sem hétköznapi életükbe, valamint abba, hogy számukra mennyire fontos és mindent átsző a vallás.
   Egyedüli negatívumként a ,,főgonosz/főgonoszok" tetteit éreztem gyengének, meg úgy tulajdonképpen magát az ellenséget. Nem lettek annyira jól kidolgozva, sem a Homály Klán, sem pedig a Kárelhárítási Hivatal csapata. Úgy tűnt, hogy kellett egy ellenség és kizárásos alapon végül ők lettek azok.
   A felvezetést követően minden rész jobb lett, utána már az akciójelenetekre sem lehetett panasz,  a látványra pedig pláne nem.
   A lezárást kicsit elsietettnek éreztem, még néztem volna, hogy lesz Kamalából Ms. Marvel, miként talál rá még jobban az erejére és önmagára.
   A legégetőbb kérdések közül az a kettő érdekel igazán, amiben Bruno a búcsú előtt Kamala mutációjára céloz... Talán így vezetné be végre a Marvel a mutánsokat?
   No és persze a stáblista utáni egyetlen, de annál fontosabb jelenet, amikor a karperec felizzik, újdonsült hősnőnk eltűnik, helyette pedig megjelenik Carol Danvers. Nem semmi. :O
   Tudjuk jól, hogy a jövőre érkező The Marvels tovább fog majd foglalkozni Kamalával, Marvel Kapitánnyal és Monica Rambeau-val is.
   Több helyen azt olvastam, hogy a karperec hasonló jeleket küld és hasonlóan viselkedik, mint Shang-Chi tíz gyűrűje...
   Ez újfent megannyi érdekes kérdést vet fel és izgalmas dolgokat helyez kilátásba.
   Mindent összevetve: a Ms. Marvel egy megkapó, humorral és családi drámával megfűszerezett felnövéstörténet, kiegészítés Marvel Kapitány világához, ráadásul egy csalafinta pofon, jópofa fricska a Bosszúállók: Végjáték hőseinek és készítőinek, hiszen Kamala elég simán visszautazik az időben, nincs szüksége hozzá sok dologra. ;)
   Én jó szívvel ajánlom megnézésre mindenkinek, főleg mert mindenképpen kelleni fog majd a The Marvels megértéséhez.
   Ha valakinek még ezek után is kétsége lenne, az nézze meg az Avengers Campusra kiadott kisfilmet, amiben Ms. Marvel az új Amerika Kapitány, Carol, valamint a Hangya és a Darázs oldalán harcol Ultron és megannyi Ultron bot ellen.

Megjegyzések