Könyvkritika: Heidi Swain - Karácsony ​ünnepén

Heidi Swain
Karácsony ​ünnepén  (A Christmas Celebration)
Wynbridge sorozat - 9. rész
Magyar kiadás éve: 2023

Fülszöveg:
Régi barátok, új ismeretségek – jövendőbeli szívügyek?
Az ünnepi időszak emlékezetes napjai
Paige bejelentkezés nélkül toppan be a Wynthorpe-házba, és rá sem ismer a helyre, ahol felnőtt: minden egészen megváltozott. Nem akar sokáig maradni, de aztán beszippantják az események.
Egyik nap, miután bevásárolt és visszavitte a könyvtári könyveket, az autóból figyelmes lesz egy eldugott házikóra. Szóba elegyedik az idősödő, morcos tulajdonossal, Alberttel, és hamar megbizonyodik róla, a zord külső érző szívet takar. Ugyanez a benyomása a Brodie nevű, szomorkás képű, de kifejezettem jóvágású férfi kapcsán is, akivel úton-útfélen összefut.
Paige, Brodie és Albert egyaránt titkol valamit, de küszöbön a karácsony, a meghitt őszinteség pillanata: hát lehet úgy ünnepelni, ha nem bököd ki, ami a szívedet nyomja?

   A Nightingale tér első három kötetéről írt értékeléseimet az alábbi linkeken tudjátok elolvasni: Könyvkritika: Heidi Swain - A ​napsütötte Nightingale tér, Könyvkritika: Heidi Swain - A téli kert és Könyvkritika: Heidi Swain - Életrecept ​a Nightingale térről
   A Heidi Swain regények magyar kiadásában én már régen nem keresek logikát, hiszen az első Nightingale rész után a harmadikat, majd idén a másodikat jelentették meg, most karácsonyra pedig a Wynbridge sorozat utolsó, kilencedik kötetét...
   Az biztos, hogy lényegében mindegyik kötet külön-külön is olvasható, de visszautalások azért mindig akadnak, szóval egyszerűen nem értem, a kiadó pedig nem válaszolja meg a felmerülő kérdéseket. :(
   Ettől eltekintve viszont örülök, hogy ebben az évben is két könyvét olvashattam a szerzőnek, mert imádom a stílusát.
   Szerintem a regényeit egyszerűen receptre kellene felírni. :)
   Kicsit lassan haladtam vele, de ez részemről teljes mértékben tudatos volt, mert ki akartam élvezni a légkörét, azt a habkönnyű, életigenlő, pozitív hozzáállást, valamint az ünnepi hangulatot amit sugárzott.
   Eleinte furcsa volt belerázódni egy másik közegbe, megszokni a megannyi új karaktert, de ez pár fejezet után elmúlt és utána már csak szimplán olvastatta magát.
   Elvarázsolt Wynbridge kisvárosa és persze a Wynthorpe-ház. Magával ragadt az angol táj szépsésége, valamint a közelgő ünnepek varázsa.
   Most is az újrakezdés és a közösségi szerepvállalás volt a középpontban és természetesen a szépen - lassan bimbódzó szerelem, köben pedig olyan fontos dolgok kerültek előtérbe, mint a család és a barátság, valamint az időseken és egyéb rászorulókon való segítés.
   Az írónő mindig finom humorral, szeretettel és szívmelengető leírásokkal operál. 
   Heidi Swain írói stílusa számomra kiemelkedő, bármit szívesen elolvasok tőle.
   A küszöbön lévő tél, az adventi események, a Téli Csodaország fesztivál, a levélszüret, a gyergygyújtások, a Yule-ünnep és a hideg időjárás lírai leírásai mind-mind segítettek, hogy megfelelő karácsonyi lelkiállapotba kerüljek.
   Ajánlom a romantikus és a chick lit rajongóknak, elvégre ahol kell ott vicces, ahol kell ott drámai.
   A szereplők teli vannak élettel, szinte lelépnek a lapokról, éppen ezért van benne valami plusz, valami mélyebb, ettől pedig kiemelkedik a tucatból.
   Igazi szívmelengető téli mese a természet szeretetéről és a közösség összefogásáról, annak mindent átütő, összekovácsoló, átformáló erejéről.
   Sokszor újfent a The Holiday című film jutott róla az eszembe, ami nálam mindenképpen jót jelent.
   Pár szó a borítóról:  A borító az eredeti kiadás magyarosított változata és szerintem szépséges.
   Láthatjuk magát a téli tájat és Wynthorpe-házat, ami ünnepi díszeibe öltözött. 
   A lilás-rózsaszínes átmenetek és árnyalatok még meghittebbé varázsolják ezt a rajzolt borítót, ami oly jellemező a szerző műveire.

Megjegyzések