Könyves tippek Halloween alkalmából - 1. rész

Sziasztok! :)

   Régen voltak már olyan bejegyzések a blogon, amik egyben Tipp bejegyzések is lettek volna, szóval most - máris három részletben - a közeledő Halloween alkalmából hozok nektek egy ilyen cikket.

   Első körben olyan standalone (önálló, önállóan létező) köteteket válogattam össze, amiket az ügyesebbek, akár egyetlen éjszaka leforgása alatt kiolvashatnak. Mert bizony nincs is annál jobb halloween-i program, mint a már-már kötelező parti után hazamenni, begubózni és elolvasni valami jó kis borzongató könyvet.


1. Tipp
   Semmi sem olyan borzongató, mint egy Agatha Christie-féle krimi, így ide bármelyik regényét ajánlhatnám, a krimi koronázatlan királynőjének, de a választásom mégis a Halloween és halál (más fordításban: Ellopott gyilkosság) című könyvére esett, ami tökéletesen passzol ehhez az ünnephez, hiszen Poirot és Ariadne Oliver egy olyan gyilkossági ügyben nyomoznak, ami egy halloween-i partin történt...
   Ez az egyik kedvenc AC kötetem, ráadásul bátran ajánlom figyelmetekbe a David Suchet főszereplésével készült filmet is, mert valami isteni.


2. Tipp
   A második tippem egy alternatív történelmi fikció, ami lenyűgöző módon boncolgatja azt nem mindennapi felvetést, miszerint az USA 16. elnöke, Abraham Lincoln - többek között - vámpírvadász is volt. 
   Ez így elsőre kicsit sokkoló lehet, de ha elolvassátok a könyvet, akkor rájöttök, hogy bizony nem is akkora hülyeség. Halálosan komolyan senkinek sem kell venni, nem kell tényként kezelni, de kikapcsolódásnak-időtöltésnek nagyon jó. Ha szeretitek az összeesküvés elméleteket, akkor pedig már-már kötelező darab.
   Ha viszont nem szerettek olvasni, de filmezni igen, akkor mindenképpen adjatok egy esélyt az azonos című filmnek (Abraham Lincoln, a vámpírvadász), mert az bizony igazi pörgős, akciódús, vámpíros mozi, jó színészekkel és Dominic Cooperrel, akit én kimondottan szeretek.



3. Tipp
   A következő regényt Neil Gaiman írta. Ez pedig nem más, mint A temető könyve.
   Elvégre mi más kell egy halloween-i estéhez, mint egy fiú aki szellemeket lát és egy temetőben él, mert odakint egy brutális gyilkos vadászik rá, aki már a szüleit is megölte? Na ugye!
   A kötet kívül-belül gyönyörű, hiszen tele van csodálatos és különleges illusztrációkkal, ráadásul vannak benne vámpírok, vérfarkasok, démonok, ősi szekták, párhuzamos világok és szellemek. is
   Lenyűgöző világfelépítés, kedvelhető karakterek, izgalmas mellékszereplők ( főleg Silas és a Becsületőrség többi tagja), izgalmas és egyedi sztori, érdekes látásmód, még érdesebb történetvezetés, ismert és ismeretlen mitológiák keveredése, más – más kultúrák és világok találkozása, kellően borzongató légkör ( egy temető), egy furcsa, talán beteljesületlen és alakulóban lévő szerelmi szál, bizarr humor, keserédes véggel.

4. Tipp
   Az utolsó előtti kötet az Átkozott boszorkák című könyv, ami inkább a romantikus lelkületű olvasóknak kedvez. Kicsit lassabb folyású, de mindenképpen megéri elolvasni.
   Két lánytestvérről szól, akiktől a mágia egyszer már mindent elvett. Sally és Gillian új életet próbálnak kezdeni, de egy gyilkossági ügy miatt nagy bajba keverednek, ráadásul egy bosszúszomjas szellem is a nyomukban van, csakúgy, mint egy nyomozó.
   Aki még nem látta a filmet, az sürgősen pótolja, hiszen ma már igazi klasszikusnak számít.
   Boszorkányok, szerelem, családi titkok és rengeteg varázslat.


+1 Tipp
   A következő kötet azóta már egy sorozat első darabja, de évekig nem volt folytatása, így bátran ajánlom standalone regényként is.
   A sztori az Eleven testek, ami egy zombi apokalipszis idején játszódik.
   A főszereplő R, maga is zombi, aki egy véletlen folytán összeakad Julie-val és ahelyett, hogy megölné a lányt, megmenti. Mert R bizony szerelmes lesz és végül mindent elkövet, hogy újra emberré váljon és bebizonyítsa, hogy egy zombinak is vannak még érzelmei...
   Elsőre hajmeresztőnek tűnhet, de jó kis történet ez, a szerelem valódi erejéről, ráadásul egy modern kori Rómeó és Júlia feldolgozás.
   Itt is bátran ajánlom figyelmetekbe a filmet, ami végtelenül vicces és szórakoztató. R önkritikája pedig állandó mosolygásra ad okot.




Ti milyen könyveket ajánlanátok elolvasásra Halloween alkalmából?
Írjátok meg nekem. :)

Megjegyzések

  1. szia :-) jó kis könyveket ajánlottál. nekem az Agatha Cristie és a Abraham Lincoln a vámpírvadász könyvek biztosan jók lehetnek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Márti! :)

      Örülök, ha sikerült olyan könyveket össszeválogatnom, amik felkeltették az érdeklődésedet. :)
      Ajánlom nagyon mindkét könyvet, amit írtál és Tónival akár megnézhetitek együtt a filmeket is.

      Törlés

Megjegyzés küldése