Könyvek, amikben fontos szerep jut Halloween ünnepének

Sziasztok! :)

   Folytatom a Halloween-ra való félkészülést, ezért most összeválogattam nektek pár olyan könyvet, amikben igazán fontos szerep jut ennek az ünnepnek, eseménynek.

   Igyekeztem Spoiler mentesen fogalmazni, szóval azok is bátran elolvashatják ezt a bejegyzést, akiknek még teljesen újak ezek a kötetek.

A lista:



J. K. Rowling - Harry Potter és a bölcsek köve
   A Harry Potter sorozatban szinte végig nagyon fontos szerep jut a Halloween-nak - csakúgy, mint a Karácsonynak - hiszen a boszorkányok és a varázslók világában ez egy igencsak jeles ünnep.
   Az első részben pont a halloween-i lakoma idején szabadul el egy troll az iskolában, ráadásul pont ez lesz az az esemény is, ami közelebb hozza majd egymáshoz Harry, Ron és Hermione legendás trióját.



 Kiera Cass - Az Elit 
vagy 
Kiera Cass - Párválasztó történetek 2. - A kedvenc című novella
   Az eredeti, második kötet egyik igencsak sokkoló és kulcsfontosságú jelenete éppen Halloween-kor játszódik. A főszereplői: az egyik kiválasztott, Elit tag, Marlee és a kedves, bátor palotaőr Carter.
   Ennek az eseménynek a fényében, az olvasók rengeteg dolgot másképpen fognak majd látni, ráadásul, ezek után America és Maxon kapcsolata is alapjaiban változik meg.




Agatha Christie - Halloween és halál
   Az egyik legjobb és legizgalmasabb AC mű, amit már ajánlottam egyszer halloween-i olvasásra is.
   Woodleigh Common városának élete teljesen felbolydul, amikor is a megrendezett Halloween buli után rátalálnak a 13 éves Joyce holttestére, akit valaki belefojtott az almahorgászáshoz használatos vödörbe. 
   Joyce, halála előtt kijelentette, hogy gyilkosság szemtanúja volt...
   Hercule Poirot és Mrs. Aridane Oliver együtt kezdenek el nyomozni az ügyben.



Nora Roberts - Az O’Dwyer-örökség trilógia
   Ez már rögtön három könyv, egy teljes trilógia, de igaz, hiszen mindhárom kötetben óriási szerep jut a Halloween-nak.
   A trilógiában négy sötét boszorkány és barátaik, szerelmeik kalandjait követhetjük nyomon, amint megpróbálják felvenni a harcot egy démonikus eredetű, gonosz varázslóval.
   A történet a kelta hagyományok alapjain nyugszik, így fontos szerep jut a Samhain éjszakájának, ami ugyebár a kelta nyelvi-kulturális kör egyik legjelentősebb ünnepe, mely október 31-én sötétedéskor kezdődik és november 1-jén ér véget. A Wikipédia nyomán. 



Hasonló könyvek lehetnek még:

Kendall Kulper - A ​tenger boszorkánya




Deborah Harkness - Mindenszentek trilógia ( Eddig sajnos csak két kötet jelent meg magyarul!)



Neil Gaiman - A temető könyve




Kelley Armstrong - A szellemidéző





Remélem, lassan mindenkinek sikerül ráhangolódnia a Halloween-ra. :)

Megjegyzések

  1. szia :-) érdekes könyveket mutattál be, az biztos hogy mindenki megtalálja magának a kedvencét amit tud ilyenkor olvasni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti! :)

      Igyekeztem mindenféle témából válogatni, hiszen vannak olyan emberek, mint én, akik pont nem szeretik az ijesztő könyveket, főleg nem Halloween-kor. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése