Sorozat kibeszélő - Amazon: Ügyvéd - Spoileres

 Sziasztok! :)

   Az Amazon: Ügyvéd az MCU eddigi legmegosztóbb sorozata és talán alkotása lett, jó, illetve rossz értelemben is.
   Mielőtt nézni kezdtem nem sokat tudtam erről a karakterről, csupán annyit, hogy Bruce Banner/Hulk rokona és belőle egy női Hulk, She-Hulk lesz majd.
   A 10 részes első? évad kicsit furcsa volt, mert végig a Nagyon tetszett!, továbbá Az ez meg mi volt? felkiáltások között őrlődtem.
   Jennifer Walters személye rögtön szimpatikus lett, egyből megkedveltem ezt az önmagát lebecsülő ügyvédnőt, akiből egy baleset folytán erős, kiegyensúlyozott Hulk lett.
   Megértettem a tépelődését a magánélete, a munkája és a sosem kívánt szuperhős-lét között. Ezt a készítők kifejezetten jól bemutatták, ugyanakkor még jobban elmélyülhettünk abban a világban, amit már a Ms. Marvelben is láthattunk. A Végjáték utáni Föld, az az univerzum, ahol megszokott, mindennapi és kicsit már unalmas, lerágott csont a szupererővel rendelkező hősök/gonosztevők létezése.
   Az Amazon meta sorozat, ezt sok helyen olvasom, ami itt azt jelenti, hogy főhősnőnk sokszor beszél hozzánk, nézőkhöz, tudja, hogy nyomon követjük a kalandjait, ráadásul kommentálja a vele történt eseményeket, az évadzáróban pedig szó szerint áttöri a negyedik falat, kijön a mi világunkba és beleszól az események, a cselekmény alakulásába, no meg sok-sok kritikával illeti a komplett MCU-t.
   Sokan ezért nem szerették ezt az alkotást, nem tudták elég komolyan venni, ám talán pont ez volt a készítők célja. 
   Az MCU mostanában igyekszik átlépni a saját korlátait, bátran kísérletezgetnek, lásd például a Éjjeli Vérfarkas esetében, ahol a dolog szinte mindenkinek bejött és összességében pozitív fogadtatásban részesült.
   Az Amazon elsősorban egy ügyvédes vígjáték, ami szuperhősös dolgokkal van megspékelve, úgy kell rá tekinteni, ismétlem! nem kell véresen komolyan venni és akkor kitűnő szórakozást nyújt.
   A minden rész végére beígért extra jelenetek sora nem igaz, sokszor csalódást keltők, ám a befejezésnél például igen jól megalapozza a nemrég bejelentett Mennydörgők film egyik kulcsfontosságú karakterét.
   Imádtam azokat az epizódokat, amikben Wong feltűnt, mert ő egy igen szimpatikus, humorral teli karakter, a legjobb rész pedig egyértelműen a Charlie Cox féle Fenegyerekkel köthető össze.
   Jennifer és Matt között jól működött a kémia, remélem fogjuk még látni kettejük párosát ügyvédekként és szuperhősökként is.
   Titánia teljesen feleslegesnek bizonyult, Emil Blonsky vagyis a Förtelem pedig lényeges külső és belső változásokon esett át. Őt például szerettem, ám gyanakodtam is rá...
   A főgonosz és az Amazont lejárató, zaklató weboldal mögött álló szereplőt súlytalannak, következetlennek éreztem. Igazából teljesen hidegen hagyott.
   Hulk és a fia, Skaar feltűnése újabb alapokat adott a régóta várt World War Hulk megvalósításához, K.E.V.I.N. utalása Amazon nagyvásznon való megjelenésére, bár ez el lett trollkodva, nos igen bizalomgerjesztő. Majd meglátjuk.
   A mellékszereplők közül mindenkit kedveltem, főleg Pug és Nikki minden lében kanál, kotnyeles duóját, valamint Emil lökött, fura követőit, Donny Blaze-t, ja és persze Madisynnt, Wong kvázi legjobb barátnőjét? :D
   A ruhakészítő Luke Jacobson egy külön szám, akárcsak a Walters család. :)
   Összességében elmondható, hogy egy fekete humorral, némi morbiditással, rejtett utalásokkal és menő cameo beköszönésekkel teli sorozatot láthattunk, aminek én személy szerint nem csinálnék folytatást, hanem inkább áthelyezném a moziba, aztán úgy is kiforrná magát.
   Deadpool fanoknak kötelező, mert a kettő sok mindenben hasonlít, a fanyalgóknak pedig a totális elborzadás miatt érdemes megnézniük. ;)

Megjegyzések